Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

✔ Vakantie Agadir

Agadir ligt in het zuiden van Marokko in een beschermde baai aan de Atlantische Oceaan. Het meer dan 9 kilometer lange zandstrand, het milde klimaat en het grote aanbod aan hotels en clubfaciliteiten maken Agadir een perfecte bestemming voor een strandvakantie. Voor degenen die strand en cultuur willen combineren, biedt Agadir excursies naar Marrakech of Essaouira. Ontdek de prachtige Marokkaanse bestemming Agadir!

Bezienswaardigheden in Agadir

De stad Agadir werd zwaar beschadigd door een aardbeving in 1960 en werd volledig herbouwd. Tegenwoordig bestaat Agadir uit brede, moderne lanen, kleine parken en allerlei moderne gebouwen. Maar ook overblijfselen uit de oude tijd bestaan nog steeds. Zo vindt men nog steeds de overblijfselen van het oude fort Kasbah, dat door de Portugezen werd gebouwd als een vestingwerk, dat ook het symbool is van Agadir. Vanaf de vesting heeft men een fenomenaal uitzicht op de stad en de zee. Wie geïnteresseerd is in de Berbercultuur moet het Museum voor Berberse Kunst bezoeken. Hier wordt een kleine collectie Zuid-Marokkaanse volkskunst tentoongesteld, waaronder traditionele klederdracht, tapijten en andere voorwerpen voor dagelijks gebruik en kunst die rijkelijk versierd is met de traditionele motieven van de Berbers. Daarnaast is een bezoek aan de Jardin de Olhão zeer de moeite waard. In de waarschijnlijk mooiste openbare tuin van de stad bevinden zich enkele architectonisch waardevolle gebouwen en tuinen, die de langdurige relaties tussen Agadir en Portugal moeten tonen en presenteren. In de vissershaven is er een markthal waar je elke dag vers gevangen vis kunt kopen en zeker enkele onbekende vissoorten kunt ontdekken. Het kilometers lange witte zandstrand van Agadir is niet alleen perfect om te zwemmen, maar ook surfers en windsurfers komen hier aan hun trekken.

Nuttige reistips vakantie Agadir

De Marokkaanse stad Agadir ligt aan de Atlantische kust en is een populaire badplaats met uitstekende voorwaarden voor watersporten. De moderne stad van vandaag gaat terug tot een Berberse nederzetting. De lokale bevolking gaf Agadir de bijnaam "Witte Stad aan Zee", een verwijzing naar de heldere gebouwen en het lange witte zandstrand. Het aangename zeeklimaat en de ontspannen flair van Agadir trekken zowel lokale als internationale gasten aan. De plaats is ideaal voor zwemmers en watersportliefhebbers, maar ook als startpunt om de vele bezienswaardigheden in de omgeving te verkennen.

Excursies in Agadir: Marrakech & Essaouira

Een populaire bestemming voor een excursie vanuit Agadir is de koninklijke stad Marrakech. Het ligt aan de voet van het Atlasgebergte en heeft door de kleur van de stadsmuur de naam "rode stad" gekregen. Marrakech wordt beschouwd als Marokko's stad van kunst en cultuur. De oude stad Marrakech, ook wel Medina genoemd, staat onder de bescherming van het UNESCO-wereldcultuurerfgoed. Bezienswaardig zijn vooral de beroemde Gauklerplatz met zijn markt- en eetkraampjes, de smalle oude steegjes met de kleine handwerkwinkeltjes, het Agdal en Menaragärten. De havenstad Essaouira toont ook de sporen van Portugese handelaren in Marokko. De reis naar Essaouira leidt langs de wilde Atlantische kust en is daarom de moeite waard. In tegenstelling tot Agadir heeft Essaouira een volledig bewaard gebleven, pittoreske medina of oude stad met veel kleine historische gebouwen en bezienswaardigheden. Het bijzondere aan Essaouira zijn de wit geschilderde huizen met blauwe deuren en ramen, waarom het de bijnaam "blauw-witte stad" kreeg.

Eten en drinken in Agadir

Agadir biedt een breed scala aan restaurants en uitgaansgelegenheden in alle prijsklassen. Vooral de strandpromenade is bezaaid met charmante restaurants met gerechten uit de Marokkaanse en internationale keuken. Vooral de verse vis uit de Atlantische Oceaan is een populair gerecht in Agadir, maar ook de typisch Marokkaanse Tahines zijn bijna overal te vinden.

Het weer in Agadir

Het klimaat in Agadir wordt sterk beïnvloed door de Atlantische Oceaan. De zomers zijn droog en warm, de gemiddelde temperatuur ligt overdag tussen de 24 en 26°C en 's nachts kan de thermometer dalen tot 17°C. Het klimaat in Agadir is zeer warm en droog. In de wintermaanden is het iets koeler, de gemiddelde temperatuur is 16°C en er kunnen regenachtige periodes zijn. De beste tijd om Agadir te bezoeken is tussen april en november. De Atlantische Oceaan heeft dan een watertemperatuur tussen de 18 en 23 °C en is ideaal voor zwemmen en watersporten. Maar ook in de wintermaanden heeft de stad zijn charme, op dat moment wordt de regio minder bezocht en heb je genoeg rust en ruimte om de omgeving te verkennen.

Praktische informatie - Agadir

  • Taal: Arabisch en Frans
  • Vluchtduur: 4 uur (afhankelijk van de plaats)
  • Valuta: Marokkaanse Dirham (1 euro = ca. 11 Dirham)
  • Tijdsverschil: tijdens onze wintertijd is er geen tijdsverschil & tijdens onze zomertijd is het één uur vroeger
  • Stroom: je hoeft geen wereldstekker mee te nemen naar Agadir

Bekijk de aanbieding

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again