Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Menu

Vakantie Noonu-Atol, Malediven

De Malediven staan ook wel bekend als de parels van de Indische Oceaan. Ze vormen een buitengewone archipel (eilandengroep) met een ongelooflijke rijkdom aan flora en fauna. Een archipel bestaat uit verschillende ringvormige eilanden die op koraal zijn gefundeerd; dergelijke eilanden worden "atollen" genoemd. Elk atol is uniek en heeft zijn eigen karakter. Ontdek het Noonu-Atol en zijn schatten.

Tropisch weer

Op Noonu-Atol geniet je, net als de rest van de Malediven, het hele jaar door van een tropisch klimaat, warme temperaturen en van veel zonneschijn. Het warme tropische klimaat heeft lichte temperatuurvariaties in het jaar; zo is april de warmste maand en december de koelst. Het weer is grotendeels afhankelijk van de moessons. Van mei tot en met september domineert de zuidwestelijke moesson (hulhangu). Deze periode is overwegend droog, maar kent wel relatief hardere winden en een woestere zee. De noordoostelijke moesson (iruvai) duurt van december tot en met april. Het is een periode met blauwe luchten, weinig luchtvochtigheid en neerslag. Dit is het meest aangename en toeristische seizoen. Als je verzekerd wilt zijn van een ononderbroken blauwe lucht, dan is februari de aangewezen maand.

Noonu-Atol, een stukje paradijs op aarde
Noonu-Atol ligt in het noordwesten van de Malediven, naast de Shaviyani, Lhaviyani, Raa en Baa atollen. Noonu heeft een oppervlakte van 210.000 m² , is bedekt met een rijke vegetatie en heeft ook prachtige zandstranden. Noonu heeft zijn unieke charme behouden en is daarom een ​​van de meest gewilde, luxe vakantiebestemmingen. Rust en natuur heersen in Noonu-Atol. De prachtige landschappen van deze atol nodigen uit tot ontspanning, ontdekking en het beoefenen van allerlei vakantieactiviteiten.

Reizen naar Noonu is een genot

Noonu is bereikbaar per boot en vliegtuig, maar hotels ter plaatse geven de voorkeur aan vervoer per watervliegtuig. De reis per watervliegtuig duurt ongeveer 45 minuten en is prachtig; de gehele Maldivische archipel trekt aan je voorbij. Lagunes, fijne zandstranden, kokospalmen, de landschappen van de eilanden van dit atol zijn intact gebleven en maken deze omgeving paradijselijk. De reis naar Noonu-Atol is een heerlijk uitje dat je met z'n tweeën, met familie of vrienden kunt maken.

Noonu-Atol, luxe en authenticiteit

Noonu-Atol bestaat uit verschillende paradijselijke eilanden, maar de meest opvallende zijn Iru Fushi en Kuda Fanafaru. Dit atol is nu populair bij sterren, politici en rijke zakenmensen en inmiddels een bevoorrechte bestemming geworden. Noonu herbergt luxe hotels van 4 of 5 sterren die eersteklas diensten bieden. De kamers zijn zeer ruime en zeer comfortabele en grenzen vrijwel altijd aan het strand.

Een duikvakantie of surfen op het Noonu-Atol

De activiteiten op het Noonu-Atol zijn talrijk en divers: wandelen langs het strand, jetskiën, waterskiën, zwemmen, boottochten maken om naburige eilanden te ontdekken. Ook surfliefhebbers komen aan hun trekken; op Noonu-Atol zijn prachtige "surfbreaks" te vinden die relatief rustig zijn (zelfs in het hoogseizoen). Vanwege de aanwezigheid van koralen zijn de wateren van het atol beschermd. In deze wateren hebben duikers dan ook een uitstekend zicht op het rijke en indrukwekkende zeeleven: veelkleurige vissen, roggen en zeeschildpadden te midden van een weelderige zeevegetatie. Noonu-Atol biedt meer dan twintig geweldige duik- en snorkelplekken. Sommige etablissementen bieden een fitnessruimte, een spa op de Malediven en thalassobehandelingen om nog eens extra te ontspannen.

Kortom, een vakantie op Noonu is een goede keuze als je een romantische of actieve vakantie wilt doorbrengen in een magische en paradijselijke omgeving.

Bekijk de aaniedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again