Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Vakantie Marfa

Wie een bijzondere vakantie wil beleven, moet afreizen naar Marfa. Het is een noordwestelijk gelegen schiereiland op Malta en niet te verwarren met de plaats Marfa in Texas. Het is een perfecte bestemming voor zonaanbidders vanwege de mooie stranden én geliefd bij wandelaars vanwege de Marfa Ridge. Verder is Marfa een perfecte uitvalsbasis voor een dagtripje naar het nabij gelegen Mellieha of Popeye Village.

De bezienswaardigheden van Marfa

Een van de hoogtepunten van Marfa is de prachtige maar stevige Marfa Ridge wandeling die je over de gelijknamige mooie heuvelrug voert. De route is 11 kilometer lang en start bij het grootste zandstrand van Malta, namelijk bij de ingang van het natuurreservaat Ghadira. Tijdens je wandeling doorkruis je verschillende soorten habitats, die variëren van akkergebieden, bossen, kliffen, prachtige baaien en garigue, een mix van grassen, lage planten en doornstruiken die kenmerkend voor dit gebied zijn. De wilde bloemen wisselen met de seizoenen. Als snel kom je de rode toren, Torri L-Ahmar, tegen en heb je hiermee de top van de Marfa Ridge bereikt. Hier is een soort hoogvlakte gevormd en je wordt beloond met een prachtig uitzicht op de westkust van Malta. 

Torri L-Ahmar 
De rode toren, ook bekend als Agatha's Tower, is een van de verdedigingstorens die in de 16e eeuw werden gebouwd om de noordelijke kustlijn van Malta te versterken. Op het dak was plaats voor vijf kanonnen. In de toren zelf is een klein kapel gewijd aan St. Agatha en vind je diverse bezienswaardigheden. Vanaf het dak van de rode toren heb je een prachtig uitzicht over de straat van Comino en Gozo en de baai van Mellieha. Hierna vervolg je de wandeling naar het uiterste puntje van de bergkam en kom je de kleine kapel van de Onbevlekte Ontvangenis tegen. Als de planning het toelaat, moet je van dit punt zeker de Coral Lagoon bewonderen. Je bereikt die door linksaf te slaan als je een bordje van de camping ziet. Je kunt Coral Lagoon natuurlijk ook in alle rust op een ander moment aandoen. 

Coral Lagoon 
De koraallagune is een van Malta’s bijzondere natuurwonderen. Het is een natuurlijk gevormde grot. Doordat het zeewater het zachtere kalksteen weggespoelde, ontstond er in de loop der tijd gat in de oppervlakte. Het landschap en het geweldige uitzicht zijn prachtig. Vanwege het kristalheldere blauwe water zijn de onderwatergrotten van Coral Lagoon erg populair bij snorkelaars en duikers maar ook kajaks en een incidentele jetskier weten Coral Lagoon te vinden. De koraallagune is ook via het strand van Armier Bay (Mellieha) bereikbaar. Vergeet voordat je verder wandelt vooral niet om vanaf de rand van de klif van het adembenemende uitzicht op zee te genieten. De wandeling gaat verder via akkerlanden, bossen en prachtige hoge kliffen. Je komt vanzelf uit bij de witte toren. 

It-Torri L-Abjad 
Deze witte toren werd eveneens in de 16e eeuw als een van de zes verdedigingstorens gebouwd om de kust tegen ongewenste indringers te beschermen. Hoewel de toren niet meer in een topconditie verkeert, is een bezoekje toch de moeite waard. De route gaat het bergopwaarts richting het schilderachtig mooie strand van Paradise Bay. Na deze stop loop je via onverharde wegen verder naar plekken met wederom fantastische vergezichten. Via kronkelende kleine paden kom je bij terrasvormige velden en kliffen die aan de unieke kust van Amalfi (Italië) doen denken. Via de Rode Toren kom je weer bij het startpunt, het Ghadira Natuurreservaat terug.

In de buurt van Marfa

Mellieha 
Breng tijdens je verblijf in Marfa beslist een bezoek aan het pittoreske stadje Mellieha, vooral bekend vanwege zijn idyllische baaien en mooie stranden. De Mellieha schuilkelders zijn indrukwekkend. Tijdens de tweede Wereldoorlog boden ze de inwoners van Mellieha bescherming tegen bombardementen. Bijzonder is dat de tunnels en gangenstelsels met de hand werden uitgegraven. Mellieha ligt op een heuvel, waardoor je vanaf hier een prachtig uitzicht op de omgeving hebt. 

Popeye Village 
Dit is een schattig, kleurrijk dorpje dat in de jaren 70 werd gebouwd voor de opnames van een Popeye film. Met schilderachtige houten huisjes ligt het misschien wel aan Malta’s mooiste baai, waar houten bootjes op het intens turquoise water dobberen.Verder zul je hier een als gezin een hele leuke dag beleven. Er worden leuke shows gegeven, de kids kunnen zich laten schminken en er is een documentaire over deze filmset te zien.

De beste reistijd voor een vakantie naar Marfa

Je kunt je reis naar Marfa het beste boeken aan het eind van de lente tot het begin van de winter, dus globaal van mei tot en met de maand november, wanneer de temperatuur nog een aangenaam gemiddelde van 20 °C heeft. De warmste maanden zijn juli, augustus en september waarin de gemiddelde temperatuur ruim 26 °C bedraagt. In de maanden oktober en november is er wel weer kans om meer neerslag. De droogste periode is van mei tot en met augustus.

Ben jij geïnteresseerd in een zorgeloze vakantie naar Mafra? Bekijk dan ons uitgebreide aanbod en profiteer van scherpe prijzen. Fijne vakantie!

Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again