Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Vakantie Sliema

Sliema is een plaats aan de noordoostelijke kust van Malta en heeft zich in de loop van de tijd ontwikkeld van een rustig vissersdorpje tot een populaire trekpleister voor toeristen. Kenmerkend is de oneindig lijkende boulevard waar de omlijstende palmbomen het decor vormen van vele cafés en barretjes. Verwacht er geen zandstranden, maar de rotsachtige kust biedt echt wel voldoende mogelijkheden voor een frisse duik in het zeewater. Het centrum van Sliema heeft een meer dan bruisend uitgaansleven waar het tot in de late uurtjes bij de vele beachclubs bijzonder gezellig is. Vanuit het dorp met stedelijke uitstraling is het hele eiland uitstekend bereikbaar met openbaar vervoer of huurauto.

Prachtige vestingwerken

Wie Sliema bezoekt, moet vooral verder kijken dan de door hotels en appartementen gedomineerde kustlijn. Want dan zie je de historische schoonheid van de plaats waar gefortuneerde inwoners van de hoofdstad Valletta ooit fraaie villa's bouwden om van de kust te genieten. De omgeving biedt meerdere forten, omdat het destijds wat geïsoleerd liggende Sliema een makkelijk doelwit leek voor overzeese dreiging. Fort Tigné is één van de oudste vestingwerken ter wereld. Het tot de eind van de vorige eeuw nog door Britse militairen gebruikte fort is recent gerestaureerd en inmiddels werelderfgoed. In de nabijheid bevindt zich het grootste winkelcentrum van Malta. Voor liefhebbers van oude bezienswaardige kerken en kathedralen valt er in Sliema ook veel te genieten. De plaats ligt centraal op het eiland en is de ideale uitvalsbasis voor excursies of voor een bezoek aan Valletta met de ferry. Een overtocht van amper een kwartier en met fenomenale uitzichten op de skyline van het eiland.

Heerlijk zwemmen aan zee

Hoewel Sliema zelf geen echte zandstranden heeft, zijn er meerdere mogelijkheden voor een frisse duik. In de rotsen langs de kust zijn meerdere 'zwembaden' uitgehakt waar het veilig zwemmen is. Als vakantieganger kun je ook voor enkele dagen gebruik maken van het zwembad van een beachclub. Elders op Malta zijn overigens wel zandstranden te vinden, zoals in het noorden bij Mellieha. Dit grootste strand van Malta biedt ook ruimte voor andere watersporten, zoals kite- en windsurfen of kanovaren. Makkelijk en goedkoop vanuit Sliema met de bus bereikbaar. In het westen liggen drie andere populaire zandstranden zoals Ghajn Tufieha Bay. Dichterbij heeft St Julians (dat eigenlijk tegen Sliema ligt aangeplakt) twee zandstrandjes waar het ook prima snorkelen is, zoals bij Balluta Bay. Deze baai is ook een aanrader voor beginnende duikers.

Vakantie in Sliema! Wanneer?

Malta is vooral in de zomer voorzien van aantrekkelijke temperaturen, waarbij het tot zelfs middernacht heerlijk vertoeven is op de terrassen van de vele bars en restaurants. Tussen mei en oktober valt er nauwelijks neerslag en heb je ook kans één van de jaarlijkse festivals in Sliema mee te maken. In juli is er een ter ere van het Heilig Hart, een maand later wordt Stella Maris vereerd. Een mooie manier om kennis te maken met de lokale bevolking voor wie Engels nog altijd de voertaal is.

Ook de kinderen zijn welkom

Sliema is in de loop der jaren een steeds populairder oord geworden voor toeristen. Ook voor gezinnen is het een prima locatie om te verblijven, want langs de boulevard zijn diverse speeltuinen aangelegd. Er is een fijn waterpark voor urenlang plezier, je kunt met de kids naar Popeye Village (prachtige houten huisjes van de filmset) of ga op bezoek bij de fabriek waar het befaamde Playmobil wordt gemaakt. Er is op Malta voor de jeugd (maar ook voor de ouderen) een scala aan activiteiten!

Ben jij geïnteresseerd in een zorgeloze vakantie naar Sliema? Bekijk dan ons uitgebreide aanbod en profiteer van scherpe prijzen. Fijne vakantie! 


Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again