Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

✔ Vakantie Malediven

De Malediven bestaan uit 26 atollen. De grootste daarvan is Malé-atol, welke is opgedeeld in een noordelijk en zuidelijk deel. Het Raa-atol en Baa-atol beschikken over de mooiste vegetatie en zijn dichtbegroeid. Rondom deze atollen vind je de meest ongerepte duikgebieden.

Vakantie in de Indische Oceaan op een van de Malediven eilanden

Wordt de drukte je te veel en wil je nou eens echt ontspannen? Dan lenen de Malediven zich perfect voor een droomvakantie waar je eens echt weg bent van de menigte. Hier vind je een daadwerkelijk paradijs waar je lekker kan genieten van quality time met jouw geliefden. De eilanden van de Malediven zijn eigenlijk koraaleilanden en onderverdeeld in “atollen”, oftewel groeperingen van koraaleilanden. Vele daarvan zijn bijzonder klein en meeste zelfs onbewoond! De perfecte locatie dus om er eens echt ertussenuit te gaan.

De grootste eilandengroep van de Malediven – het Male-atol

Het grootste atol van de Malediven wordt door het ca. 4,5 km brede Vaadhu-kanaal in twee regio‘s verdeeld: het Noord-Male-atol en het Zuid-Male-atol. In het zuidelijke deel van het Noord-Male-atol bevindt zich het eiland Male met de gelijknamige hoofdstad. De luchthaven bevindt zich op ca. 1 km van Male op het eiland Hulhule. Het atol staat bekend om zijn fantastische duikgebieden.

Duikplaatsen op de Male-atol:

 • Victoria Wrack
 • Lion’s Head
 • Girifushi Thila

Luxe stranden op de Ari-atol

Ten westen van het Male-atol ligt het Ari-atol, de op één na grootste atolring van de Malediven. Het atol is onderverdeeld in een noordelijk en zuidelijk deel. Je vindt er veel bekende duikgebieden, luxe en schilderachtige stranden.

Duikplaatsen op de Ari-atol:

 • Ukulhas Thila (Mantapoint)
 • Maaya Thila
 • Kuda Rah Thila

Onontdekte gebieden op de Raa-atol en Baa-atol

De atollen worden gescheiden door het Moresby-kanaal en horen bij de noordelijke atollen van de Malediven-archipel. Ze liggen ten noordwesten van Male. De meeste eilanden beschikken over een dichte en natuurlijke vegetatie en ongerepte duikgebieden. Het toerisme staat nog in de kinderschoenen. De eilanden in het Baa-atol zijn pas sinds een paar jaar toegankelijk voor toeristen.

Duikplaatsen op de Baa-atol:

 • Hanifaru
 • Donfanthila

Ongerepte natuur en indrukwekkende duikplekken op de Lhaviyani-, Noonu- en Shaviyani-atol

De atollen bevinden zich ten noorden van het Male-atol. Ze behoren tot de toeristische nieuwkomers van de Malediven en bieden een ongerepte natuur en een ultiem vakantiegevoel. Vooral in het Noonu-atol is er een zeer mooie onderwaterwereld.

Duikplaatsen op de Lhaviyani-Atol en Noonu-Atol:

 • Kuredu Express
 • Orimas Thila

De mooiste stranden op de Nilandhe-, Felidhu-, Meemu en Addu-atol

De atollen liggen aan de zuidelijke kant van het hoofdeiland Male. Het trapezevormige Meemu-atol ligt op ca. 128 km en het laarsvormige Felidhu-atol op ongeveer 65 km van Male. Iets westelijker bevinden zich het Noord- en Zuid-Nilandhe-atol. De eilanden van de atollen bieden verlaten stranden en ongerepte natuur, zowel boven als onder water. Ideaal voor wie rust zoekt, omdat nog niet veel eilanden van deze atollen bezocht worden door toeristen.

Duikplaatsen op de Nilandhe-atol en Meemu-atol:

 • Eagle Trail
 • Jumping Jack Channel
 • Two Brothers

Boek jouw vakantie naar de Malediven

Zie jij jezelf al helemaal wegdromen op de paradijselijke stranden van de Malediven? Boek jouw droomvakantie!

Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again