Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Vakantie naar Melieha

Het wonderschone Mellieha is een heerlijk rustig plaatsje en ligt op het meest noordelijke puntje van Malta. Mellieha heeft een aantal bijzondere bezienswaardigheden. Hoewel Mellieha zelf niet direct aan het strand gelegen is, ligt het wel vlakbij één van Malta´s mooiste stranden. Mellieha is bovendien een perfecte uitvalsbasis voor uitstapjes naar bijvoorbeeld Gozo of een excursie naar de blauwe lagune. Behalve hotels en appartementen, heeft Mellieha hele leuke Bed and Breakfast waar je kunt verblijven en die jouw vakantie nóg leuker maken.

De bezienswaardigheden van Mellieha

Mellieha beach 
Op slechts 10 minuten wandelen van het centrum van Mellieha vind je Mellieha beach. Hier is het heerlijk toeven. Het heeft een ietwat aflopend mooi zandstrand en het zeewater is helderblauw. Het zeewater is verder erg aangenaam van temperatuur. De zee is er rustig en in het eerste gedeelte erg ondiep. Daarmee dus ook ideaal voor de kleinere vakantiegangers. Je kunt hier desgewenst een lekker ligbed met parasol huren. Je vindt hier ook allerlei gezellige beach clubs en leuke cafés op het strand waar je een lekker verfrissend drankje en een ijsje kunt krijgen of gezellig kunt lunchen. Mellieha beach wordt ook wel Ghadira Bay genoemd. 

De kerk van Onze-Lieve-Vrouw van de overwinning 
Op het centrale plein van Mellieha staat een opvallend mooie kerk, de Church of Our Lady of Victory, te schitteren. Je kan die bijna niet missen, je wordt er als vanzelf naar toe getrokken. De plek waar de kerk staat zou volgens overgave door de apostel Paulus zijn ingezegend en het mooie fresco van de Madonna boven het altaar zou door Sint Lukas zijn geschilderd. Bijzonder zijn ook de vele votieoffers (voorwerpen die vroeger werden achtergelaten om de goden gunstig te stemmen) die op de muren zijn aangebracht. Dat zijn onder andere gipsen afgietsels en babykleertjes. Deze kerk is een echt plaatje en moet je hebben gezien. 

Mellieha air raid shelters 
Malta, dus ook Mellieha, heeft het tijdens de tweede wereldoorlog flink te verduren gehad. Malta hoorde destijds nog bij Engeland en moest tienduizenden bommen incasseren. De schuilkelders die tijdens de oorlog aan alle bewoners van Mellieha bescherming boden, werden met de hand gegraven. Je kunt deze schuilkelders nog altijd bezoeken, een interessante maar ook beklemmende ervaring. 
  
Street art in Mellieha 
Hoewel Street art in Mellieha nog niet zo populair is als in andere plaatsen in Europa, kun je her en der toch bijzondere street art vinden. In Mellieha vind je street art vooral in de zijstraatjes die je van de hoofdstraat wegvoeren. Omdat de murals naast de trapjes van de straten liggen, suggereren ze een groot gevoel van diepte. 

Bijzonder eten en drinken in Mellieha 
Wie tijdens het eten van het mooiste uitzicht op Mellieha wil genieten, moet naar restaurant Zozi´s. Het ligt in Ghadira Bay en er worden typische Maltese gerechten geserveerd. 
Een van de mooiste restaurants van Mellieha, Commando, is in een 300 jaar oud gebouw gevestigd. Behalve heerlijke meditteraanse kost, hebben ze hier de beste toetjes van heel Malta. 
Wie meer van een moderne inrichting houd én lekker eten, moet restaurant Arches bezoeken. De kreeft is hier uitstekend, evenals de wijn die je erbij geserveerd krijgt.

In de buurt van Mellieha

Popeye Village 
Iets noordelijk van Mellieha vind je Popeye Village, een soort pretpark. Het dorpje annex filmset werd in de jaren 80 gebouwd voor de opnames van een heuse Popeye film (hoofdrol voor Robin Williams). Nu kun je je hier (met je gezin) prima een hele dag vermaken met de watertrampolines, de speelgoedstad van de kerstman of een boottocht. En natuurlijk kun jij dé filmster van de dag worden. Er is een leuk animatieteam en er worden leuke shows gegeven. Vervelen zul je je hier beslist niet. 
Even ter zijde, Malta was recentelijk ook het decor voor The Game of Thrones. 

Għadira Nature Reserve 
Wie van de natuur en met name van vogels spotten houdt, moet Għadira Nature Reserve zeker bezoeken. Het reservaat ligt op steenworp afstand van Mellieha bay. De ingang van dit reservaat ligt tegenover het strand en het wordt volledig door vrijwilligers gerund. In de moeraslanden en de vijvers kunnen ruim 200 verschillende soorten vogels worden gespot.

De beste reistijd voor je vakantie naar Mellieha

Om optimaal van je vakantie in het leuke Mellieha te kunnen genieten, is het goed om te weten dat de beste vakantieperiode in de maanden mei tot en met november is. In de zomer kan de temperatuur tot 28 ° C stijgen. In de aanbevolen reisperiode is bovendien de temperatuur van het water het aangenaamste, namelijk tussen de 21° C en 28° C. Regenkleding kun je ook thuislaten, je hebt dan ook minste kans op neerslag.

Ben jij geïnteresseerd in een zorgeloze vakantie naar Mellieha? Bekijk dan ons uitgebreide aanbod en profiteer van scherpe prijzen. Fijne vakantie!

Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again