Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

✔ Vakantie Elba

Na Sicilië en Sardinië is Elba het grootste eiland van Italië. Het is een schitterend eiland, met mooie natuur, rustgevende stranden en gezellige dorpjes. Als je van deze dingen houdt is een uitstap naar het eiland Elba zeker aan te raden. Het eiland is niet super bekend, waardoor het hier eigenlijk alleen tijdens de zomervakantie druk is. Als je buiten juli en augustus kunt gaan, kun je hier in alle rust van het schitterende eiland genieten. 

Bezienswaardigheden & highlights Elba

Portoferraio mag je zeker niet missen, dit havenstadje is de hoofdstad van Elba. Door de vele boten die hier dagelijks aanmeren, is het hier eigenlijk altijd gezellig druk. Dwaal door de pittoreske straatjes en leer het plaatsje en haar inwoners beter kennen. De bekendste inwoner die Elba ooit gehad heeft, is Napoleon Bonaparte. Van 1814 tot 1815 zat hij hier in ballingschap.

Het huis waarin Napoleon gewoond heeft, Villa del Mulini, is tegenwoordig een belangrijke bezienswaardigheid op het eiland. Afgezien van het huis van Napoleon zijn ook de oude burchten Forte Stella, Forte Falcone en Forte Inglese zeker het bezoeken waard. Je leert hier meer over de geschiedenis van Elba en kijkt zeker je ogen uit.

Naast de hoofdstad heeft Elba nog een aantal plaatsen die zeker het bezoeken waard zijn. Vanuit het bergdorp Marciana kun je naar de top van de hoogste berg van Elba, Porto Azzurro heeft een adembenemend mooie haven en Capoliveri is een historisch dorp bovenop een bergtop. De panoramische routes naar deze plaatsen zijn ook al een beleving op zich.

Elba is een perfect eiland voor de wat actievere vakantieganger. Je kunt hier schitterend wandelen en het eiland heeft dan ook een uitgebreid netwerk aan wandelpaden, dwars door de afwisselende natuur. Natuurliefhebbers moeten ook zeker een bezoek brengen aan het Nationaal Park. Daarnaast kun je het eiland perfect op de fiets ontdekken.

Als je het liever rustig aan wil doen, kun je op Elba ook perfect naar het strand toe. Het eiland heeft een aantal fantastische stranden, waar je helemaal tot rust kunt komen. Ook is het mogelijk om voor de kust te snorkelen of te duiken. De onderwaterwereld van Elba is minstens net zo fascinerend als de natuur die je bovenwater vindt.

Boek jouw vakantie naar Elba

Tijdens een vakantie op Elba kun je heerlijk relaxen op het strand, lange wandelingen maken door de natuur, de onderwaterwereld ontdekken en de gezellige bergdorpjes ontdekken. Er is voldoende afwisseling te vinden voor elk soort vakantieganger. Ga naar Elba en laat je verrassen!

Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again