Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

✔ Vakantie Piemont

De vertaling van Piemont is letterlijk “ aan de voet van de bergen". Het is een noordwestelijk gelegen streek in Italië, een relatief onbekend gedeelte van Italië maar wel een absolute aanrader. Het lichtglooiende landschap is als het ware in drieën verdeeld met in het noorden besneeuwde bergtoppen, in het zuiden de glooiende heuvels en enorme watervlakten en in het midden de Po-vlakte. Verder is Piemont een waar paradijs voor watersporters maar ook wanneer je gewone verkoeling in het Lago Maggiore zoekt.

Bezienswaardigheden & highlights Piemont

Breng beslist een bezoek aan hoofdstad (van de chocolade) Turijn met haar barokke invloeden en prachtige gebouwen. Langs de rivier de Po vind je gezellige bars. Uit Turijn komt de befaamde gianduja chocolade met stukjes hazelnoot. 

Voetbalfan? Boek een stadiontour in het Juventus Stadium. Voor een mooi panorama over de stad ga je naar Mole Antonellina, een filmmuseum én uitkijkpunt tegelijk. De glazen lift brengt je bovenin de prachtige koepel. Gek op mode? De beschermheilige van Turijn, San Giovanni, wordt jaarlijks op 24 juni met ridderspelen, optochten en vuurwerk geëerd en er vindt jaarlijks een chocoladefestival plaats. Onthaasten kun je in het bergstadje Aosta met haar statige, deftige monumentale panden. Hier heeft de tijd echt stilgestaan.

Uit Piemont komen heerlijke regionale specialiteiten. Een echte delicatesse is een geurige zwam ook bekend als witte Alba truffel. Die kan prima met de allerlekkerste rode wijnen ter wereld, die hier vandaan komen, worden gecombineerd. Drink eens een Barbaresco of een Barolo d´Asti, ook heerlijk met andere lokale heerlijkheden.

Op de wilde rivieren van Piemont kun je kanovaren, raften of riverboarden, bijvoorbeeld in Scopa op de rivier Valsesia. Bij het Lago Maggiore kan worden gezwommen, gedoken en rustig worden gevaren. Maak een fantastische boottocht naar de drie Boromeïsche eilanden die in het Lago Maggiore liggen, Isola Bella, Isola Stresa en Isola Pescatori.

Fietsen door het ruige berggebied van de noordelijk gelegen Alpen kan over oude militaire wegen die tot comfortabele fietspaden zijn getransformeerd of in de streek van Monferrato, Langhe en Roero met zijn groene heuvels, uitgestrekte wijngaarden en indrukwekkende kastelen. Piemont bruist en in de grotere steden maar ook veel dorpen vindt dan ook een diversiteit aan festivals en lokale feesten plaats. Van modern tot klassiek en van pop tot jazz. Leef je uit en dans de tango in een van de speciale tangocafé´s of megadiscotheken.

Boek jouw vakantie naar Piemont

Piemont staat vanwege haar zeer afwisselende landschap, hoofdstad Turijn en vele actieve mogelijkheden garant voor een geslaagde vakantie. Bezoek Piemont in de maanden juni tot en met september. Dan is er de minste kans op neerslag en de temperatuur aangenaam warm.

Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again