Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Menu

✔ Vakantie Lhaviyani-Atol

Ten noorden van de hoofdstad Malé in de Malediven vind je het Lhaviyani-Atol. Dit atol bestaat in totaal uit 54 eilandjes waarvan er slechts 5 bewoond zijn door de lokale bevolking. Het toerisme is daardoor nog niet nadrukkelijk aanwezig op het Lhaviyani-Atol, en dat maakt deze vakantiebestemming juist zo uniek! We vertellen je daarom graag meer over deze nog vrij onbekende, prachtige en luxueuze bestemming.

Reizen naar Lhaviyani-Atol

Vanuit West-Europa is het vrij makkelijk om naar de Malediven te vliegen. Vluchten komen vrijwel altijd aan op de luchthaven van hoofdstad Malé. Vanuit hier stap je op een watervliegtuig naar jouw 5-sterren resort en wordt je voor de deur afgezet. Makkelijker kan niet! De vlucht naar Malé duurt ongeveer 12 uur, de transfer met watervliegtuig tussen de 30 tot 40 minuten. Directe lijnvluchten zijn er niet meer, dus je maakt vrijwel altijd een tussenstop in bijvoorbeeld het Midden-Oosten.

Bezienswaardigheden Lhaviyani-Atol

Verspreid over het hele Lhaviyani-Atol wonen rond de 10.000 mensen. De meeste bevolking vindt je op de eilanden Naifaru, het hoofdeiland van Lhaviyani-Atol, en Hinnafaru. Hier vind je ook de meeste toeristen en originele souvenirs. Een andere must-see is het onbewoonde eiland Kuredu, dat voorzien is van prachtige begroeiing. Om het hele eiland heen loopt een parelwit zandstrand. Perfect voor zon-aanbidders, duikers en surf liefhebbers.

Heb je een dag aan het strand doorgebracht en ben je klaar voor wat meer avontuur? Stap dan op de Sunset cruise. Bij deze excursie vaar je langs de verschillende onbewoonde eilanden van Lhaviyani-Atol terwijl je geniet van de prachtige zonsondergang. Echt een aanrader! Naast zon, zee en strand heeft Lhaviyani-Atol ook genoeg te zien op het gebied van cultuur en geschiedenis. Bezoek bijvoorbeeld eens de tombe van Sheikh Najeebul Habashee op het bewoonde eiland Kurendhoo. Of maak kennis met de lokale gewoontes tijdens een bezoek aan hoofdeiland Naifuru.

De Malediven is de plek voor ongekende luxe. En met name op Lhaviyani-Atol zul je dit optimaal ervaren. De meeste resorts op het atol hebben maar liefst 5-sterren en bevinden zich op privé eilanden. Naast goede service en faciliteiten kun je tijdens je verblijf ook genieten van verschillende watersport activiteiten, ontspannen in de Spa of jezelf laten verbazen tijdens een onderwater diner ervaring. Een resort dat je vaak voorbij zal horen komen is het Hurawalhi Island Resort, met de welbekende huisjes in het water.

Duiken op Lhaviyani-Atol

Het is niet moeilijk om te zien hoe prachtig de Malediven bovenwater zijn. Maar ook onderwater is het zeker de moeite waard om een kijkje te nemen. Snorkelen en duiken zijn daarom ontzettend populair, ook op het Lhaviyani-Atol. Voor duikers met enige ervaring zijn er een aantal bekende duiklocaties zoals de Kuredhoo Express, Shipyard en Fushifaru Thila. Lhaviyani-Atol is net als de rest van de Malediven omringd met kleurrijke koraalriffen en verschillende soorten zeeleven. Trekkersvissen, doktersvissen, maar ook fuselvissen en vlinder vissen vind je aan de buitenste riffen. Voor ervaren duikers die de diepere wateren willen ontdekken is er ook de kans om adelaarsroggen en zelfs haaien tegen te komen.

Duiken kan over het algemeen het hele jaar door. Houd er wel rekening mee dat tijdens het regenseizoen van juni tot augustus het zicht onderwater minder goed kan zijn door regen, wind en hoge golven. Voor de optimale ervaring is het slim om te duiken tussen januari en april. De zee is dan kalm en door het mooie weer loopt het zicht onderwater soms wel op tot 30 meter.

Naast duiken is ook surfen ontzettend populair op de Malediven. Het Lhaviyani-atol valt zelfs onder een van de drie beste surfspots van de eilandengroep. De beste tijd om te surfen is afhankelijk van welk Atol eiland. Over het algemeen is de beste surf periode voor het Lhaviyani-Atol van maart tot oktober. Voor ervaren surfers die bekend zijn met grote golven is de beste periode van juni tot augustus.

Reistips

We hebben inmiddels gezien wat de beste periodes zijn om te surfen en duiken om en nabij het Lhaviyani-Atol. Het weer op Lhaviyani-Atol is het hele jaar door tropisch. De gemiddelde temperatuur ligt op maar liefst 29 graden. Het regenseizoen valt van juni tot augustus, dit is vooral belangrijk voor reizigers die veel willen duiken nabij het atol.

Boek jouw vakantie naar het Lhaviyani-Atol

Ben jij nog zoek naar een unieke en tropische locatie vol luxe en bijzondere activiteiten? Overweeg dan zeker eens een vakantie naar het Lhaviyani-Atol. Komt volledig tot rust in een van de prachtige 5-sterren resorts of jouw eigen watervilla. Maar ontdek ook zeker de onderwaterwereld rondom het atol, je zult je verbazen over het kleurrijke zeeleven en de uitgestrekte koraalriffen.

Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again