Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

✔ Vakantie Sri Lanka

Voor de kust van India vind je Sri Lanka, een bijzonder eiland met een eigen cultuur en natuur. De westkust is voor een vakantie het meest populair vanwege de vele badplaatsen. Hier kun je genieten van een afwisselende zonvakantie en zonnebaden op één van de kilometerslange zandstranden.

Onbeperkt relaxen op Sri Lanka

De westkust van Sri Lanka is met haar vele badplaatsen de ideale reisbestemming voor een relaxte en afwisselende vakantie. Er zijn kilometerslange zandstranden en je kunt kiezen uit talrijke vrijetijdsbestedingen, zoals paardrijden langs de kust, fietsen, wandelen, waterskiën, vissen, tennis of volleyballen. Negombo, Bentota, Beruwela en Ahungalla behoren tot de mooiste eilanden. Tegelijkertijd is de westkust van Sri Lanka het ideale uitgangspunt om de hoofdstad Colombo te ontdekken. Vanwege de sterke stroming zijn de duikscholen van ca. mei tot oktober gesloten.

Bezienswaardigheden en excursiemogelijkheden op Sri Lanka

Anuradhapura: meer dan 1000 jaar lang was het huidige UNESCO-werelderfgoed het middelpunt van Anuradhapura en de hoofdstad van Sri Lanka. De vele tempelruïnes en overblijfselen van het toenmalige klooster getuigen nog van deze belangrijke periode. Het stadsbeeld wordt gekenmerkt door nauwe steegjes, Boeddhabeelden en imposante vestingsconstructies. Bovendien herbergt Anuradhapura de oudste boom ter wereld, waarvan de leeftijd op ca. 2.300 jaar wordt geschat.

Dambulla: de vijf rotstempels van Dambulla behoren tot de belangrijkste bezienswaardigheden van Sri Lanka en maken deel uit van het UNESCO-werelderfgoed. Na een klim van ongeveer 20 minuten op een rotsmassief vind je in de rotsen talrijke Boeddha‘s, vergulden standbeelden, plafond- en wandschilderingen. Vanaf de ingang van de rotsen heb je een adembenemend uitzicht over de uitgestrekte omgeving. Kandy/Peradeniya: Kandy geldt als culturele en spirituele hoofdstad, omdat hier de meest religieuze plaats van het land is: de tempel van de "Heilige tand van Boeddha".Hier wordt de hoektand van Boeddha vereerd, de belangrijkste relikwie van het boeddhisme in Sri Lanka. De tempel is tot UNESCO-werelderfgoed verklaard. De stad ligt in het midden van het land, op ongeveer 500 meter boven zeeniveau. Een andere trekpleister is de botanische tuin van Peradeniya, de grootste van het land, op ca. 5 km van de stad.

Nuwara Eliya: de stad ligt in het midden van donkergroene theeplantages in het hoogland van Sri Lanka, op ca. 1950 meter boven zeeniveau. In de 19e eeuw was dit een recreatieoord voor Britse koloniale functionarissen. De charmante stad biedt onderandere een golfbaan met 18 holes, paardenraces op een historische baan, de botanische tuin "Hakgala" en verschillende markten.

Polonnaruwa: de enige Singalese koningsstad uit de 11e tot 13e eeuw beschikt over een unieke bezienswaardigheid: de vier uit rotsen geslagen, enorme Boeddhabeelden en daaronder de 14 meter lange, liggende Boeddha. Bovendien vind je er een groot, kunstmatig aangelegd meer en een Hindoetempel. In het hart van de stad liggen de ruïnes van het koninklijk paleis. Vanwege zijn culturele betekenis behoort Polonnaruwa tegenwoordig tot het UNESCO-werelderfgoed.

Boek jouw vakantie naar Sri Lanka

Nieuwsgierig geworden naar Sri Lanka? Boek dan snel jouw vakantie!

Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again