Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Menu

Vakantie Fuengirola

In Fuengirola begint een heerlijke vakantie voor jong en oud. Fuengirola is een mooie, levendige badplaats, gelegen aan de Spaanse Costa del Sol in de provincie Malaga. Fuengirola heeft een rijke geschiedenis, wat onder andere blijkt uit het imposante Moorse kasteel dat de stad domineert. Fuengirola heeft een unieke charme en heeft een goede mix van oud en modern. Hier vind je mooie brede stranden over een lengte van zeven kilometer en kom je op culinair gebied volledig aan je trekken. Maar Fuengirola heeft nog veel meer te bieden.

De bezienswaardigheden van Fuengirola  

Castillo Sohail 
Dit Spaanse kasteel werd ruim duizend jaar geleden gebouwd voor het versterken van de kustlijn van Fuengirola. Heden ten dage is het inmiddels gerenoveerde kasteel met haar majestueuze torens en muren een toeristische attractie. Er vinden vaak festivals (zoals het oktober festival) en leuke openluchtconcerten plaats. Vanaf deze plek heb je een mooi uitzicht over de Middellandse zee en de omgeving. Je vindt aan de westelijke kant aan de voet van de heuvel nog ruïnes die van vóór 300 voor Christus dateren. Tussen Castillo Sohail en het strand (Playa de Castillo) kan op een vijver worden gewaterfietst. Een pittoreske hangbrug verbindt de promenades van Playa de Castillo en Santa Amalia met elkaar. 

Bioparc Fuengirola 
Een uitstapje naar een dierentuin is altijd inspirerend en leerzaam. Deze leuke dierentuin geeft je een kijkje in verschillende habitats. Spot gorilla´s in de Congovallei, ontdekt de lemuren tussen het struikgewas in de Madagaskarzone of geniet van het rustgevende gezang van de tropische vogels in de Zuidoost-Aziatische verblijven. Kun jij de komodovarane in de Indo-Pacifische zone ontdekken? 

Waterpret in het Aquamijas Water Park 
Een geslaagd gezinsuitje is een dagje naar Aquamijas Water Park met verschillende zwembaden zoals het junglezwembad voor de jongste vakantiegangers. Via de waterglijbanen, de Crazy Loop of de Río Bravo kom je via afdalingen en bochten uiteindelijk weer in het water terecht. Rondom de zwembaden staan lekkere ligbedden met parasols opgesteld zodat je lekker kunt relaxen of desgewenst een oogje in het zeil kunt houden.

Sould Park Fuengirola 
Sould Park Fuengirola is eigenlijk geen hele leuke speeltuin, maar eerder een minipretpark. Hier zullen kleinere kinderen zich uren amuseren met diverse spelletjes en de draaimolens. Een ritje in de botsauto is altijd dolle pret en op de bungee en gewone trampolines zullen de kinderen maar wat al te graag hun kunstjes vertonen. Sould Park Fuengirola is ook ´s avonds laat open, zodat je overdag eventueel andere leuke dingen kunt ondernemen. 
 
Calle Méndez Núñez 
Een bezoekje aan een Spaanse (vlooien-)markt is altijd een leuk uitstapje. In Fuengirola wordt deze markt op dinsdag- en zondagochtend gehouden. Lokale ondernemers prijzen dan hun uitgebreide assortiment graag aan. Van het kleurrijke tropische fruit, kleding, rieten manden tot souveniers. Bezoek de markt zo vroeg mogelijk, zeker in de zomer kunnen de temperaturen behoorlijk oplopen. 
 
Puerto Deportivo Fuengirola 
De haven van Fuengirola is perfect om ´s avonds bij een van de vele barretjes neer te strijken en de aangemeerde jachten te bewonderen. Op het plein bij de haven spelen meestal wel straatmuzikanten.

In de omgeving van Fuengirola

Castillo Monumento Colomares 
Dit architectonische unieke monument in de vorm van een kasteel, is ter ere van Christoffel Columbus gebouwd. Het bied een schilderachtig uitzicht op de omgeving. Het monument bevat Gotische, Romaanse en Byzantijnse bouwstijlen. 

Wie van golfen houdt kan een balletje slaan op de twee nabij gelegen golfbanen, de Chaparral Golf Club of de Mijas Golf Internacional SAU 

Mariposario de Benalmádena Butterfly Park 
Verwonder je in dit Thais georienteerde parkje over de vele bijzondere vlinders. Het park ligt er netjes onderhouden bij.

De beste reistijd naar Fuengirola

Wil je ook deze geweldige vakantie in Fuengirola beleven? Hoewel het heel het jaar door lekker weer is in Fuengirola, is het toch handig om met het boeken van je vakantie met het volgende rekening te houden. De warmste maanden zijn juli, augustus en september met een gemiddelde temperatuur van 26,5° C. Januari, februari en maart zijn de koudste maanden. Wie van zwemmen houdt kan het beste van juni tot en met september een vakantie in Fuengirola boeken. 

Er is het hele jaar door weinig kans op neerslag, mei tot en met september zijn de droogste maanden. In oktober, november en januari valt de meeste neerslag. 

Je bereikt deze heerlijke vakantiebestemming eenvoudig via Málaga, dat 19 kilometer verderop ligt. Je kunt Fuengirola ook via Gibraltar North Front bereiken. Dit vliegveld ligt op 78 kilometer afstand.

Ben jij geïnteresseerd in een zorgeloze vakantie naar Fuengirola? Bekijk dan ons uitgebreide aanbod en profiteer van scherpe prijzen. Fijne vakantie!

Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again