Vier je vakantie in Oman! Dit prachtige land wordt ingesloten door de zee en bergen waardoor een prachtig gevarieërd landschap te genieten is. In de hoofdstad Muscat kan je volop genieten van traditie en het échte Oman.

Ga snel naar informatie over uw droomvakantie in Oman:

 

Oman – uw droomvakantie zonder hordes toeristen

Oman, een land met ongerepte woestijnen, indrukwekkend berglandschap, eeuwenoude steden en paradijselijke stranden. Een vakantiebestemming met klasse en zonder massatoerisme, want Oman is nog voor velen onbekend. De Romeinen hadden 200 jaar geleden al wel van een land in de Oriënt gehoord waar bomen waren die een schors hadden waaruit goud druppelde in de vorm van kostbare hars. Dhofar, met de hoofdstad Salalah, is de grootste provincie van Oman. De geur van wierookhars is overal aanwezig in de dorpen en steden van Dhofar, waar het zeldzame goed niet meer weg te denken is uit het dagelijks leven.

 

Salalah – wierook en eindeloze witte palmstranden

Helemaal in het zuiden van het land bevindt zich de hoofdstad van de wierookregio Dhofar - Salalah. Dankzij de ‘Khareef’-moesson (ca. eind juli tot begin september) transformeert deze regio ‘s zomers in een prachtig groen landschap met talrijke velden en plantages, waterrijke rivieren, sneeuwwitte nevel en indrukwekkende watervallen. Na de moesson verandert Salalah in een soort Caraïbische Oriënt. Witte palmstranden en glashelder turkooiskleurig water maken Salalah tot een van de populairste kustregio‘s van het land.

 

Hawana Salalah – resort met oneindige stranden aan de Indische Oceaan

Voor de opkomende vakantieregio Hawana Salalah aan Salalah Beach, tussen Salalah-stad en het traditionele dorpje Taqah gelegen, is door de Orascom Groep een op zichzelf staand resortlandschap gepland. Het project beslaat zo‘n 25 vierkante kilometer, waarop in totaal 1.150 woongebouwen in een dorpssetting evenals hotels met in totaal 1.300 kamers moeten ontstaan. Vandaag de dag bestaat de nieuwe vakantieregio al uit het schitterend gelegen Juweira Boutique Hotel, het eersteklas Salalah Rotana Resort, de nieuwe Fanar Salalah Beach en een prachtige jachthaven. Hawana Salalah onderscheidt zich vooral door lange, nog ongerepte stranden, waar u echt alles achter zich kunt laten en heerlijk lange wandelingen kunt maken. Geniet hier in alle rust van strand en zon aan de oneindig lijkende wateren van de Indische Oceaan!

 

Mirbat – comfort en rust in een authentiek vissersdorp

Eeuwenlang was Mirbat, ongeveer 75 km ten oosten van Salalah gelegen, een belangrijk handelscentrum met als belangrijkste handelsproduct wierook. Vroeger starten vele karavanen vanuit Mirbat om de kostbare hars door de woestijn naar Saoedi-Arabië te transporteren. Tegenwoordig is Mirbat een lieflijk klein vissersdorp aan de Indische Oceaan. Nog nauwelijks bezocht door toeristen, biedt het daar gelegen Mirbat Marriott Resort met zijn rustige ligging wel een hele hoge comfortfactor en is dit de insider tip voor rustzoekers. De stranden van Mirbat onderscheiden zich vooral door hun ongereptheid. De kust hier is wat rotsachtiger dan in Salalah, maar er zijn altijd wel baaien met directe toegang tot de zee en zwemmogelijkheden te vinden.

 

Insider tip: Mirbat Marriott Resort is ideaal voor rustzoekers

 

Natuur en cultuur in Oman

Al Baleed: de opgravingen zijn het bewijs van een bloeiende Osmaanse havenstad. Sinds 1995 vinden hier in opdracht van UNESCO opgravingen plaats. Het is het eerste archeologische park in Oman.

Ubar: de verzonken stad is een highlight van het land. De ligging van de stad is, zo wordt vermoed, de reden van haar ondergang. Er wordt verteld dat het woestijnzand de stad heeft opgeslokt, zoals de oceaan dat ooit met Atlantis heeft gedaan.

Mughsail: gelegen aan de lagune Khor Mughsail. Het merendeel van de bezoekers komt vanwege „blow holes“, geisers, die tot 10 m hoge waterfonteinen uitstoten.

Taqah: het 300 jaar oude Taqah kasteel herbergt een museum dat de bezoeker een authentiek kijkje in het leven van de afgelopen eeuwen geeft. Neem de tijd om de zuidwesttoren te beklimmen - hier hebt u door de schietgaten een prachtig uitzicht op Taqah.

Tawi Attir: het „gat van de vogels“ is een van de natuurlijkste verdwijngaten ter wereld en biedt de bezoeker een grote hoeveelheid verschillende soorten die ontdekt kunnen worden.

Museum of the Frankincense Land: typisch voor Salalah zijn de wierookbomen. In het wierookmuseum komt u alles over de geschiedenis van het wierookpad te weten, dat tot het UNESCO-werelderfgoed behoort. Maak een wandeling in de openbare gedeeltes van de groene plantages tussen het stadscentrum van Salalah en de kust en proef een kokosnootcocktail bij een van de talrijke fruitkraampjes. In Salalah kunt u op een van de levendige en nog zeer authentieke bonte souks een typisch Omaanse souvenir krijgen.

 

Maak kennis met de Omaanse keuken en het nachtleven

Al Dana Seafood Restaurant: het uitstekende restaurant van het Marriot Salalah biedt een groot aantal zeevruchtenspecialiteiten variërend van Omani kreeften tot zachte, grote zeebaarsfilet.

As Sammak: het tot het Juweira Boutique Hotel behorende visrestaurant biedt niet alleen alle denkbare strelingen van het gehemelte met lekkernijen uit de zee, maar ook een prachtig uitzicht op de ´s avonds beeldschoon verlichte coulissen van het Juweira–Boutique Hotel en de daarbij behorende jachthaven. Hier kunt u de avond na het voortreffelijke eten beëindigen met een wandeling langs de jachthaven.

Baalbek: ontdek dit uitstekende Libanese restaurant in het centrum van Salalah.

Whispers Lounge: geniet hier van een gezellige avond met verschillende cocktails en longdrinks met live muziek.