Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Menu

✔ Last-minute Marsa Alam

Marsa Alam is een zonnige badplaats in het zuiden van Egypte. Deze vakantiebestemming is erg populair bij mensen die een weekje willen genieten van zon, zee en strand. Marsa Alam ligt aan de Rode Zee en heeft prachtige witte zandstranden omgeven door wuivende palmbomen en er heerst een relaxte sfeer. De grote aantrekkingskracht van Marsa Alam is de kristalheldere zee, waar je uitstekend kunt duiken, snorkelen of kitesurfen. Dankzij de schitterende koraalriffen voor de kust is dit één van de beste duikbestemmingen van Egypte. Een last-minute Marsa Alam is het hele jaar door een uitstekend idee.

Bezienswaardigheden & highlights van Marsa Alam

Excursies
Marsa Alam trekt zowel zonaanbidders als liefhebbers van watersport en cultuur. Naast zon, zee en strand vind je hier namelijk ook enkele interessante bezienswaardigheden in de buurt. Maak tijdens je vakantie bijvoorbeeld een kamelentocht de mysterieuze woestijn in en ontdek dadelpalmtuinen en sprookjesachtige oases. Ook kun je met een jeep een tocht maken door de woestijn of over de zandduinen crossen met een quad. Een andere echte aanrader is het maken van een culturele excursie naar Luxor. Hier bewonder je indrukwekkende overblijfselen uit het oude Egypte.

Klimaat
Voor de kust van Marsa Alam is het onderwaterleven kleurrijk en afwisselend. Tijdens het snorkelen of duiken spot je kleurige vissen, zeeschildpadden en zelfs dolfijnen. Dankzij het woestijnklimaat is het het hele jaar door aangenaam warm. In de wintermaanden wordt het niet kouder dan 25 graden. In de zomermaanden stijgt het kwik flink, maar gelukkig waait er altijd een verkoelend briesje voor een aangename gevoelstemperatuur. Deze wind zorgt er ook voor dat Marsa Alam een populaire bestemming is voor kitesurfers. Je kunt kijken naar de vele felgekleurde vliegers of een lesje boeken bij een van de verschillende kitesurfscholen om zelf over het kristalheldere water te razen.

Duiken
Marsa Alam is zowel voor beginnende als ervaren duikers een geweldige locatie. Dit komt door de grote variatie in duikmogelijkheden. Niet ver uit de kust liggen kleurrijke riffen en de ervaren duiker kan fascinerende wrakken ontdekken. Ga ook zeker een duik maken bij het bekende Elphinstone Reef. De dichte begroeiing op de berg onder het wateroppervlak trekt talloze kleurrijke vissen en andere zeedieren, zoals zeeschildpadden, aan. Het huisrif is zelfs direct vanaf het strand te bereiken.

Boek jouw last-minute Marsa Alam

Marsa Alam is een afwisselende vakantiebestemming en biedt voor ieder wat wils. Of je nu de koude winter even wilt ontvluchten of je zomer ontspannen door wilt brengen aan zee. Het valt aan te raden om de kleurrijke onderwaterwereld te ontdekken tijdens je last-minute Marsa Alam, al snorkelend of tijdens een duik.

Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again