Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Menu

✔ Last-minute Hurghada

De Egyptische badplaats Hurghada ligt aan de Rode Zee en is perfect voor een spontane vakantie. Op slechts 4 uur vliegen kun je droomstranden, een grote selectie van tophotels en aangenaam reisweer het hele jaar door verwachten. Vind goedkope last-minute Hurghada aanbiedingen hier bij FTI!

Bezienswaardigheden & highlights Hurghada

Beroemd om zijn monumentale gebouwen, trekt Egypte elk jaar vele bezoekers uit de hele wereld, en dus heeft de regio rond Hurghada ook een groot aantal historische bezienswaardigheden uit verschillende tijdperken. Vanuit Hurghada is een rondreis naar de naburige Nijldelta mogelijk, waar de bezoeker tussen de beroemde tempels van Luxor en Karnak kan wandelen door de sporen van de oude Egyptische geschiedenis.

Een adempauze van Duizend en één nacht is te voelen in het oude stadscentrum van Hurghada, El-Dahar, met zijn historische gebouwen, waar een prachtige oosterse bazaar uitnodigt tot een wandeling. Een populaire bezienswaardigheid in de oude stad van Hurghada is de Koptische St. Shinuda Vader van de Kluizenaarskerk, die in 1922 werd gebouwd in Britse stijl ter ere van St. Shinuda van Atripe, maar in 2008/09 werd afgebroken en opnieuw werd opgebouwd. Het belangrijkste religieuze gebouw is de prachtige Aldahaargemoskee, die - net als alle andere moskeeën in Hurghada - niet door toeristen mag worden betreden. Bezoekers die geïnteresseerd zijn in cultuur moeten worden aanbevolen om op safari te gaan in de woestijn ten westen van de stad, wat een uniek inzicht biedt in de dorpen van de Toeareg.

Aan de andere kant, als je het moderne Hurghada wilt ervaren, zijn de wijken al-Sakkala en Al-Ahiaa de place to be. De in 2008 geopende jachthaven van Al-Sakkala biedt een adembenemend panorama en nodigt met zijn vele winkels, cafés en restaurants uit tot een lange wandeling. Naast de vele vrijetijdsactiviteiten kan een geweldige strandvakantie worden doorgebracht op de witte zandstranden van Hurghada en waterparken zoals Sindbad Aqua Park of Makadi Water World zorgen voor puur zwemplezier. Naast andere watersporten zoals surfen of zeilen zijn de kusten van Hurghada bijzonder geschikt om te duiken. Talloze duikscholen nodigen de vakantieganger uit tot spannende duiken in de fascinerende onderwaterwereld.  

Hurghada, tegenwoordig één van de toeristische centra van Egypte, was 100 jaar geleden nog een klein vissersdorpje met slechts 6 eenvoudige hutten. Maar dankzij de adembenemende onderwaterwereld met zijn kleurrijke koraalriffen, het aangename klimaat het hele jaar door en het natuurschoon heeft Hurghada zich ontwikkeld tot een populair en goed ontwikkeld vakantiegebied. Zonaanbidders, watersportliefhebbers en gezinnen met kinderen zijn erg enthousiast over Hurghada als een last-minute bestemming. Ook de zeer gunstige prijs-kwaliteitverhouding maakt de plaats tot een populaire vakantiebestemming.

Boek jouw last-minute Hurghada

Boek jouw last-minute trip Hurghada met FTI en geniet van de kusten van de Rode Zee. Dankzij onze goedkope last-minute reisaanbiedingen kun je veel geld besparen op jouw vakantie in Hurghada.

Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again