Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

✔ Vakantie Cyprus

Steile kliffen, prachtige zandstranden, glooiende sinaasappelboomgaarden en koele cederbossen - Cyprus is ook het eiland van de diversiteit. Ontdek het pittoreske eiland in de Middellandse Zee - op een goedkope Cyprus vakantie met FTI!

Bezienswaardigheden Cyprus

Larnaca
Dit populaire vakantieoord in het zuidoosten van het eiland, op ongeveer 30 km van Larnaca, bied je uitstekende zandstranden die langzaam in de zee aflopen. Het kristalheldere water en de lange zandstranden zijn zeer geschikt voor gezinnen met kinderen. 

Protaras
Het vakantieoord Protaras ligt tussen Famagusta en de "Cape Greco", een natuurgebied met goede wandelmogelijkheden. De afstand tot Larnaca is ongeveer 60 km. Het moderne vakantieoord Protaras en zijn uitgestrekte vlak aflopende zandstrand bieden de beste voorwaarden voor een ontspannen vakantie aan zee.

Limassol
De op één na grootste stad van Cyprus bevindt zich in een overgangsfase en is op weg naar moderniteit. In Limassol is er een nieuw ontworpen 11 km lange promenade aan het water en de gerenoveerde oude stad met voetgangerszone. De smalle steegjes van de oude stad rond het kasteel bieden een geslaagde afwisseling van het strandleven met talrijke bars, cafés en tavernes en goede winkelmogelijkheden. 

Paphos
Paphos, met zijn kleine vissershaven, is het belangrijkste vakantiecentrum aan de westkust van Cyprus. Het dorp is verdeeld in twee gebieden: "Nea Paphos" en "Ktima". Naast de vele winkel- en uitgaansmogelijkheden biedt Paphos een onvergelijkbaar aanbod van oude opgravingen en culturele bezienswaardigheden. De "Romeinse villa's" met hun indrukwekkende mozaïeken, het "Odeon Amfitheater" en de koninklijke graven hebben ertoe bijgedragen dat Paphos op de UNESCO-werelderfgoedlijst is geplaatst.

Coral Bay
Het populaire vakantieoord ligt ongeveer 6 km ten noorden van Paphos en biedt ideale omstandigheden voor een ontspannen vakantie aan zee. Het hoofdstrand van Coral Bay bestaat uit een lichtgekleurd zandstrand dat zachtjes afloopt in de zee en zo ideale omstandigheden biedt voor gezinnen. Vanwege de uitstekende waterkwaliteit zijn de stranden van de Coral Bay bekroond met de "Blauwe Vlag".  Chloracas: het dorp Chlorakas ligt ongeveer 3 km ten noorden van Paphos en is daarom een goed uitgangspunt voor jouw vakantie. Paphos met zijn nieuw ontworpen jachthaven en de indrukwekkende overblijfselen uit de oudheid biedt een culturele afwisseling aan uw strandvakantie. De stranden zijn meestal kleinere zwembaaien, omgeven door rotsen met smalle zand-/grindstranden of rotsachtige stranden.

Chloracas
Het dorp Chlorakas ligt ongeveer 3 km ten noorden van Paphos en is daarom een goed uitgangspunt voor jouw vakantie. Paphos met zijn nieuw ontworpen jachthaven en de indrukwekkende overblijfselen uit de oudheid biedt een culturele afwisseling aan uw strandvakantie. De stranden zijn meestal kleinere zwembaaien, omgeven door rotsen met smalle zand-/grindstranden of rotsachtige stranden.

Eten op Cyprus

De Griekse keuken is typisch mediterraan met veel vlees, groenten, vis en veel olijfolie. Bekende Griekse gerechten zijn brood met Tzatziki, de vleesspies van varkensvlees: Souvlaki en Gyros gemaakt van varkens- of kipreepjes. Minder bekend maar wel erg lekker is Dolmadakia! Dit zijn wijnbladeren gevuld met gehakt, kruiden, rijst en groenten.

Weer op Cyprus

Heel Griekenland kent een mediterraan klimaat met zachte winters en warme zomers. En met 300 zonuren per jaar is de kans groot dat jij gaat genieten van een heerlijke zonvakantie! Vanaf april tot en met oktober is het heerlijk vertoeven op de eilanden. In het voor- en najaar geniet je van temperaturen rond de 20 t/m 25 °C en in de zomermaanden van juni t/m augustus kunnen de temperaturen oplopen tot ruim 30 °C.

Praktische informatie Cyprus

  • Hoofdstad: Paphos
  • Grote steden: Limassol, Chloracas & meer!
  • Tijdsverschil: winter en zomer +1 uur
  • Reisduur: ca. 3,5 - 4 uur vliegen
  • Taal: Grieks en Engels
  • Valuta: euro

Boek jouw vakantie Cyprus

Ben jij klaar om Cyprus zelf te gaan ontdekken? Boek dan snel jouw vakantie!

Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again