Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Menu

Last-minute naar Makadi Bay

Deze moderne badplaats ligt gelegen ten zuiden van de populaire Egyptische badplaats Hurghada aan de Rode Zee. Kortbij bevinden zich de toeristische steden Sahl Hasheesh Safaga en de luchthaven van Hurghada. Zoals zijn naam het al laat vermoeden, ligt Makadi Bay aan een schitterende natuurlijke baai. In het centrum van de stad vind je talloze restaurants naast gezellige bars en winkels. De badplaats beschikt over een langgerekt zandstrand dat langzaam afloopt in zee. Door de aanwezigheid van een natuurlijke baai en een ongerept koraalrif, is Makadi Bay een waar paradijs voor diepzeeduikers en snorkelaars. De meeste comfortabele en zelfs luxueuze hotels bevinden zich aan het strand.

Bezienswaardigheden Makadi Bay

Makadi Bay is dus een uitgelezen vakantiebestemming om te duiken en te snorkelen. In de Rode Zee vind je nog vele, ongerepte koraalriffen. Naast  kleurrijke (tropische) vissen maak je er ook kennis met roggen en octopussen in hun natuurlijke omgeving. Je ontdekt er maar liefst 250 verschillende soorten koraal en meer dan duizend diverse waterdieren. En dan hadden we het niet eens over het groot aantal scheepswrakken die avontuurlijke duikers er ongestoord kunnen ontdekken. De Mons Porphyritis is een verlaten mijn, voor de Romeinse burgers ooit een belangrijke bron van porfier, rood- of paarse steen die nergens anders in de wereld te vinden is. De overblijfselen van de oude mijn zijn een bezoek meer dan waard. De omliggende gebouwen deden ooit dienst als  religieuze tempels. Je kunt ze nog altijd bezoeken onder leiding van een gids. Een van de meest toeristische trekpleisters van Makadi Bay is ongetwijfeld Wadi Hammamat, gelegen in een droge rivierbedding in de groene Nijlvallei. Oorspronkelijk was Wadi Hammamat een bloeiende nederzetting, vandaag een échte spookstad. In meerdere gebouwen zie je nog duidelijk opschriften uit de 17e eeuw. Wadi Hammamat is ook bekend voor zijn eerder ongewone, maar des te mooiere Egyptische graffiti. Voor zowel de Romeinen als de Byzantijnen was Wadi Hammamat een belangrijke handelsroute.

Klimaat

Makadi Bay heeft een warm woestijnklimaat, gunstig beïnvloed door zijn ligging aan de Rode Zee. Als de wind vanaf zee waait, zorgt deze voor enige verkoeling. Vooral op de warmste dagen is dat zeker een opluchting. In de zomermaanden ligt de gemiddelde dag temperatuur in Makadi Bay boven de dertig graden. Je bezoekt Makadi Bay het best in het voor- of in het najaar. Dankzij zijn klimaat; is Makadi Bay ook een uitstekende vakantiebestemming om te overwinteren.

Wat eten in Makadi Bay?

In de Egyptische keuken staan tajines, stoofschotels met veel groenten en vlees uit de oven centraal. Bijna altijd staat ook groene mouloukhiya soep van een plaatselijke soort brandnetels op het menu. Proef zeker ook een plaatselijk pastagerecht met linzen, gebakken ui en rijst, rijkelijk overgoten met een pikante tomatensaus.

Ben jij geïnteresseerd in een zorgeloze last-minute vakantie naar Makadi Bay? Bekijk dan ons uitgebreide aanbod en profiteer van scherpe prijzen. Fijne vakantie!

Bekijk nu de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again