Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Menu

All-inclusive Oludeniz

Oludeniz met zijn parelwitte stranden in het zonnige Turkije is de ideale all-inclusive vakantiebestemming indien je een luxueus verblijf met een avontuurlijke en verrijkende vakantie wil combineren. De naam van de badplaats betekent letterlijk dode zee en verwijst naar de kalme zee, zelfs gedurende zeestormen. Oludeniz bevindt zich tussen de helderblauwe Middellandse Zee en het Babadaggebergte in de provincie Mugla aan de Turkse Rivièra. De badplaats wordt gekenmerkt door een zandbaai aan een blauwe lagune. Het strand zelf is een kiezelstrand. De lagune is een nationaal natuurreservaat waar bebouwing ten strengste verboden is. Langs het strand bevindt zich een promenade met winkeltjes, cafés en restaurants.

Bezienswaardigheden Oludeniz

Een eerste bezienswaardigheid in Oludeniz dat je zeker dient te bezichtigen is het prachtige parelwitte strand. Het strand maakt deel uit van het nationaal park. Je kan enkel tegen een kleine vergoeding toegang krijgen tot het strand, maar dit ben je al gauw vergeten door het fenomenale uitzicht. De zee is in Oludeniz zeer rustig en heeft geen echte getijde, waardoor zowel gezinnen met kinderen als watersporters er aan hun trekken komen. Het water is zeer helder en schoon waardoor je er heerlijk in kan zwemmen en snorkelen. 

Een tweede highlight die Oludeniz te bieden heeft, betreft het Babadaggebergte. De berg is prima begaanbaar voor jong en oud . Het Babadaggebergte is erg hoog, maar eenmaal boven kan je het adembenemende uitzicht bewonderen en genieten van een heerlijk diner in een gezellig restaurant. 

Tot slot is ook het Kidrak Natural Park een echte aanrader. Het strand is er eveneens prachtig en zeer schoon. Daarnaast kan je er een prachtige tuin met kleurrijke bloemen bewonderen. Vanuit Kidrak Natural Park krijg je een mooi uitzicht op de bergen en de helderblauwe zee.

Activiteiten om te ondernemen

Als je afreist naar Oludeniz, dien je ook zeker eens te gaan paragliden. Oludeniz wordt namelijk beschouwd als een van de beste plaatsen ter wereld om te paragliden. Dit omwille van het unieke panoramische uitzicht, de stabiele weersomstandigheden en de uitzonderlijke hoogte van de berg Babadag. 

Verder biedt Oludeniz veel duikmogelijkheden. Het zeewater is er namelijk kristalhelder en er zijn verscheidene onderwatergrotten en fauna aanwezig. Scuba diving is er het meest populair.

Klimaat in Oludeniz

Oludeniz kent een Mediterraans klimaat. Het is er gedurende het gehele jaar warm. De ideale periode om Oludeniz te ontdekken is doorgaans vanaf de maand april tot en met de maand oktober. Gedurende de zomermaanden wordt geregeld de temperatuur van 35°C overschreden.

Boek je all-inclusive vakantie naar Oludeniz

Kortom Oludeniz heeft alle troeven om er een onvergetelijke all-inclusive vakantie van te maken! Er is voor ieder wat wils. Twijfel dus niet langer en boek nu je reis naar Oludeniz in het zonnige Turkije.

Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again