Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Menu

Last-minute naar Havana

Koester je plannen om je last-minute vakantie door te brengen op Cuba? Dan moet je zeker de Cubaanse hoofdstad Havana bezoeken. Liefhebbers van oldtimers wanen zich er in een echt paradijs. De meeste van deze oldtimers zijn afkomstig uit Amerika en werden in elkaar gezet met onderdelen van diverse merken. Van de rijke architectuur getuigen de vele, maar minder goed onderhouden woningen op iedere straathoek. Goedlachse dames roken er dikke sigaren, de sfeervolle muziek en echte Havana Club rum doen de rest. De vrolijke muziek zorgt voor een bruisend nachtleven. Met de zelfgemaakte rum en heerlijke mojito is dit een fantastische plek om te verblijven. Sinds de Amerikanen recent naar Cuba terugkeerden, heeft  de Cubaanse hoofdstad  opmerkelijke veranderingen. Om er de originele sfeer te ontdekken, kun je best niet al té lang wachten.

Bezienswaardigheden Havana

Wil je ook het echte Havana ontdekken? Bezoek dan het bruisende Plaza de la Catedral (Kathedraalplein) met een van de mooiste kathedralen van de hoofdstad. Hier kun je altijd kennismaken met de vele straatmuzikanten en danseressen. Op het levendige plein worden regelmatig kleine, kleurrijke markten georganiseerd. Dan kun je voor heel weinig geld prachtige handgemaakte kunst kopen. Kunstliefhebbers moeten zeker een bezoek brengen aan de kunstgalerijen in Casa del Marques de Arcos en Casa de Lombillo, waaronder Museo de la Educación. Het Museum van de Revolutie (Museo de la Revolución) is het voormalige paleis van dictator Fulgencio Batista en vertelt het eenzijdige verhaal van de Cubaanse revolutie. De Malécon is dé boulevard van Havana. Je kunt er heerlijk wandelen door de stad en zelfs ongestoord gaan vissen of romantische momenten beleven. De gelijknamige rivier kronkelt meer dan acht kilometer langs de kust van Havana. Opvallend zijn hier zowel het Castillo de la Real Fuerza en Castillo de San Salvador de la Punta. Bezoek de Malécon ook bij slecht weer. Dan slagen de enkele meters hoge golven tot hoog boven de relingen. Spectaculairder wordt het zeker niet. De Catedral de San Cristobal de la Habana, of rooms-katholieke kathedraal van Oud Havana, is een barok gebouw met twee enorme klokkentorens. Binnenin de kathedraal vind je schilderijen van de Franse meester Jean-Baptiste Vermay. Veel beroemde en invloedrijke figuren in de geschiedenis van Havana zijn er begraven

Klimaat

Havana heeft een typisch savanneklimaat. Dat wordt sterk beïnvloed door de oceaan. Van begin juni tot eind november ontwikkelen er zich de meeste en sterkste orkanen, gecombineerd met zware neerslag. De gemiddelde temperatuur is er 30 graden. In de zomer zijn temperaturen boven de 40 graden geen uitzondering. De zeebries zorgt gelukkig voor wat verkoeling. De temperatuur in de winter zakt iets onder het jaargemiddelde. Havana is dus zeker geschikt voor een strandvakantie in hartje winter. Van begin november tot eind april is de beste reistijd richting Havana. Om orkanen zoveel mogelijk te vermijden, ga dan niet naar Havana in augustus en september.

Wat eten in Havanna?

Met een typisch Cubaanse maaltijd eet je vaak rijst, (zwarte) bonen en vlees, vooral varken en kip. Cubanen gebruiken verrassend weinig kruiden en specerijen, vooral knoflook, ui en peper. In sommige regio’s is kokos en kokosolie populair. Vis, schaal- en scheldieren (vooral garnalen) eet je er vers, zo van de zee op je bord.

Ben jij geïnteresseerd in een zorgeloze last-minute vakantie naar Havana? Bekijk dan ons uitgebreide aanbod en profiteer van scherpe prijzen. Fijne vakantie!

Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again