Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

✔ Vakantie Side

De kilometerslange stranden en het gevarieerde aanbod in hotels maakt ook Side een aantrekkelijk zonbestemming. Ook vind je in Side mooie historische highlights zoals de Tempel van Apollo en het Romeinse antieke amfitheater. Ook vind je hier veel mooie natuur zoals de Manavgat-watervallen en de Green Canyon!

Bezienswaardigheden in Side

Als je op zoekt bent naar een levendige plaats, verblijf dan vlak bij de haven. Hier vind je een ruim aanbod aan restaurantjes, bars en discotheken. Ook vertrekken er hier dagelijks veel bootexcursies. Wissel een stranddag af met een bezoek aan het oude centrum van Side. Je vindt hier veel ruïnes, monumenten en het bekende Romeinse amfitheater. Dit beroemde gebouw werd in de 2e eeuw gebouwd en gemiddeld 17.500 toeschouwers konden hier gevechten, toneelstukken en andere voorstellingen aanschouwen.

In Side vind je nog meer Romeinse invloeden: van tempels en stadspoorten tot badhuizen en aquaducten. Eeuwen geleden zorgden deze Romeinse aquaducten dat het water uit de Manavgat-rivier via bruggen en tunnels naar de stad kwam. Het is uniek dat deze aquaducten die gebouwd zijn in de 2e eeuw nog steeds deels intact zijn!

Excursietips voor Side

 • Tempel van Apollo
  Eén van mooiste overblijfselen uit de Turkse oudheid is de Tempel van Apollo, gebouwd in de 2e eeuw. Vroeger werd hier de Griekse god Apollo vereerd, tegenwoordig is dit één van de meest gefotografeerde plekken in Side. Het uitzicht op de zee i.c.m. de zonsondergang is spectaculair!
   
 • Manavgat waterval
  Vlak bij Side is de waterval van Manavgat te vinden. Bewonder per boot deze mooie waterval, wandel vervolgens over de lokale markt en jouw dagje uit is compleet!
   
 • Green Canyon
  Natuurliefhebbers ga naar het groene, kunstmatige stuwmeer de Green Canyon! Je vindt hier ook één van de grootste boogdammen van Turkije: de Oymapinar van 185 meter hoog. Je kunt er met de auto heen of kies voor een boottocht en ga daadwerkelijk dit mooie meer op!

Boek jouw vakantie naar Side

Nieuwsgierig geworden naar Side? Boek snel jouw vakantie en ontdek de stad zelf!

Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again