Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

✔ Vakantie Tunesië

Het kleinste land van Noord-Afrika heeft veel te bieden: lange zandstranden langs 1300 kilometer kust, een 3000 jaar oude geschiedenis en de eindeloze woestijn. Er zijn hier zoveel spannende dingen te ontdekken. Bezoek de grotwoningen, kijk je ogen uit bij de grote zoutmeren en struin door de kleurrijke en gezellige souks in de medina's. Tunesië wacht op je om ontdekt te worden!

Bezienswaardigheden en highlights Tunesië

Tunis is de hoofdstad van Tunesië en huisvest de indrukwekkend Ez-Zitouna Moskee, de grootste moskee van Tunesië. Het prachtige gebouw ligt in het centrum van de medina en kan niet worden gemist. Wie van mozaïeken houdt, moet het Bardo Nationaal Museum bezoeken. Hier vind je de grootste collectie Romeinse mozaïeken in Noord-Afrika. Tunis wordt beschouwd als een zeer veilige stad om in rond te lopen - maar houd zoals altijd je waardevolle spullen in de gaten.

Ongeveer 20 kilometer ten noordoosten van Tunis ligt het kunstenaarsdorp Sidi Bou Said. Hier zie je veel huizen in Moorse stijl met de typische blauwe raam- en deurkozijnen. Een bijzondere sfeer die de schilder August Macke al inspireerde tot een van zijn beroemdste werken: hij vereeuwigde een bijzonder mooi huis, het Café de Nattes, op doek. Je kunt hier vandaag nog steeds een mokka drankje nemen of de shisha proberen. Na een stevige maaltijd loop je de berg op door kronkelige steegjes. Onderweg kun je prachtige paleizen met net zulke prachtige binnenplaatsen bewonderen. Bovenaan wacht je een prachtig uitzicht. 

De Cap Bon, de "mooie pet", vormt het noordelijkste puntje van het land. Hier ligt de populaire badplaats Hammamet. Het fijnste zandstrand, helder water en een breed scala aan watersporten wachten op je. De hotels zijn vaak isidin Moorse stijl gebouwd en passen zich dus aan het landschap aan. Een pluspunt voor gezinnen: de stranden aan de Golf van Hammamet zijn zacht aflopend, zodat zelfs kleine kinderen zonder zorgen kunnen spelen. Andere populaire resorts aan de kust zijn Sousse, Monastir, Port El Cantaoui en Mahdia. Hier kan men niet alleen zonnebaden op het strand, maar ook actief zijn in de sport, zoals bijvoorbeeld waterskiën of duiken.

Berberse dorpen, woestijn en een oase: het zuiden van het land

Wie van het noorden naar het zuiden van het land reist, zal de talrijke olijfbomen en -plantages opmerken. Naast dadels is olijfolie het belangrijkste exportproduct van Tunesië. Lekkere olijven worden daarom hier op elke hoek vers en in vele variaties geserveerd.

Het zuiden van Tunesië zit vol met mysterieuze plekken - zoals de Berberse dorpen. Om de bewoners te beschermen tegen de hitte werden de huizen hier in de grond of in de rotsen gebouwd. Vele zijn nu verlaten, maar sommige zijn nog steeds bewoond. In het Berberse dorp Matmata wonen mensen in grotten, waarvan sommige bezocht kunnen worden. Naast de nomadische woningen zijn ook de woestijnkastelen rond Tataouine een bezoek waard. Deze zogenaamde Ksars zien er uit als enorme honingraten, omdat ze bestaan uit verschillende nissen die boven elkaar zijn gesitueerd. 

In tegenstelling tot het kale berglandschap is de oase van Tozeur echt groen. Hier bevind je je in de grootste palmplantage van Tunesië met dadels zover het oog reikt. De huizen zijn gebouwd met leemstenen om ze te beschermen tegen de hitte - een bijzondere architectuur die perfect in het landschap past. Het is de perfecte uitvalsbasis voor uitjes. Ga bijvoorbeeld naar het zoutmeer Chott El Jerid. Afhankelijk van het seizoen glinstert het grootste zoutmeer van de Sahara, met 7.500 vierkante kilometer, in de meest uiteenlopende kleuren.

Douz is een kleine stad met leuke cafés en restaurants. Een klassieke bestemming voor een dagtocht of als je op doorreis bent. Als je de mogelijkheid hebt, moet je hier op donderdag komen. De wekelijkse markt op deze dag is de grootste in zijn soort in het zuiden van Tunesië. En het is een ervaring om de lokale bevolking te zien afdingen en onderhandelen.

Zwemmen op het eiland Djerba

Het eiland aan de oostkust van Tunesië trekt met fantastische stranden. De mooiste zijn Sidi Mahres in het noordoosten en Seguia in het oosten. De meeste hotels bevinden zich hier ook. De fijne, witte stranden lopen zachtjes af in de zee, wat ideaal is voor gezinnen met kleine kinderen. Net als de uitstekende infrastructuur en watersportfaciliteiten. Maar je kunt niet alleen in Djerba zwemmen, maar ook een heleboel dingen ondernemen. Je kunt bijvoorbeeld een wandeling maken door de hoofdstad Houmk Souk en wat souvenirs kopen bij de bazaar. Of bezoek de kleine oliemolen in Djerba's tweede grootste stad Midoun. Voor de adrenaline-junkie: Op een krokodillenboerderij in de buurt van de stad kun je de gevaarlijke dieren van dichtbij bewonderen. Een heel bijzonder project is te vinden in het dorp Erriadh. Hier hebben kunstenaars zichzelf vereeuwigd met hun foto's aan de muren, zodat de hele plek praktisch een grote straatkunsttentoonstelling is. Voor een kleurrijke en fascinerende Tunesische wandeling.

Boek jouw vakantie naar Tunesië

Nieuwsgierig geworden naar Tunesië? Boek snel jouw vakantie!

Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again