Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

✔ Vakantie Cirali Beach

Cirali is een klein dorpje in het zuidwesten van Turkije in de provincie Antalya. Het staat bekend om zijn 3,2 km ongerepte strand. Het is misschien wel het meest bekend als broedplaats voor de bedreigde Caretta zeeschildpadden. Tegenwoordig is toerisme de belangrijkste bron van inkomsten voor de mensen van Cirali. Je zult er geen grote hotels direct aan de kust vinden. Als je vanaf de kust landinwaarts kijkt, zijn gebouwen niet eens te zien. Cirali Beach is nog steeds een van de mooiste ongerepte stranden van Antalya. Ideaal voor een onbezorgde en zonnige vakantie!

Bezienswaardigheden Cirali Beach

Een must see is Chimaera - YanartaƟ, letterlijk 'brandende steen'. Het is te vinden op de berg Yanar, in het noorden van het dorp. Het is het beste om in de late namiddag te vertrekken om 's avonds de vlammen te zien, die worden geproduceerd door aardgas en al duizenden jaren branden. Vergeet niet om een zaklamp en goede klimschoenen mee te nemen. De aanwezigheid van de vlammen wordt verklaard door een Griekse mythe. De bewoners kunnen je er vast meer over vertellen. Ook de eeuwenoude Olympos Ancient Ruins zullen indruk op je maken. De ruïnes kunnen worden bereikt door een aangename wandeling van 15 minuten langs het strand. Ook de Baby Caretta Caretta zeeschildpadden mag je niet overslaan. Het strand van Cirali is een broedgebied voor deze bedreigde zeebewoners. Van mei tot augustus leggen de schildpadden 's nachts hun eieren. Vanaf half juli vinden babyschildpadden hun weg van het nest naar de zee. Bezoekers kunnen de babyschildpadden zien als ze 's morgens vroeg het strand bezoeken. Er is begeleiding die helpt bij het observeren.

Wat is er nog meer te doen?

De Lycian Way is een bewegwijzerd pad van honderden kilometers die ook door Cirali loopt. Een groot deel van het pad loopt langs de kust en biedt veel mogelijkheden om in zee te zwemmen en langs kliffen te klimmen. De route gaat ook landinwaarts langs vele historische locaties. En dan is er nog het International Yoga Rainbow Festival, dat elk voorjaar in april of mei plaatsvindt in Cirali. In Cirali kan je heerlijk eten en drinken. Er zijn veel restaurants, cafés en bars langs de hoofdwegen in Cirali, waar u zowel traditionele Turkse als westerse gerechten kunt vinden. Er is ook een klein cluster van cafés, een bakkerij en een kruidentheewinkel. Ze bevinden zich net buiten de stad, ongeveer 100 meter van de brug.

Boek jouw vakantie naar Cirali Beach

Een vakantie naar Cirali Beach is een uitgelezen kans om tot rust te komen. Bekijk hier ons uitgebreide aanbod aan vakanties en profiteer van scherpe prijzen en goede service.

Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again