Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Vliegen vanaf Duitsland

Wist je dat het voordeliger is om vanuit Duitsland te vertrekken? Hier profiteer je namelijk van goedkopere vliegtickets, maar ook van goedkoper parkeren en hogere service! Lees snel verder om alle voordelen te weten te komen.

Alle voordelen op een rijtje

We proberen allemaal zoveel mogelijk te besparen op onze vakantie, maar je hoeft daarvoor vaak niet jouw geliefde bestemming aan te passen. Het kiezen voor een vertrek vanaf een luchthaven in het buitenland kan namelijk al veel voordeel opleveren! Een vertrek vanaf een luchthaven in Duitsland is namelijk gegarandeerd goedkoper en kan voor een gezin zelfs een paar honderd euro schelen. Waar ligt dat dan aan?

Reistijd vanaf Utrecht
Laten we eerst beginnen met de reistijd naar een Duitse luchthaven, zoals Düsseldorf. Het is mogelijk om met de trein naar de luchthaven te komen. De reistijd is dan gemiddeld 1 uur en 45 minuten. Je kunt natuurlijk ook met de auto naar de luchthaven rijden, die reistijd ligt ongeveer gelijk. Gemiddeld kost het 2 uur om met de auto van Utrecht naar Düsseldorf Airport te rijden. Ga je vanaf een andere luchthaven? Lees hieronder alle reistijden op een rijtje:

  • Airport Weeze: binnen 1 uur en 45 minuten
  • Airport Düsseldorf: 2 uur
  • Airport Münster: 2 uur en 30 minuten
  • Airport Keulen: 2 uur en 50 minuten
  • Airport Bremen: 3 uur en 45 minuten
  • Airport Dortmund: 2 uur en 30 minuten
 
Goedkopere vliegtickets
Een grote factor bij de goedkopere prijzen ligt al bij de prijzen van de vliegtickets. Dat is voornamelijk aan één ding te verklaren: de belasting. We betalen in Nederland een hogere belasting voor het vliegen, zoals de verhoogde vliegtaks. In Duitsland liggen de belastingen en de vliegtaks een stuk lager en dat merk je meteen in de prijzen! 

Voordeliger parkeren
Natuurlijk parkeren we graag onze auto bij het vliegveld. Ideaal met de transfer vanaf de parkeerplaats én je bent weer snel bij je auto als jouw vakantie voorbij is. Voor een week parkeren betaal je als snel richting de honderd euro in Nederland, in Duitsland betaal je daarentegen een stuk minder. Gemiddeld kost het parkeren bij het vliegveld ongeveer 20 tot 30 euro minder dan hier. Wellicht niet zo'n groot verschil, maar daar kun je wel weer lekker van uiteten op de bestemming. 

Extra service: valet parking
Hoe lekker is het om bij aankomst jouw auto voor de vertrekhal neer te zetten, de auto in te leveren en deze na jouw vakantie weer op dezelfde plek op te halen? Geen wachttijden, geen transfer en geen gesjouw met de koffer. Pure luxe, toch? In Duitsland verschilt de prijs hiervan bijna niet van het parkeren op een reguliere parkeerplaats. Een stuk extra luxe, meer gemak en een stressvrije ervaring voor vrijwel dezelfde prijs: de beste manier om jouw vakantie te beginnen!

Alle informatie voor het parkeren op een rijtje
We hebben een rijtje gemaakt van diverse parkeerplaatsen en services in de omgeving van Duitse luchthavens, zodat je de geschikte keuze voor jouw vakantie kunt maken:

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again