Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Menu

✔ Vakantie Raa-Atol

Het is de parel van de Indische Oceaan: de Malediven. Een van de meest populaire Atols is voor toeristen het Ari-Atol, één van de grootste atols van de Malediven. Veel van de eilanden zijn speciaal toegerust voor reizigers die in alle luxe willen genieten van een fijne vakantie, ook al omdat het vanuit de hoofdstad van de Malediven, Malé, met een watervliegtuig snel is te bereiken. De belangrijkste plaats op de eilandengroep is Mahibadhoo, waar de lokale bevolking door het toerisme en agrarische projecten (visserij) de laatste jaren sterk is gegroeid.

Ontdek het Raa-Atol!

Nieuwsgierig geworden naar de Malediven? Boek jouw vakantie naar het Raa-Atol.

Bekijk de aanbiedingen

Hoe kom je op het Raa-Atol?

De trip naar Raa-Atol is al een bezienswaardigheid op zich. Je vliegt eerst (met tussenstop) naar Malé, de dicht bevolkte hoofdstad van de Malediven en landt op het nabijgelegen vliegveld van Hulhulé dat via een brug verbonden is met Malé. Vanaf het vliegveld kan gekozen worden voor een vervolg met binnenlandse vluchten, maar ook kan vervolgens met een aaneenschakeling van ferry's de plaats van bestemming worden bereikt. Maar misschien heeft jouw hotel zelfs een eigen transferregeling!

Wat een luxe!

Toegegeven, de Malediven lenen zich niet voor een lang weekeinde even weg, maar als je een paar weken wilt baden in luxe verwenning is het een onovertroffen bestemming. De resorts beschikken doorgaans over eigen zandstranden. Van enig hoogteverschil is nergens sprake (de koraaleilanden liggen slechts enkele meters boven zeeniveau), zodat je er geen bergdorpjes of hoogvlakten gaat vinden. Maar er zijn eilandjes genoeg met een historie: Angolhitheem is één van de eerste eilandjes die bevolkt werden en Innamaadhoo kent nog amper 500 bewoners, maar is een belangrijke plek waar vissersschepen worden gebouwd. Verwacht hier geen resort, want dit eiland is volkomen authentiek. Maakurathu is één van de meest ontwikkelde eilanden, waar visserij (vooral op kreeften) voor inkomsten van de lokale bevolking zorgt. Het eiland telt drie moskeeën. Rasgetheemu is het 'koningseiland', vernoemd naar een prins die hier ooit met de dochter van de koning van Sri Lanka zou zijn gestrand. Rasmaadhoo is vermaard om de Bobuderu, een opzwepende muziekstijl waarbij de drums dominant zijn. Geniet ervan samen met de lokale bevolking! Niet ver van Ungofaaru ligt Vaadhoo, een eiland dat zeker een bezoek waard is met de ferry. Bewonder de lichtgevende plankton, de 'zee van sterren', een adembenemend tafereel. Alsof er duizenden led-lampjes op de zeebodem staan opgesteld.

Spectaculaire onderwaterwereld

Verwacht geen architectonische hoogstandjes op alle kleine eilanden van Raa-Atol, maar er valt heel veel te beleven. De natuur met staalblauwe vergezichten vanaf de stranden is adembenemend, bezoek de eilanden in de omgeving van je luxe resort en geniet van de mogelijkheid om te genieten van de spectaculaire wereld onder water. De duiksport kan nergens beter worden beoefend dan op de Malediven. En aan lokale restaurantjes geen gebrek, je vindt ze op vrijwel ieder eiland waar je met een ferry kunt komen. Ook voor liefhebbers van verse vis is het een luilekkerland.

Beste reistijd voor het Raa-Atol

De Malediven, dus ook Raa-Atol, kun je het beste bezoeken tijdens onze wintermaanden. Komt dat eens goed uit! Vanaf december tot halverwege april is de zee nagenoeg rimpelloos, omdat de wind dan ook even vrijaf heeft genomen. En een rustige zee betekent ook een heldere zee: de ideale tijd om de onderwaterwereld optimaal te beleven!

Snorkelen, duiken en surfen!

Wie de palmbomen even vaarwel wil zeggen, neemt een duik in het water waar je prachtig kunt duiken. Er zijn eilanden waar de grotten uitnodigend het zeewater inademen en waar je heerlijk kan duiken. Maar er zijn ook eilanden waar je het nabijgelegen rif al snorkelend kan bereiken. Er staat doorgaans wel een briesje rond de eilanden buiten het toeristische hoogseizoen: een paradijs voor surfers.

Adembenemende omgeving

Raa-Atol is populair bij liefhebbers van een luxueuze vakantie, zonder de zo kenmerkende toeristische drukte. Aanhangers van watersport vinden er de ideale ruimte, waarbij tussen het koraal zelfs eeuwen geleden gezonken schepen kunnen worden doorzocht. Misschien niet de goedkoopste, maar wel één van de meest adembenemende vakantieoorden die je ooit hebt bezocht!

Boek jouw vakantie naar het Raa-Atol

Nieuwsgierig geworden naar de Malediven? Boek jouw vakantie naar het Raa-Atol.

Boek nu

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again