Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

✔ All-inclusive Egeïsche Kust

Zon, zee en strand: de drie benodigdheden voor een perfecte zonvakantie. En laten die drie nou allemaal aanwezig zijn bij een all-inclusive Egeïsche kust! De Egeïsche kust ligt in het zuidwesten van Turkije en is al lang een zeer geliefd vakantiegebied. Het is een enorm gevarieerde plaats met een rijke geschiedenis en een heerlijk klimaat op maar drieënhalf uur vliegafstand van Nederland. Op je all-inclusive vakantie naar de Egeïsche kust kun je genieten van de natuur, de Turkse keuken, cultureel erfgoed of een gezellig avondje uit.

Experttip

Madeleine - Service Center

Niet alleen wordt de Egeïsche kust gekenmerkt door mooie steden, historische bezienswaardigheden, fijne stranden en prachtige natuur, ook zijn er tal van excursiemogelijkheden in deze regio. Bezoek bijvoorbeeld de antieke stad Efeze, waar je vele prachtige opgravingen en bouwwerken uit de oudheid kunt bekijken. Ook de kalksteenterrassen in Pamukkale zijn het bewonderen waard, hier is een prachtig natuurverschijnsel van kalksteen ontstaan. Voor een dag ontspanning kies je voor een mooie boottocht langs de baaien. Het is ook mogelijk een dagexcursie te maken naar bijvoorbeeld Rhodos of Kos.

Bezienswaardigheden & highlights aan de Egeïsche kust

Eén van de belangrijkste highlights van de Egeïsche kust zijn de prachtige stranden. Het bekendste strand van de Egeïsche kust is Sun City Beach in Olüdeniz. Het water is er zo blauw als maar kan, vandaar dat het strand in de volksmond ook wel Blue Lagoon wordt genoemd. In combinatie met de ruige rotsen en het zandstrand is dit absoluut een strand dat je bezocht moet hebben. Naast de stranden staat de Egeïsche kust ook bekend als paradijs voor cultuurliefhebbers. Zo is er bijvoorbeeld het Mausoleum van Halicarnassus in Bodrum, dat wordt gerekend tot één van de zeven klassieke wereldwonderen.

Bodrum is een leuke stad waar van alles te doen is. Zo is er Aquapark Bodrum, waar kinderen zich eeuwig kunnen vermaken. Ook kun je er voor wat geschiedenis de Petrusburcht bezoeken. Deze staat op een schiereiland van Bodrum en werd gebouwd in het jaar 1402.

Kusadasi is de bekendste badplaats van de Egeïsche kust. Dat is niet zonder reden, want er is veel te beleven. Ga bijvoorbeeld op de dagelijkse boottocht, waarbij je stopt bij drie verschillende baaien om te zwemmen en/of snorkelen. Of spendeer een dag in de Hammam, waar je gebruik kan maken van allerlei spa arrangementen.

Marmaris is een badplaats vol prachtige natuur. Je kunt er de Dalyan riviercruise doen, waarbij je onder andere langs het Iztizu strand komt. Dit strand staat bekend om de dikkopschildpadden en blauwe zwemkrabben die er te zien zijn. Daarnaast kun je er bijvoorbeeld ook een hele dag op Jeep safari door de bergen.

Boek jouw all-inclusive naar de Egeïsche kust

Vergeet op je vakantie naar de Egeïsche kust vooral niet volop te genieten van de Turkse keuken, want er is zoveel lekkers te ontdekken. De Egeïsche kust heeft een rijke natuur en is dus zeer geschikt voor prachtige wandelingen. Voor een zonvakantie zijn de zomermaanden de beste tijd om te gaan, maar ook in april, mei en oktober is de temperatuur nog aangenaam. Kortom: de Egeïsche kust is perfect voor een zonvakantie. Je vindt er stranden, natuur, cultuur en er zijn genoeg activiteiten te doen. Wanneer boek jij je all-inclusive vakantie aan de Egeïsche kust?

Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again