Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Menu

✔ All-inclusive Alacati

Alaçatı is een badplaats aan de westkust van Turkije en trekt jaarlijks honderdduizenden toeristen aan. Deze Turkse vakantiebestemming heeft zoveel te bieden, dat iedereen zich er onmiddellijk thuis voelt. Zeker niet alleen zonaanbidders, maar even goed zij die rust voorop stellen midden de prachtige natuur of die de voorkeur geven aan een actieve sportvakantie vinden er zeker hun gading. Alaçatı kreeg niet voor niets het veelzeggende ‘Caraïben van Turkije’ mee.

Bezienswaardigheden en activiteiten in Alacati

Met een all-inclusive vakantie naar Alacati vlieg je vanaf Schiphol naar de bekende Turkse badplaats Izmir. Van daaruit reis je door naar Alaçatı. Alaçatı maakt deel uit van Izmir, aan de westkust van Turkije. Deze regio is vooral bekend om zijn rijke architectuur, zijn uitgestrekte wijngaarden en zijn vele windmolens. Alaçatı is een van de meest traditionele steden in Turkije met typisch stenen huizen, smalle straatjes, boetiekhotels en gezellige restaurants.  In deze boeiende regio valt er altijd iets te beleven. De vele kleurrijke en luidruchtige markten, de waardevolle historische gebouwen, monumenten en de imposante moskeeën. Alaçatı is populair bij zowel de zonaanbidders als de vele watersporters. Gaat je voorkeur uit naar kunst en cultuur? Ga dan zeker naar het nabijgelegen Efeze.

Windsurfen 

Het waren fanatieke wind- en kitesurfers die Alaçatı in de jaren 90 van vorige eeuw ontdekten. Nu vind je er de ene surfschool naast elkaar Daar tussenin vele bars die voor de nodige vakantiesfeer zorgen. De goed beschutte, vlakke en ondiepe wateren zorgen ervoor dat hier zowel plaats is voor beginnende als meer ervaren surfers.

Alaçatı ontdekken

Alacati verkennen blijft een boeiend avontuur. Overdag lijkt het met zijn smalle steegjes en de oudere inwoners voor hun deur op de stoep een echt slaapdorp. In het centrum maak je kennis met een moskee die aan Griekenland doet denken. Deze regio was ooit Grieks en de moskee oorspronkelijk een orthodoxe kerk. Op het gezellige plein voor de moskee vindt er in het weekend een antiekmarkt plaats. Dan worden er vanuit Anatolië vele (waardevolle) antiquiteiten aangevoerd. Maar ook de plaatselijke boeren bieden er hun producten aan. Meloenen, bergen paprika, luidruchtig kakelende kippen, heerlijk geurende verse kruiden, kleurrijke planten... je vindt het hier allemaal.

Gastvrij onthaal

's Avonds krijgt Alaçatı een heel ander karakter. Op de gezellige terrassen gaan schalen met de meest exotische hapjes van hand tot hand. Alles wordt regelmatig doorgespoeld met kleine glaasjes Raki. Jong en oud flaneert er door de smalle, slingerende straatjes.

Beachclubs

Die vindt je in het nabijgelegen Çeşme. Hier vermaakt de Turkse jetset van alle leeftijden zich kostelijk onder een open sterrenhemel. Opzwepende beats vullen een decor vól palmbomen en Zuiderse aroma's.

De ruïnes van Kaunos

Was oorspronkelijk een belangrijke zeehaven. Daar belangrijke veranderingen in het landschap ligt deze waardevolle plaats niet langer aan de kust. Heden zijn er alleen nog ruïnes van over. Ontdek de overblijfselen van de stadsmuren tot aan de Akropolis, boven een rots. Van daaruit krijg je een uniek uitzicht op de ruïnes, de rivier, de baai en het strand. Je kunt er nog steeds de Romeinse baden, een windmeetplatform en een koepelvormige Byzantijnse basiliek bewonderen. 
 
Natuur 
De regio is rijk aan groen met vele prachtige baaien en pittoreske dorpjes in een zee van bloemen. Daarbij mogen we ook de vijf natuurparken die je hier vindt niet vergeten. 

Klimaat Alaçatı 
Alaçatı geniet van een heeft een mediterraan klimaat, met warme droge zomers en zachte winters. De beste reistijd voor Alaçatı loopt van begin mei tot eind september, met een gemiddelde temperatuur van 30 graden en meer.  

Wil jij onbezorgd genieten van een all-inclusive vakantie naar Alacati? Bekijk dan ons uitgebreide aanbod aan betaalbare vakanties en profiteer van de beste service!

Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again