Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Menu

✔ Vakantie Senegal

Witte zandstranden, fascinerende nationale parken en een kleurrijke cultuur wachten op je tijdens een unieke Senegalese reis! Beleef de vele verschillende landschappen in het land tijdens een Bengaalse vakantie - hier vind je passende aanbiedingen.

Bezienswaardigheden en droomstranden in Senegal

Senegal is een van de meest populaire vakantiebestemmingen in Afrika. Zowel de lokale bevolking als de toeristen uit de hele wereld komen tijdens een vakantie in Senegal aan hun trekken vanwege de vele bezienswaardigheden en natuurlijke attracties. Het land in West-Afrika heeft voor elke smaak iets te bieden - van droomstranden tot adembenemende nationale parken en UNESCO-werelderfgoedlocaties. De vele verschillende landschappen in het land maken Senegal tot een van de meest opwindende en veelzijdige vakantiebestemmingen in heel Afrika.

Tijdens een reis naar Senegal kun je niet om de hoofdstad Dakar heen. De megastad ligt op het Kaapverdische schiereiland aan de kust van de Atlantische Oceaan. In Dakar, de grootste en belangrijkste stad van het land, is er niet alleen de grootste luchthaven, maar ook een van de belangrijkste attracties van het land. Dakars monument is het 50 meter hoge bronzen beeld uit de Afrikaanse Renaissance. De Grote Moskee en het historische centrum van de havenstad zijn ook niet te missen, net als de vuurtoren van Dakar, op tien kilometer van het stadscentrum. Het nabijgelegen eiland Gorée staat sinds 1978 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Hier kun je het idyllische eilandleven en de donkere geschiedenis van de koloniale periode tegelijkertijd leren kennen. Eeuwenlang werden slaven naar Noord-Amerika verscheept op Gorée.

In het noorden van Dakar zijn er ook tal van droomstranden met palmbomen. De meest populaire bestemming voor strandvakantiegangers en watersporters in Senegal is het kustgedeelte Petite-Côte. Hier zijn ook enkele van de beroemdste badplaatsen in West-Afrika zoals Nianing en Rufisque. In de hele regio zijn de afgelopen jaren tal van kleine en grote hotels gebouwd, die een populaire accommodatie zijn voor een vakantie in Senegal. Aan de noordwestkust van Senegal ligt onder andere de stad Saint-Louis met 170.000 inwoners, ook wel het "Venetië van Afrika" genoemd, die het bekijken waard is. Hier, naast enkele bezienswaardige gebouwen, zijn er ook enkele kleine fascinerende natuurparken.

Adembenemende landschappen op vakantie in Senegal

Senegal kenmerkt zich vooral door de adembenemende natuur, die voor veel toeristen de belangrijkste reden is voor een Senegalese vakantie. In het hele land zijn er zes grote nationale parken. Het 913.000 hectare grote Niokolo-Koba National Park, dat wordt gevormd door de Niocolo-Koba rivier en de Gambia rivier, is een UNESCO werelderfgoed. Dichte galerijbossen strekken zich uit langs de oevers van de rivier. Het Niokolo-Koba National Park is de thuisbasis van 's werelds grootste populatie van reuzenelanden. Je kunt ook Afrikaanse buffels, leeuwen en Afrikaanse wilde honden ervaren in hun natuurlijke omgeving. Het Nationaal Park Sine-Saloum Delta strekt zich uit langs de Atlantische kust. Hier vind je de grootste mangrove-voorraden van heel West-Afrika.

Bekijk nu de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again