Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

✔ Vakantie Ari-Atol

Het is de parel van de Indische Oceaan: de Malediven. Een van de meest populaire Atols is voor toeristen het Ari-Atol, één van de grootste atols van de Malediven. Veel van de eilanden zijn speciaal toegerust voor reizigers die in alle luxe willen genieten van een fijne vakantie, ook al omdat het vanuit de hoofdstad van de Malediven, Malé, met een watervliegtuig snel is te bereiken. De belangrijkste plaats op de eilandengroep is Mahibadhoo, waar de lokale bevolking door het toerisme en agrarische projecten (visserij) de laatste jaren sterk is gegroeid.

Vliegen naar het Ari-Atol

Hoewel er geen groot vliegveld is op Ari-Atol zelf, is het eiland goed bereikbaar. Vanaf Schiphol vertrekken met regelmaat vliegtuigen naar Malé en vanaf die hoofdstad is het met een watervliegtuig slechts een half uur vliegen om de eilandengroep te bereiken. Met de goedkopere ferry duurt het iets langer, maar je geniet wel vier uur lang van adembenemende vergezichten. De oceaan bewoners zwemmen immers mee!

Eilanden te kust en te keur

Een verblijf op het Ari-Atol nodigt zeker uit tot een bezoek aan meerdere van de omringende eilanden van je verblijf. Dhigurah heeft een prachtig wit zandstrand, maar ook een heel leuk centrum met lokale winkeltjes. Bij Dhidhdhoo Beyru zijn gedurende de zomermaanden walvishaaien te spotten. Deze beschermde diersoort is ongevaarlijk voor mensen, dus een geliefd doelwit voor duikers die het fascinerende leven onder water in de Malediven willen bekijken. De riffen bij Manta Reef zijn weer het domein van de Mantaroggen, maar ook van de papegaaivis. Het is dermate populair bij duikers, dat men uitsluitend geoefende duikers toelaat op deze schitterende plek. Bij Rasdhoo Madivaru - ook bekend als Hammerhead Point - vergezellen de hamerhaaien de roggen. Ukulhas is weer heel populair bij backpackers. Het eiland wordt op een ecologisch verantwoorde manier onderhouden, zo wordt het zandstrand dagelijks grondig gereinigd. Op het noordelijke deel van Ari-Atol vinden we enkele gebouwen die een bezoek waard zijn. Op het kleine eiland Thoddoo vind je de fraaie Masjidhul Aisha, een moskee die het hart van het eiland vormt. Aan de flanken van de pier tref je de Masjid Abdulla en Thoddoo is ook bekend vanwege 'Bikini Beach'. Een dagtripje naar Malé, de hoofdstad van de Malediven, is een aanrader voor wie het strand of de watersport even wil laten rusten. Malé is goed bereikbaar en wordt gedomineerd door de Vrijdagmoskee. De gouden koepel Geen gebouw mag er ooit hoger worden.

Wondere wereld onder water

Maar de kracht van de Malediven is er niet een van cultuurhistorische aard, maar toch vooral gelegen in de schoonheid van de natuur. De zandstranden zijn schitterend, maar de toeristen worden tevens gelokt door het kristalheldere water van de oceaan. Zo is Mushimasmingali Thila, één van de meest bezochte plaatsen voor duikers die de kleurrijke onderwaterwereld bekijken. De dierenwereld is er bijzonder divers, zelfs de kaken van een hongerige barracuda zijn er te bewonderen. Hoewel ze vraatzuchtig ogen, zijn ze vanwege het heldere water in de Malediven ongevaarlijk als duikers op afstand blijven. Een betere plaats om te Scuba duiken, is nauwelijks denkbaar.

Wanneer naar het Ari-Atol?

Hoewel de maximumtemperatuur op de Malediven gedurende het gehele jaar rond de dertig graden ligt, is de beste periode om een vakantie op Ari-Atol te boeken tijdens de maanden waarin de kans op neerslag gering is, van eind november tot april. Vooral de maanden januari tot en met maart zijn ideaal voor een prachtige strandvakantie. Al liggen vanwege het hoogseizoen de prijzen ook iets hoger.

Duiken, surfen of snorkelen!

Ari-Atol is een prachtig oord voor een geslaagde watersportvakantie. Surfers kunnen beter het hoogseizoen mijden, want dan is het oceaanwater wel erg rustig en weinig uitdagend. Alleen de maanden juni en juli kunnen door de piek van het regenseizoen wat minder geschikt zijn. Snorkelen en duiken daarentegen gaat het beste in rustig en helder water en daarvoor leent de droge periode zich het beste. Er is een scala aan mogelijkheden, want het toerisme op de Malediven is nog altijd groeiende, het aantal reismogelijkheden stijgt daarom eveneens.

Ideaal voor de wittebroodsweken

Wie cultuur wil snuiven, is op de Malediven niet op de juiste plek. Voor een fijne strand- of watersportvakantie is Ari-Atol een prachtige locatie. Niet voor niets is de eilandengroep een geliefd oord voor pas getrouwde stelletjes die er hun wittebroodsweken door willen brengen. 

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again