Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

✔ Vakantie Ibiza

Adembenemende stranden, kleine verborgen baaien, de diepblauwe Middellandse Zee, kleurrijke hippiemarkten en een van de beste partyscènes ter wereld wachten op je tijdens jouw vakantie op Ibiza. Ontdek het extravagante Baleareneiland.

Vakantie op Ibiza - het witte eiland

Pittoreske landschappen, prachtige stranden en een onvergelijkbaar nachtleven. Deze drie factoren zorgen ervoor dat iedereen onmiddellijk bezwijkt onder de charme van Ibiza. Niet voor niets wordt het op twee na grootste eiland van de Balearen ook wel "Het witte eiland vol levensvreugde" genoemd. Ibiza heeft een bekende reputatie als feestmekka voor de Europese jeugd. Maar naast de vele uitgaansmogelijkheden heeft het eiland nog veel meer te bieden aan de vakantiegangers.

Wie op zoek is naar ontspanning vindt de perfecte plek om tot rust te komen op de prachtige stranden van Ibiza en de kleine baaien langs de kust. Sportieve vakantiegangers zijn verrukt over de geweldige wateromstandigheden en de vele activiteiten zoals bananenboot varen, surfen en kiten. De romantische vissersdorpjes nodigen niet alleen geïnteresseerden in cultuur uit tot een ontspannen wandeling. Vooral de verse visgerechten en uitstekende wijnen behoren tot de culinaire hoogtepunten van jouw Ibiza-vakantie.

Bezienswaardigheden op Ibiza

Dalt Vila: de oude stad van Ibiza-stad werd in 1999 uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed. Oud en nieuw ontmoeten elkaar hier in een onvergelijkbare sfeer. Naast de 14e -eeuwse kathedraal en de historische stadsmuur ontmoeten kenners en nachtbrakers elkaar hier voor tapas en rode wijn en laten ze zich meeslepen door de flair van de hoofdstad van het eiland.

San José/Sa Caleta: het rustige stadje San José met zijn vestingkerk uit de 18e eeuw en zijn charme is zeker een bezoek waard. In Sa Caleta, vlakbij San José, vind je een oude Fenicische nederzetting, hier kun je je verwonderen over goed bewaard gebleven opgravingen.

Sa Cova des Vi: buiten San Antonio, bij Fontanelles, werden in 1917 bij toeval historische muurschilderingen ontdekt in een wijnkelder. De schilderijen uit de Bronstijd (ca. 1.000 v.Chr.), die uniek zijn op het hele eiland, tonen voornamelijk hedendaagse scheepstekeningen.

Las Salinas: de zoutvelden in het natuurreservaat Las Salinas, aan de zuidkust, vormen een van de mooiste landschappen van Ibiza en bieden de beste voorwaarden voor lange wandelingen en onvergetelijke zonsondergangen.

Strandtips voor jouw Ibiza-vakantie:

Portinatx: de kust in het noorden wordt gekenmerkt door rotsachtige kliffen en idyllische baaien met zacht glooiende zandstranden. Rondom Portinatx vind je verschillende prachtige stranden die perfect geschikt zijn voor gezinnen met kinderen.

Cala Pada: het brede zandstrand, beschut tegen de wind, ligt in een baai tussen Santa Eulalia en Es Cana. Hier vind je verschillende restaurants, talrijke watersporten, een zeil- en windsurfschool en een duikschool.

Es Cavallet: het fijne zandstrand Es Cavallet in het zuiden van het eiland biedt uitstekende condities om te zonnen, op winderige dagen ook om te surfen. Een deel van het strand is een officieel naturistengebied en de strandbars zijn een populaire ontmoetingsplaats.

Las Salinas: ook aan de zuidkust ligt het strand van Las Salinas, omgeven door met dennenbomen begroeide duinen. In de zomermaanden is het het absolute strand van het eiland. Hier ontmoeten de rijken en beroemdheden elkaar in trendy bars, zoals La Trinxa.

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again