Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Duikvakantie

In de kraakheldere zee zie je de mooiste vissen, het meest kleurrijke koraal en de grootste zeeschildpadden. Duiken is iets wat je eens in je leven gedaan moet hebben. Laat je meeslepen en betoveren door de bijzondere, magische onderwaterwereld en ontdek wat er allemaal op je staat te wachten!

Bekijk alle aanbiedingen

Duikvakantie in Egypte

Egypte is altijd de droombestemming geweest voor onderwaterfans. Maar waar zijn de meest populaire duiklocaties? Het hele jaar door laten intacte koraalriffen en een ongelofelijke variëteit aan soorten het hart van elke duiker sneller kloppen. Heb je altijd al in een lang verleden willen duiken? In het havenbekken van Alexandrië kun je talrijke beelden en verzonken gebouwen van het oude Alexandrië verkennen. In het spoor van de geheimen van de zeebodem - de spannende wrakduiken voor de Middellandse Zeekust staan garant voor pure opwinding, want het onverwachte zit achter elke hoek verborgen! Deze duiken zijn een geslaagde afwisseling van de anders zo kleurrijke koraalriffen, die bijvoorbeeld te vinden zijn op de zacht glooiende zandstranden van El Gouna, Makadi Bay en Sharm el Naga. Degenen die hier hun vakantie doorbrengen hebben het rif recht voor de deur van het hotel.De lange steigers van de duikhotels brengen je direct naar de rand van het rif, waar je geen genoeg kunt krijgen van de kleurigheid van de vissen. Als centrum van het duiktoerisme aan de Rode Zee wordt Hurghada het duikmekka van Egypte genoemd. Hier worden je talrijke excursies naar nabijgelegen riffen aangeboden. Ook Marsa Alam en El Quseir in het zuiden van Egypte met uitstekende duikfaciliteiten en unieke koraalriffen zijn absoluut aan te bevelen voor een duikvakantie! Bijzondere hoogtepunten zijn hier de nabijgelegen Qulaan Eilanden, die deel uitmaken van het Hamata natuurreservaat, en het koraalrif "Balans" ongeveer 20 km ten zuiden van El Quseir. Hier wacht een paradijselijke koraaltuin direct onder het wateroppervlak om door je te worden verkend. Heb je ooit "Nemo" in het wild gezien? Nee? Dan zal de ontmoeting met de bekende zeebewoners je verbazen! Voor ervaren duikers is de zogenaamde "Blue Hole" bij Dahab in Sharm el Sheikh geschikt. Het diepe gat in het koraalrif is ongeveer 150 m breed en 110 m diep. Dit maakt het een buitengewone duikstek voor spannende onderwaterverkenningen.

Bekijk de aanbiedingen

Duikvakantie op Malta

Niet alleen de diepten van de Rode Zee behoren tot onze topaanbevelingen voor een duikvakantie. Andere plekken liggen voor de kusten van de drie zustereilanden Malta, Gozo en Comino. Grotten in overvloed, verzonken wrakken en archeologische duiklocaties maken de onderwaterwereld van de eilanden zo uniek en gewild bij professionele duikers, beginners en vakantiegangers die het gewoon willen uitproberen. De meeste duikcentra zijn het hele jaar door geopend en bieden u een eersteklas uitrusting tegen betaalbare prijzen. Met ongeveer 320 zonnige dagen per jaar, een kristalheldere zee, lage golven en nauwelijks waarneembare stromingen trekt het kleine eiland Malta duikers uit de hele wereld aan. Het uitstekende zicht onder water is bijzonder geschikt voor beginners. Ervaren duikers mogen daarentegen de verschillende scheeps- en vliegtuigwrakken en het grottenlabyrint van Anchor Bay bij Mellieha niet missen. Een ander duikparadijs is voor de kust van Comino, het kleinste van de drie Maltese eilanden. Het eiland is autovrij en volledig onbewoond op een hotel na. De belangrijkste attractie voor duikers en snorkelaars is hier de "Blue Lagoon". Het beschermde estuarium is de thuisbasis van vele vissoorten en daarom een perfecte plek om uitgebreid te duiken. Gozo is niet zo rijk aan vis als veel andere duiklocaties in de Middellandse Zee, maar zeer populair voor diepe en beperkte waterduiken met een uitstekend zicht. De afstanden zijn hier kort en de meeste van de ongeveer 40 duikplaatsen zijn direct vanaf de wal bereikbaar zonder boottochten.

Bekijk de aanbiedingen

Duikvakantie op de Malediven

De duikliefhebbers, voor wie het misschien wat verder weg is, kunnen zich in de ban laten trekken van de onderwaterwereld op de Malediven. De atollen zijn omgeven door ondiepe lagunes, kleurrijke koralen en een fascinerende rijkdom aan vis. Het hele jaar door bieden de warme watertemperaturen ideale duikomstandigheden. Heb je ooit het gevoel gehad dat je onder water vliegt? Het Lhaviyani Atol met bijna 50 duikplaatsen en talloze kanalen is vooral bekend bij adrenalinejunkies voor driftduiken. Om echt te kunnen genieten van driftduiken is echter een zekere "bekwaamheid" vereist. Een van de bekendste duiklocaties voor dit soort duiken is de Kuredu Express. Door de bliksemswisseling van de stromingen zie je een enorme verscheidenheid aan kleine rifbewoners tot aan zeeschildpadden, roggen, napoleonvissen en haaien. Heb je altijd al de reuzen van de zeeën van dichtbij willen meemaken? Dan is het Zuid-Ari Atol de topbestemming van uw duikreis naar de Malediven. Van augustus tot oktober is een ontmoeting met manta's of walvishaaien het hoogtepunt voor elke duiker. Zwem in de schaduw van de reuzen, voel de rust en de fascinatie die deze wezens uitstralen - een onvergetelijke ervaring!

Bekijk de aanbiedingen

Duiken op andere locaties

Of het nu in Egypte is, op de Maltese eilanden of op de Malediven - het aanbod aan hotspots voor uw duikvakantie is nog lang niet uitgeput. FTI neemt je ook mee naar andere populaire duiklocaties over de hele wereld. De bijna 2000 kilometer lange kustlijn van Oman strekt zich uit van de Perzische Golf, de Golf van Oman tot aan de Arabische Zee en wordt beschouwd als de "insider tip" voor duikers. Rondom Muscat liggen de duiklocaties in rustige baaien en off-shore rotsachtige eilanden langs de kust. Naast de rijkdom aan rifvissen en de beroemde "Oman clownvis" kun je enorme scholen vissen en zeeschildpadden observeren. Als je liever in de verte duikt, is het wereldberoemde Great Barrier Reef in Noordoost-Australië een goede plek om naartoe te gaan. Elk deel van het rif is uniek en laat niets te wensen over. Zowel het Ribbon Reef als het Osprey Reef bieden zeer indrukwekkende duiken op rustige en ongerepte duiklocaties - zonder twijfel een bijzonder duikhoogtepunt aan de andere kant van de wereld!

Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again