Flexibel omboeken Bagage altijd inclusief Geen reserveringskosten Meer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Menu

De leukste autovakanties boek je bij FTI Reizen

Van een rondreis door Europa tot een weekendje weg in eigen land: met de auto kun je alle kanten op. Met het hele gezin op een camping bij één van onze buurlanden, maar ook met de auto naar de mooiste wintersportgebieden. De keuze is aan jou!

Boek hier jouw autovakantie

Kies voor een autovakantie naar een Europese bestemming

Een autovakantie is de ideale keuze voor reizigers die willen genieten van vrijheid. Jullie stippelen een eigen route uit, genieten van afwisselende landschappen en rijden op een ontspannen tempo naar jullie bestemming. Bovendien is een autovakantie betaalbaar en flexibel te plannen, zodat jullie een zorgeloze vakantie beleven.

Een autovakantie die bij de reiswensen past

FTI Reizen beschikt over een uitgebreid aanbod van autovakanties naar traditionele vakantielanden als Frankrijk en Spanje. Zo leent een autovakantie naar het Franse Normandië zich bijvoorbeeld uitstekend voor een weekendje weg, terwijl de Spaanse Costa Brava een ideale zonbestemming voor een langere periode is. FTI Reizen verzorgt bovendien het verblijf in een hotel of een appartement tijdens jullie autoreis, zodat jullie van een zorgeloze vakantie kunnen genieten. Daarnaast kunnen vakantiegangers bij FTI Reizen themareizen samenstellen. Tijdens deze reis kiezen jullie zelf welke plaatsen en bezienswaardigheden jullie tijdens de rondreis willen bezoeken. Kies bijvoorbeeld voor een roadtrip door het romantische Italië, ga eilandhoppen in Griekenland of ontdek authentieke Franse dorpjes. Tijdens een autovakantie kun je zelf bepalen wanneer je weer doorrijdt naar de volgende bestemming. FTI Reizen biedt jullie de mogelijkheid om van tevoren zelf de ideale vakantie samen te stellen.

Ontdek jullie favoriete bestemming voor een autovakantie

Met de auto kunnen jullie alle kanten op en bepalen jullie zelf de bestemming. Zo is het sfeervolle Frankrijk bijvoorbeeld gemakkelijk met de auto te bereiken. Afhankelijk van de bestemming, is de autorit doorgaans niet erg lang, terwijl jullie onderweg van een aangenaam klimaat en historische bezienswaardigheden kunnen genieten. Frankrijk is ideaal voor wie er een weekendje tussenuit wilt. Voor een zonvakantie lenen het romantische Italië of het zonnige Spanje zich uitstekend. Door het inlassen van een paar tussenstops zijn deze landen met de auto goed te bereizen en daarom een uitstekende keuze voor gezinnen met kinderen. Zijn jullie echte liefhebbers van een autovakantie of willen jullie meer van Europa ontdekken? Kies dan bijvoorbeeld voor een autovakantie naar het veelzijdige Portugal, waar het binnenland zich uitstekend leent voor een actieve vakantie. Of boek een rondreis door Europa, met als eindbestemming Griekenland, waar jullie bijvoorbeeld kunnen gaan eilandhoppen.

Een ontspannen autorit naar jullie vakantiebestemming

Een autorit scheelt doorgaans een hoop stress in vergelijking tot vakanties met andere vervoersmiddelen, zoals bijvoorbeeld de trein of het vliegtuig. Er is geen sprake van een tijdsdruk, een bagagelimiet of administratieve rompslomp. Een autovakantie wordt daarentegen juist gekenmerkt door vrijheid en flexibiliteit. Door met jullie eigen auto op vakantie te gaan, bepalen jullie helemaal zelf de route en het tempo van jullie volgende reis. Jullie zijn zelf de regisseurs van de vakantie. Tijdens de autorit genieten jullie van afwisselende landschappen en ontdek nieuwe steden. Profiteer van het comfort van jullie eigen auto, en maak waar en wanneer jullie willen een tussenstop. Een autovakantie is ideaal voor vakantiegangers die nieuwe plekken willen ontdekken en van de vrijheid genieten om overal te kunnen gaan. Kortom: tijdens een autovakantie genieten jullie al voordat de bestemming is bereikt en de vakantie echt begint!

Een voordelige autovakantie

Een autovakantie is vaak voordeliger dan een ander type vakantie. Zo is het al snel een stuk goedkoper om een auto te delen in plaats van vliegtickets voor het hele gezin te boeken. Daarnaast zijn jullie natuurlijk een stuk flexibeler, doordat jullie op de bestemming eenvoudig naar de supermarkt kunnen rijden of een dagje uit kunnen gaan, zonder daarbij kosten voor het openbare vervoer of de taxi te maken. Tijdens een autovakantie wordt daardoor niet alleen geld bespaard, maar kunnen jullie ook gaan en staan waar jullie willen. Bovendien kunnen jullie er voor kiezen om je eigen spullen mee te nemen. Zo kun jullie bijvoorbeeld een tentje meenemen of met een caravan reizen, waardoor een autovakantie nog voordeliger wordt en meer vrijheid biedt. Willen jullie nog meer geld besparen? Rijd dan over de binnenlandse wegen, zodat de dure tolwegen worden vermeden.

Boek hier jouw autovakantie