Flexibel omboeken Bagage altijd inclusief Geen reserveringskosten Meer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Menu

Duurzaam reizen met FTI

Regionale producten, cultureel erfgoed en maatschappelijke verantwoordelijkheid zijn voor sommigen belangrijke aspecten voor een vakantie. Op de bestemming hechten partijen ook veel waarde aan duurzaamheid en laten dit graag terugzien aan hun gasten. FTI heeft de duurzame accommodaties gelabeld zodat je duurzaamheid gemakkelijk kunt integreren in jouw vakantie. Een pauze van het dagelijkse leven in combinatie met duurzaamheid kan eenvoudig met de milieuvriendelijke hotels van FTI.

Bekijk alle aanbiedingen

Duurzaamheid op vakantie

Regionale lekkernijen
Het hotel biedt vers eten en drinken uit de regio. Deze omvatten bijvoorbeeld lokale lekkernijen, vegetarische creaties en een gezonde keuken. Door ingrediënten uit de regio te gebruiken wordt er geïnvesteerd in de lokale economie. Tevens ervaar je hierdoor échte gerechten van de bestemming.

Cultuur behouden
Het hotel streeft ernaar de lokale cultuur te behouden en een authentieke vakantie-ervaring te bieden. Tradities en architectuur zijn belangrijke facetten van cultuur en moeten zo veel mogelijk in hun oorspronkelijke staat blijven.

Lokale partnerschappen
Het hotel werkt samen met lokale partners en producten die bijdragen aan de ontwikkeling van de regionale levenskwaliteit. Het investeren in lokale goederen en het ondersteunen van lokale bevolking draagt bij aan het behoud van de authenticiteit van de bestemming.

Sociale verantwoordelijkheid
Het hotel ontfermt zich over eerlijk betaalde banen die werknemers een goed levensonderhoud en opleiding voor hun kinderen bieden.

Natuur- en milieubewustzijn
Het hotel ondersteunt het behoud van de lokale biodiversiteit. Het is van belang dat zowel dieren als planten in grote diversiteit blijven bestaan.

Duurzaam reizen in onze eco-hotels

Een ecologisch beheer van het gehele hotelcomplex is te vinden in de huizen van de duurzaam gecertificeerde lijn. Dit omvat bijvoorbeeld duurzaam bouwen met lokaal of lokaal geproduceerde bouwmaterialen, de nabijheid van de natuur en een ideaal uitgangspunt voor activiteiten in de buitenlucht, maar ook de bevordering van de directe omgeving en de gemeenschap door gebruik te maken van lokale middelen en diensten. Het vier-sterren plus Finca Monnaber Nou Eco Land Hotel & Spa in Campanet op Mallorca dient als voorbeeld hiervan. Dit 13e eeuwse, door een familie gerunde landgoed ligt in 125 hectare glooiende heuvels en is omgeven door olijfbomen, amandelbomen en dennenbossen. De finca van Mallorcaanse kalksteen is gerenoveerd volgens moderne, ecologische normen om de CO2-uitstoot van het huis tot een minimum te beperken door het exclusieve gebruik van hernieuwbare energie en waterbesparende installaties. Het eco-hotel serveert regionale specialiteiten uit de eigen biologische teelt, waaronder een eigen olijfolie. Het huis heeft ook een eigen manege en biedt ruiteruitstapjes in de regio aan.

Duurzaam gourmetten - Gezondheid op vakantie

Het duurzaam gecertificeerde label wordt toegekend aan hotels die naast de ecologische aspecten ook de nadruk leggen op bewuste voeding. Zo is bijvoorbeeld het viersterren OCÉANO Hotel Health Spa op Tenerife, dat gespecialiseerd is in slow food met hoogwaardige, zorgvuldig bewerkte ingrediënten uit de regio, opgenomen in dit label. Het hotel biedt ook Thalasso Balance-keuken, bekend om zijn ontgiftende werking. Hiervoor worden verse vis, schaal- en schelpdieren en zeewier gecombineerd met waardevolle ingrediënten om lichte en smakelijke gerechten te creëren. Het voedsel, dat bijzonder rijk is aan mineralen, ondersteunt de reiniging van het organisme en zorgt voor nieuwe energie. Voor speciale behoeften en verzoeken kunnen gasten ook een individueel dieetplan laten opstellen door de artsen van de eigen OCÉANO Health Spa.

Bekijk alle aanbiedingen