Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Menu

✔ Vakantie Male-Atol

De Malediven zijn een van de meest geweldige bestemmingen onder reizigers. Witte zandstranden, azuurblauwe wateren en niet te vergeten: ongekende luxe. Het is daarom niet zo gek dat de archipel zo populair is. Het Male-Atol is een van de grotere atollen van de Malediven. Het wordt onderverdeeld in Zuid-Male en Noord-Male, maar samen vormen ze het Kafuu district. Vanwege de grote van dit Atol is er ontzettend veel te beleven, hier vertellen we je daarom graag meer over! Vanuit West-Europa naar de Malediven vliegen is vrij makkelijk. De lengte van de vlucht is echter afhankelijk van de tussenstop die je maakt, aangezien er geen directe vluchten beschikbaar zijn. De meeste vluchten maken een tussenstop in het Midden-Oosten, maar dit is uiteraard afhankelijk van de luchtvaart maatschappij. Vluchten komen altijd aan op de luchthaven van Malé. Per watervliegtuig of speedboot wordt je vervolgens naar je resort of accommodatie gebracht.

Top bezienswaardigheden Male-Atol

Het hoofdeiland van Male-Atol is Thulusdhoo met ongeveer 800 inwoners. Het eiland bestaat voornamelijk uit industrie, zo vind je er onder andere een Coca-Cola fabriek en een speciaal warenhuis voor gezouten vis. De Malediven leven tenslotte ook voor een groot deel van de visindustrie. 

Naast Thulusdoo zijn ook de eilanden Himmafushi en Dhiffushi erg populaire. Vooral Dhiffushi is erg interessant. Dit eiland telt rond de 1000 inwoners, heeft 3 prachtige moskeeën en prachtige tropische begroeiing. Himmafushi is een stuk kleiner met rond de 850 inwoners, maar is uitermate geschikt voor een dagexcursie. Aan de hoofdstraat van het eiland vind je verschillende souvenirwinkeltjes met typerend houtsnijwerk. De overige eiland zijn voornamelijk onbewoond of bezet door een van de luxe resorts waar je gemakkelijk per speedboot heen kunt. Een aantal bekende zijn Dhonveli Beach Resort en het Meeru Island Resort. 

Het zuiden van het Male-Atol is relatief rustiger dan het noorden. Dit omdat slechts 3 eilanden van de regio bewoond zijn en de aanwezige resorts op een wat verdere afstand van elkaar liggen. Het hoofdeiland van deze regio heet Maafushi waar ongeveer 1150 mensen wonen. Op dit eiland vind je een oude gevangenis en de opslag van een visverwerkingsfabriek. De meeste mensen op het Male-Atol wonen op Guraidhoo. Dit eiland telt ongeveer 1400 inwoners. Op Guraidhoo vindt je een mooie haven waar vrij regelmatig niet alleen vissers- maar ook excursie boten aanmeren. 

Het Male-Atol bestaat uit tal van kleinere eilandjes. Om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk cultuur mee krijgt is het daarom zeker aan te raden om tijdens je vakantie een eiland excursie te maken. Proef bijvoorbeeld eens ‘raa’, een tropisch en alcoholvrij drankje typisch voor dit Atol. Of vis op Maafushi net als de locals je eigen avondeten bij elkaar. Koks van lokale restaurants maken van deze vangst graag een heerlijk diner voor je klaar! 

Tot slot kan een bezoek aan hoofdstad Malé zeker niet ontbreken op jouw vakantie. Bewonder de gouden minaret van de Hukuru Miskiiy, een moskee met prachtig beeldhouwwerk uit de 17e eeuw. Of struin over de lokale vismarkt aan de haven. Er valt genoeg te zien!

Duikvakanties op het Male-Atol

Duiken in de Malediven is ontzettend populaire, en met name de wateren rondom het Male Atol zijn hier perfect voor. Bekende duikspots zijn onder andere Vaadhoo Caves, Embudhoo Express en de Velassaru Caves. Duikfanaten kunnen ook een typische ‘dhoni’ nemen die je naar de onderwatergrotten bij Embudu brengt. Hier vind je onder andere roggen, Nemo’s en koraalduivels. Voor een zwartpunthaai of Zeeschildpad kun je beter naar Kandooma Thila. Is duiken niks voor jou? Overweeg dan eens een dolfijnsafari!

Reistips vakantie Male

Voor de temperatuur hoef je een vakantie naar de Malediven en het Male-Atol nooit te laten. De beste periode is echter van februari tot december. Je hebt dan de garantie op het allermooiste weer. Van mei tot november heb je op de Malediven de meeste kans op regen en ruwe zee. De beste tijd om te gaan duiken is van januari tot maart. Het water is dan rustig en helder waardoor je ver kunt zien. Kom je voor Manta roggen? Dan is mei tot september in het noord Male-Atol de beste tijd! 

Kort samengevat heeft het Male-Atol ontzettend veel te bieden: cultuur, culinaire ontdekkingen, prachtige natuur en een aantal van de beste duikspots ter wereld. Een top bestemming voor iedereen die rust wil combineren met een gezonde dosis avontuur.

Boek jouw vakantie naar het Male-Atol

Bekijk hier ons uitgebreide aanbod aan vakanties naar het Male-Atol!

Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again