Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

✔ All-inclusive Lycische Kust

De Lycische Kust staat ook wel bekend als de Zuid-Egeïsche kust. Het gebied in het zuid-westen van Turkije kenmerkt zich door de vele pittoreske baaien en de groene omgeving. Tijdens een all-inclusive Lycische Kust kom je helemaal tot rust en geniet je van schitterende natuur, idyllische baaien en ontspannen dagen aan de Middellandse Zee. De bekendste badplaats van de Lycische Kust is Marmaris. Langs de gehele kust vind je prachtige natuur, met het strand van Dalyan als hoogtepunt. Dit strand is de broedplaats van de onechte karetschildpad of dikkopschildpad.

Bezienswaardigheden & highlights Lycische Kust

Groene omgeving
De Lycische Kust is volgens velen de mooiste vakantieregio van Turkije. In de groene omgeving vind je vele olijfgaarden, naaldbossen en citrusbomen die mooi afsteken tegen de vele tinten blauw van de Middellandse Zee. Veel van de lange, smalle stranden worden omgeven door bebossing. De Zuid-Egeïsche Kust loopt vanaf Marmaris tot Kaş. Hierna begint de Turkse Rivièra, een ander zeer populair Turks kustgebied.

Historie
De Lycische Kust is een zeer veelzijdige vakantieregio, waardoor er voor ieder type vakantieganger wat te beleven valt. Zo kun je onder andere diverse historische bezienswaardigheden bezoeken, zonnen op het strand of een actieve vakantie beleven door te gaan wandelen, fietsen, paragliden of raften.

Breng zeker een bezoek aan Fethiye, een kustplaatsje dat zich kenmerkt door prachtige baaien met daar omheen heerlijk geurende tijm- en laurierbomen en pijnboombossen. Hier kun je mooi wandelen en fietsen. Fethiye heeft een rijke geschiedenis en hier zijn prachtige rotstombes te bezichtigen uit de tijd van de Lyciërs.

Bij het dorpje Datça liggen de Romeinse ruïnes van Knidos. Ga ook een dagje naar de lagune bij Öludeniz. Hier komt de Mediterraanse zee samen met de Egeïsche waardoor het zeewater helderblauw kleurt.

Stranden
Marmaris is een bruisende badplaats die voornamelijk zonaanbidders aantrekt. Vanuit het centrum zijn er twee zandstranden direct toegankelijk. Hier kun je onder andere jetski's huren, parasailen of een rondje varen op de bananenboot. Ook een aanrader: boek een boottocht of excursie naar één van de eilandjes die voor de kust van Marmaris liggen. Zo heeft Sedir eiland een prachtig gouden zandstrand.

Dalyan ligt niet direct aan het strand, maar aan een brede delta. Hierdoor is de omgeving prachtig groen. Dalyan heeft interessante historische bezienswaardigheden, waarvan je de rotstombes van Kaunos niet mag missen. Deze unieke uitgehakte tombes zijn uitstekend bewaard gebleven over de jaren en goed te bekijken vanuit een bootje op de rivier. Dalyan staat daarnaast bekend om zijn thermaalbaden en modderpoelen.

Boek jouw all-inclusive Lycische Kust

De beste reistijd voor een vakantie naar de Turkse Lycische Kust is van mei tot en met oktober. In deze periode geniet je van een aangename temperatuur, veel zonuren en amper neerslag. Hoogzomer kan het hier wel erg warm worden, maar voor strandliefhebbers is dit geen probleem. Ook in de winter is het hier goed vertoeven, met milde temperaturen en iets meer neerslag. Afhankelijk van je wensen is de Lycische Kust dus het hele jaar door een prettige vakantiebestemming.

Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again