Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Menu

Vakantie Sevilla

Sevilla in Zuid-Spanje is een perfecte vakantiebestemming. Ontdek de prachtige stad te voet, per fiets, met de auto of in de bus! Kijk je ogen uit in de historische Spaanse stad en de omgeving, Sevilla is omgeven door natuurgebieden en pittoreske dorpjes. In Sevilla kijk je je ogen uit. De stad is gevuld met eeuwenoude gebouwen waar de invloeden van de Grieken, Romeinen en Vikings nog te zien zijn. Sommige delen van het centrum staan zelfs op de werelderfgoedlijst van de Unesco. En natuurlijk niet te vergeten: het klimaat is heerlijk warm in Sevilla. Een vakantie naar Sevilla is dus perfect!

Bezienwaardigheden Sevilla

Het stadcentrum van Sevilla is historisch en bevat veel bezienswaardigheden, zoals de wijk Santa Cruz - een authentieke Joodse Wijk-, het Alcázar paleis en de Catedral de Santa María de la Sede. Zo kan je het Alcázar Real de Sevilla’ bewonderen. Dit is het koninklijk paleis van de stad. Het paleizencomplex met Moorse details wordt nog steeds gebruikt door de Spaanse koning en is één van de highlights die je moet bezoeken tijdens je vakantie. Prachtig is het Plaza de Espana, ofwel het Plein van Spanje. Je wordt omgeven door groen van het Maria Luisa park. Het staat symbool voor vrede met voormalige koloniën. Alle Spaanse provincies worden op uitgebeeld door meer dan vijftig bankjes met Andalusische tegels. Een andere bezienswaardigheid is de Catedral de Santa María de la Sede. Dit kan je bekend in de oren klinken, want het is een ‘s werelds grootste kathedralen. De kathedraal bevat een schatkamer, de Koninklijke kapel en het graf van Columbus. Na het beklimmen van de Giralda-toren heb je een geweldig uitzicht over Sevilla. 

De Torre Del Oro, ofwel ‘de toren van het goud’, ligt aan de rivier Guadalquivir en komt uit de twaalfde eeuw. Deze prachtige toren was onderdeel van de Moorse stadswal van Sevilla. De toren werd niet alleen gebruikt als opslagplaats voor goud, maar later ook als gevangenis. Tegenwoordig is het een maritiem museum. Een bijzondere highlight is de Setas de Villa, in het Nederlands ‘de Paddenstoelen van Sevilla’. Deze houten constructie stamt uit 2011 en heeft een panoramaterras, archeologisch museum en wandelpad. Perfect om te genieten van een overheerlijk drankje. Er zijn nog talloze bezienswaardigheden die je zeker niet mag missen. Bijvoorbeeld Plaza de Toros, Casa de Pilatos en Iglesia Colegial del Salvador.

Activiteiten Sevilla

Er is enorm veel te doen in Sevilla. Geniet van de natuur en komt tot rust in Parque Maria Luisa, waar je heerlijk op adem kunt komen of om even te relaxen tussen de vele kleurrijke bloemen en de sinaasappelbomen. Neem een kleedje en wat te eten en te drinken mee om hier te picknicken. Dans de Flamenco, beleef spanning tijdens het stierenvechten, scoor je nieuwe outfit tijdens het shoppen op de markt of geniet op een van de vele dakterrassen van overheerlijk eten. Stap op de fiets en ontdek de stad. Rondom Calle Betis en Pagés del Corro in de oude wijk Triana vind je talloze barretjes waar flamenco optredens worden gegeven. Geniet tijdens deze optredens van een sangria en tapas! Fietsend kan je grotere afstanden afleggen waardoor je gemakkelijk alle highlights kunt bezoeken. Wil je winkelen? Veel winkels in het centrum worden door lokale ondernemers gerund, die hun assortiment zelf samenstellen. Deze unieke winkeltjes vind je in winkelstraten als Calle Tetuán, Calle Sieres, Callu Cuna en Calle Velázquez. Hier kun je ook lokale producten zoals keramiek, azelejos, flamingojurkjes en Spaanse waaiers vinden.

De omgeving van Sevilla is ook het bewonderen waard. De pittoreske dorpjes en waanzinnige natuurgebieden die de stad omringen zijn makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer of een auto. Natuurlijk kun je alle hoogtepunten in en rondom Sevilla in hoog tempo afwerken, maar als jouw voorkeur bij een rustiger tempo ligt, dan kan dat natuurlijk ook. Pas je ritme dan bijvoorbeeld aan, aan die van de locals. Plof tijdens de siësta neer op het gras in het park of op een bankje en ga lekker lang tafelen. Langzaam genieten zijn de sleutelwoorden!

Klimaat Sevilla

Het klimaat in Sevilla is mediterraan en heeft warme zomers met temperaturen van bijna 40 graden. De winters zijn in Sevilla mild. In de maanden september en oktober kan het nog wel eens stormen gevolgd door zonneschijn. De beste tijd om naar Sevilla te gaan is van april tot en met oktober.

Ben jij geïnteresseerd in een zorgeloze vakantie naar Sevilla? Bekijk dan ons uitgebreide aanbod en profiteer van scherpe prijzen. Fijne vakantie!

Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again