Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

✔ Last-minute Griekenland

Voel je je aangetrokken tot de prachtige stranden van de Griekse eilanden? Of wil je liever in de voetsporen treden van de oudste democratie op aarde en de bezienswaardigheden van Athene en Sparta bezoeken? Bij FTI vind je een voordelige last-minute Griekenland!

Bezienswaardigheden Griekenland

Geschiedenis
Wie last-minute Griekenland boekt, moet iets weten over de kunstgeschiedenis van het land. Kenmerkend voor de Myceense architectuur is de Mégaron, die later als model diende voor de Griekse tempel. De Mégaron is een grote, rechthoekige zaal met een open, ronde schouw in het midden, waarop ook offerandes werden verricht. Na het verval van de Myceense cultuur en de "Donkere Eeuwen" tijdens en na de immigratie van nieuwe Griekse stammen, werden de centra van verdere culturele ontwikkelingen op de eilanden gevestigd. In de archaïsche periode (8e – 5e eeuw v.Chr.) werd de basis gelegd voor de ontwikkeling van de Griekse kunst en cultuur.

Natuur
De diversiteit en constante verandering van landschappen in een klein gebied zijn de opvallendste kenmerken van Griekenland. De zee en het hooggebergte vormen het uiterlijk van het land. Driekwart van het Griekse vasteland is bergachtig. Net als in de rest van de Balkan lopen de belangrijkste bergketens van het noordwesten naar het zuidoosten. Op de berg Olympus bereiken ze hun hoogste top van 2917 meter, 11 andere Griekse bergen reiken tot meer dan 2400 meter hoogte. Steeds weer vertakken de op de Alpen lijkende bergketens zich.  Dit resulteert in langgerekte hoge valleien en ronde plateaus, waarin rivieren vruchtbare grond hebben achtergelaten. Hemelsbreed liggen ze vaak maar een paar kilometer uit elkaar, maar vroeger waren ze vaak dagtochten van elkaar verwijderd door onbegaanbare bergmassieven en diepe kloven. Dit verklaart ook waarom in de oudheid zoveel stadstaten op een zeer kleine oppervlakte opkwamen en vaak oorlog voerden tegen elkaar ondanks het besef van een gemeenschappelijke cultuur en religie. Daarnaast zijn er ongeveer 100 bewoonde eilanden in de Egeïsche en Ionische Zee.

Boek jouw last-minute Griekenland

Boek een last-minute Griekenland en vlieg binnenkort nog naar de zon. Bezoek Athene, de hoofdstad van Griekenland, geniet van heerlijk eten en ontdek de rijke cultuur en geschiedenis. Jouw voordelige last-minute Griekenland boek je bij FTI Reizen.

Bekijk aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again