Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

✔ Vakantie Frankrijk

Bonjour in het land van de onbegrensde culinaire mogelijkheden! Frankrijk wordt beschouwd als een reisbestemming bij uitstek en is zo veelzijdig als bijna geen ander vakantieland. De wilde kust van Bretagne, schilderachtige kastelen en burchten in het binnenland, de paarse Provence of droomstranden aan de Côte d'Azur - ontdek de mooiste kanten van Frankrijk. Geniet van een onvergetelijke vakantie in Frankrijk - met de betaalbare aanbiedingen van FTI! Kies voor een autovakantie naar dit prachtige land om alle streken te verkennen.

Bezienswaardigheden & highlights Frankrijk

Binnen Europa is Frankrijk een van de meest populaire vakantiebestemmingen - dit is deels te danken aan het gevarieerde landschap, maar ook aan het rijke culturele erfgoed. Gelegen tussen 2 zeeën, is niet alleen de lange kustlijn de moeite waard. In het zuiden aan de Middellandse Zee vind je witte zandstranden, in het westen aan de Atlantische kust ruige rotsformaties. Ook het landschap is even divers. De zacht glooiende landschappen in het zuiden gaan over in de berggebieden van de Alpen en de Pyreneeën, in het noordwesten in de vlakke vlakte. De culturele bezienswaardigheden van het land zijn net zo divers als het landschap zelf. Hoekse oude stadjes maken er net zo goed deel van uit als indrukwekkende gotische en romantische kathedralen en prachtige kastelen. Talrijke kunst- en cultuurschatten worden tentoongesteld in de vele musea die over het hele land verspreid zijn. Zo heeft een vakantie in Frankrijk het hele jaar door zijn charme. De zomermaanden zijn ideaal voor een vakantie aan de kust, in de winter zijn de besneeuwde toppen van de Pyreneeën en de Alpen een populaire bestemming om te skiën.

Parijs - de stad van de liefde en de kunst

Parijs is een van de meest opwindende steden ter wereld. In de stad van de liefde, de mode en de kunst kun je dagenlang zwerven door kleine steegjes en grote boulevards en de verschillende kanten van Parijs ontdekken. Je kunt bijvoorbeeld de glimlach van de Mona Lisa in het Louvre bewonderen of moderne hedendaagse kunst ervaren in het Centre Pompidou. Maar de charme van de Seine en de wijk Montparnasse is ook uniek. Hier kun je in tal van kleine cafés en bars kennismaken met het creatieve Parijs. Je kunt een goed overzicht krijgen vanaf de Eiffeltoren of de Arc du Triomphe, want met het grote aanbod aan bezienswaardigheden en hoogtepunten kun je snel het spoor bijster raken.

Corsica - vakantie op het schilderachtige eiland van Frankrijk

Het eiland Corsica heeft zijn bijzondere charme: oude stadjes uit de middeleeuwen, witte zandbaaien en ruige bergkammen. De beste manier om je onder te dompelen in een vervlogen tijdperk is een bezoek aan de middeleeuwse oude steden Calvi, Banifacio en Sartène. De wachttorens en forten langs de kust zijn ook culturele getuigen van het verleden. Naast vele mooie witte zandstranden is er in Nonza een bijzondere baai: hier is het zand niet licht maar zwart. De witte krijtrotsen en diepe grotten van Bonifacio maken het een van de meest indrukwekkende forten op Corsica. Het schiereiland La Scandola is het oudste natuurreservaat van Frankrijk en staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Een hoogtepunt voor wandelaars op vakantie in Frankrijk is de beklimming van de Monte Cinto, van waaruit je een prachtig panoramisch uitzicht op Corsica hebt.

Vakantie aan de Côte d'Azur

De Côte d'Azur staat bekend om zijn prachtige stranden, maar er is hier veel meer te zien dan dat. Rondom de betoverende havenstad Nizza ligt bijvoorbeeld een wandelgebied door de idyllische natuur. Ook zijn er natuurgebieden te vinden aan de Côte d'Azur: Het Parc de la pointe de l'Aiguille of het Massif de l'Esterel zijn ook ideaal voor korte wandelingen en uitgebreide wandelingen. Midden in het achterland van de kust en tussen de mondaine steden zoals Nice liggen veel kleine, pittoreske plaatsjes die hun traditie hebben weten te behouden en hun oude charme hebben weten te bewaren. Wie zijn vakantie in Frankrijk aan de Côte d'Azur doorbrengt, kan een strandvakantie heel goed combineren met activiteiten in de natuur en culturele bezienswaardigheden.

De ruwe charme van Frankrijk - vakantie in Bretagne

De regio Bretagne is anders dan het grootste deel van Frankrijk, de regio is sterk Keltisch, wat nog steeds wordt weerspiegeld in kleine feesten en relikwieën. Maar bovenal is het unieke kustlandschap het hoogtepunt van de regio. In het binnenland zijn er nog steeds betoverde bosgebieden. Tussen de bomen blijft vaak de zijkant hangen, wat een wandeling door het bos tot een heel bijzondere ervaring in Frankrijk maakt. Steden als Nantes en Brest hebben charmante oude stadjes, in de smalle straatjes kun je in het verleden van Bretange duiken en veel leren over de geschiedenis van de regio. Bovendien is de Bretange na Parijs de regio van Frankrijk met de meest historische gebouwen, dus er is veel te zien en te verkennen.

Boek jouw vakantie naar Frankrijk

Nieuwsgierig geworden naar Frankrijk? Boek snel jouw vakantie!

Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again