Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

✔ Last-minute Thessaloniki

De op één na grootste stad van Griekenland: Thessaloniki. Gelegen in het noorden van het Griekse vasteland is het de ideale uitvalsbasis voor een leuke stedentrip. Je ontdekt historische bezienswaardigheden, maar ook leuke winkelstraten en indrukwekkende musea. Boek bij FTI jouw last-minute Thessaloniki en ontdek deze geweldige stad!

Bezienswaardigheden Thessaloniki

Aan de haven van Thessaloniki vind je de indrukwekkende Witte Toren. Deze toren werd gebouwd in de 15e eeuw en diende onder meer als gevangenis en vandaag de dag als museum. Je vindt er een tentoonstelling over de stad en haar geschiedenis. Onze tip: begin jouw stedentrip bij het museum van de Witte Toren, zo ontdek je met veel achtergrondinformatie en kennis de rest van de stad! Nabij de Witte Toren kom je het standbeeld van Alexander de Grote op zijn paard tegen, een grote naam uit de Griekse geschiedenis.

Vanaf de Witte Toren loop je over de boulevard langs het water naar het Aristotelis Plein. Dit gezellige plein zit vol cafés, restaurants en bars waar je gezellig wat kunt eten en drinken. ’s Zomers is het plein drukbezocht door toeristen en inwoners van Thessaloniki zelf, ontzettend gezellig!

In Thessaloniki vind je tal van historische kerken. De bekendste en mooiste zijn de kerk van Agios Dimitrios en Agia Sofia. Je vindt er een prachtig oud bouwwerk en onder de grond ruïnes van oude Romeinse badplaatsen. Daar werden Christenen in de 3e eeuw gedoopt. De tunnels naar deze badplaatsen toe kun je bezoeken vanuit de kerk. Een aanrader!

Boek jouw last-minute Thessaloniki

Een interessante en spannende stedentrip wacht op jou. Boek nu een last-minute Thessaloniki en ontdek deze bijzondere stad! Bij FTI profiteer je van de volgende voordelen: bagage is áltijd bij de prijs inbegrepen, transfer vaak ook én je bent verzekerd van de beste prijs.

Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again