Servicecenter023 75219 20

Actuele reisinformatie omtrent het coronavirus | 24.11.2020


Nieuwe inreisbepalingen voor diverse bestemmingen

De situatie is momenteel erg onstabiel, aangezien het ministerie van Buitenlandse Zaken als gevolg van het voortdurend veranderende aantal besmettingen code oranje uitspreekt of intrekt voor reizen naar diverse landen op korte termijn. Je kunt er echter zeker van zijn dat wij dagelijks de informatie over de aangeboden bestemmingen controleren.

Hieronder vind je alle bij ons bekende huidige inreisbepalingen voor diverse bestemmingen. Bij vragen of opmerkingen kun je contact opnemen met jouw boekingskantoor of (indien je bij ons direct hebt geboekt) via ons Service Center.


Inreisbepalingen voor Aruba

Allereerst moeten alle reizigers die Aruba binnenkomen het online ED Card-proces doorlopen. Je ontvangt dan uiterlijk 72 uur voor vertrek een e-mail met een vragenlijst van de Arubaanse autoriteiten. Deze vragenlijst (gezondheids- en basisinformatie) moet worden ingevuld en per e-mail worden teruggestuurd.
Alle reizigers hebben een "Aruba Visitors"-verzekering nodig, die alle kosten dekt die kunnen voortvloeien uit corona. De kosten voor de verzekering zijn ingedeeld naar leeftijd van de reiziger en de verblijfsduur en zijn hier te vinden. Een PCR Covid-19-test (uitgevoerd door een gecertificeerd laboratorium) met een negatief resultaat is verplicht voor inreizen. Het wordt aanbevolen om voor vertrek de PCR Covid-19 test te doen en de test te uploaden naar de website van de Aruba autoriteiten. De test mag niet ouder zijn dan 72 uur voor vertrek. Op de luchthaven vindt nog een gezondheidsgesprek en een temperatuurcontrole plaats.
Het is ook mogelijk om bij aankomst op de luchthaven de PCR Covid-19-test af te leggen tegen een vergoeding die vooraf online moet worden betaald (in het ED-kaartproces). Reizigers moeten dan in hun hotel of op hun geboekte verblijfplaats in quarantaine gaan. De quarantaine kan tot 24 uur duren. Kinderen van 0 tot 14 jaar hoeven geen PCR Covid-19-test te overleggen.


Inreisbepalingen voor België

Sinds 01.08.2020 moeten alle reizigers naar België een online "Public Health Passenger Locator Form" invullen.
Dit formulier moet worden ingevuld door de volgende personen:

 • Alle personen die in België per vliegtuig of schip reizen, en
 • Alle andere mensen die in België zijn, behalve wanneer:
  • ze zijn minder dan 48 uur in België verblijven;
  • ze terugkeren naar België na een verblijf van minder dan 48 uur in het buitenland.

De link naar het "Public Health Passenger Form":
https://travel.info-coronavirus.be/de


Inreisbepalingen voor Curaçao

Sinds 01.07.2020 moeten alle reizigers naar Curaçao zich voor vertrek online registreren voor de "Passenger Location Card". Hiervoor moet een vragenlijst worden ingevuld op de Engelstalige website https://dicardcuracao.com/portal, een grote afstand van aansprakelijkheid jegens de regering van Curaçao met betrekking tot een COVID-19-ziekte moet worden verklaard. De Passenger Location Card moet worden afgedrukt.

Bovendien moeten alle reizigers online een digitale immigratiekaart invullen. Dit kan ook op de eerder genoemde website. Bij aankomst moet een negatieve PCR Covid-19-test worden ingediend, die niet ouder mag zijn dan 72 uur voor vertrek.


Inreisbepalingen voor Cyprus

Sinds 01.07.2020 moeten reizigers naar Cyprus 24 uur voor vertrek online registreren om een ​​Cyprus Flight Pass te ontvangen. Hiervoor moet een vragenlijst worden ingevuld op de Engelstalige website https://cyprusflightpass.gov.cy/en/home en moet een uitgebreide aansprakelijkheidsverklaring jegens de Republiek Cyprus met betrekking tot een COVID-19-ziekte worden aangegeven.

Reizigers uit landen die de Cypriotische regering heeft ingedeeld in landcategorie C (waaronder Nederland) moeten, naast het ingevulde online formulier, een negatieve Covid-19-test (RT-PCR-test) laten zien en 14 dagen in quarantaine.

De Flight Pass moet worden afgedrukt en op de vlucht worden meegenomen. Alleen mensen ouder dan 65 jaar mogen de vragenlijst met de hand invullen; deze wordt ter beschikking gesteld aan de balie. Als de Cyprus Flight Pass niet bij aankomst op Cyprus kan worden getoond, wordt bij aankomst een boete van €300 opgelegd en moet er ook een verplichte en betaalde COVID-19-test worden verwacht. In geval van weigering wordt de reiziger teruggestuurd naar de luchthaven van vertrek. De startpagina biedt gedetailleerde informatie over het registratieproces en de afstand van aansprakelijkheid, en er zijn ook veelgestelde vragen. Volgens de Cypriotische autoriteiten moeten momenteel alle gasten zich registreren, d.w.z.: volgens de huidige kennis is één inschrijving per boeking niet voldoende.


Inreisbepalingen voor Duitsland

Alle reizigers naar Duitsland vanuit risicogebieden vereisen een negatieve Covid 19-test wanneer ze Duitsland binnenkomen (inclusief vertrek uit DE), die maximaal 48 uur oud mag zijn. Transitreizigers zijn uitgesloten van de maatregelen.

Meer informatie is ook te vinden op de website van het federale ministerie van Volksgezondheid: https://www.bundesgesundheitsministerium.de/coronavirus-infos-reisen.html.

Vanaf 08.11.2020 treedt een nieuwe quarantaineverordening in werking bij het betreden uit risicogebieden. Zodra de datum en de maatregelen definitief zijn bevestigd, informeren wij je over de dan geldende bepalingen.


Inreisbepalingen voor Griekenland

Sinds 01.07.2020 is registratie op de website https://travel.gov.gr/#/ verplicht bij het binnenkomen van Griekenland over land, zee en door de lucht. Inschrijving via het online formulier (Passenger Locator Form) moet minimaal 24 uur voor binnenkomst plaatsvinden. Per gezin moet één PLF worden ingediend. Voor mensen die met hen reizen en niet tot hetzelfde huishouden behoren, raden we aan om voor elke reiziger een aparte PLF in te vullen. Na aanmelding ontvangen reizigers een bevestiging. Op basis van de registratiegegevens wordt een QR-code gegenereerd, die meestal automatisch per e-mail wordt verzonden op de dag van binnenkomst. Het moet bij binnenkomst worden getoond. Als er geen code kan worden getoond, is een boete van 500 euro mogelijk. De bevestiging van registratie dien je bij je te hebben voor het geval de gasten de QR-code niet op tijd ontvangen. Ook als de reis begint voor de ingangsdatum.

De QR-code die bij registratie wordt afgegeven, wordt bij binnenkomst gecontroleerd. Aan de hand van de informatie berekent een gezondheidsalgoritme of er een test op de betreffende persoon wordt uitgevoerd. Dit komt de reiziger zelf pas bij aankomst te weten. De geteste personen moeten in quarantaine in hun hotelkamer blijven totdat de test is geëvalueerd; dit kan tot 36 uur duren.


Inreisbepalingen voor Italië

Regio's en lokale autoriteiten in Italië kunnen individuele toegangsregels instellen. De volgende regio's hebben dit al geïmplementeerd:

Regio

Tijdsbestek

Website voor registreren

Sardinië

48 uur voor vertrek

https://sus.regione.sardegna.it/sus/covid19/regimbarco/init?lang=de

Sicilië

48 uur voor vertrek

https://siciliasicura.costruiresalute.it/welcome

Puglia

geen informatie

www.sanita.puglia.it/autosegnalazione-coronavirus

Calabrië

geen informate

https://www.rcovid19.it/censimento-spostamenti-2/ 

Alle reizigers naar Italië moeten tijdens de hele reis ook het naar behoren ingevulde formulier voor zelfverklaring bij zich hebben.

Alle reizigers die vanuit Nederland naar Italië reizen, hebben nu bij aankomst een negatieve Covid19-test nodig (niet ouder dan 72 uur). Als er bij binnenkomst geen test kan worden gepresenteerd, moet er een melding worden gedaan bij de verantwoordelijke lokale gezondheidsafdeling (binnen 48 uur). Daar is het voor reizigers mogelijk om een ​​test uit te voeren. Als alternatief kan de test bij aankomst op de luchthaven worden afgenomen. Indien het testresultaat positief is, kan op eigen kosten quarantaine worden aangevraagd. De locatie van de quarantaine wordt bepaald door de plaatselijke gezondheidsdienst. Transit- en zakenreizigers zijn uitgesloten van de maatregelen. 


Inreisbepalingen voor Madeira en Azoren (Portugal)

Bij het betreden van Funchal Airport (Madeira) moet een negatieve Covid-19-test worden getoond, die niet ouder mag zijn dan 72 uur. Indien er geen testuitslag is, moet een test worden afgenomen op de luchthaven (de kosten hiervoor zijn voor rekening van de Portugese regering). De vragenlijst moet 48-12 uur voor vertrek of bij aankomst worden ingevuld, die beschikbaar is in het Engels, Portugees, Duits en Spaans 

Bij het betreden van de Azoren moet een negatieve Covid-19-test worden getoond, die niet ouder mag zijn dan 72 uur, kinderen onder de 12 jaar zijn uitgezonderd. Bij een verblijf van minimaal 7 nachten dient op de 6e dag een nieuwe Covid-19 test te worden afgenomen, hiervoor dienen de gasten contact op te nemen met de gezondheidsautoriteit van de betreffende regio. Bij een vliegreis van São Miguel of Terceira naar een ander eiland in de Azoren, moet een negatieve PCR-test worden overlegd die uiterlijk 72 uur voor vertrek is uitgevoerd. Er moet een online formulier worden ingevuld 72 uur voor vertrek, daarbij ontvangt de reiziger een barcode voor het afreizen. Voor reizen tussen de eilanden van de Azoren moet een formulier worden ingevuld.


Inreisbepalingen voor Malta

Om de vakantiegangers een veilige vakantie ter plaatse te geven, zijn er hygiëneconcepten geïmplementeerd, wat betekent dat de reizigers bij het binnenkomen van Malta twee formulieren moeten overleggen: een officiële verklaring van hun verblijf van de afgelopen 14 dagen en een verklaring van beschikbaarheid in noodgevallen . Gasten die met Air Malta reizen, kunnen ook een online formulier gebruiken. De formulieren worden ook uitgedeeld bij de incheckbalies.

Vanaf 12 september 2020 zullen de Maltese autoriteiten bij aankomst een negatieve PCR-test eisen voor alle reizigers die aankomen vanaf de Franse luchthavens Parijs en Marseille, evenals reizigers die vertrekken vanuit Oostenrijk, Zwitserland en Nederland (niet ouder dan 72 uur).
Meer informatie is ook verkrijgbaar bij het toeristenbureau van Malta: https://www.visitmalta.com/en/covid-19


Inreisbepalingen voor Turkije

BELANGRIJK: verplichte PCR-test voor alle terugreizen van Turkije naar Duitsland:

 • Reizigers die vanuit Turkije naar Duitsland vliegen, moeten een verplichte PCR-test ondergaan
 • De test moet binnen 48 uur voor terugkeer in Duitsland worden uitgevoerd in een van de testcentra op de luchthaven, in een hotel of in een ziekenhuis
 • De gasten moeten de kosten van ongeveer €30 zelf dragen
 • Degenen die positief hebben getest, moeten in quarantaine of medische behandeling in Turkije
 • Uitgebreide informatie in het Engels en gedeeltelijk in het Duits is beschikbaar op de homepage van het Turkse Ministerie van Toerisme via https://tga.gov.tr/home/

Verenigde Arabische Emiraten

Alle reizigers die aankomen of doorreizen zijn verplicht een negatieve Covid-19-test laten zien. Dit dient voor vertrek te worden uitgevoerd door een erkend laboratorium (maximaal 96 uur van tevoren), het testresultaat moet geprint worden meegenomen in het Arabisch of Engels. Uitzondering: geen PCR-test nodig voor directe vluchten tussen Duitsland en Dubai, in dit geval moet de test echter worden uitgevoerd op de luchthaven in Dubai (momenteel gratis). Totdat op de luchthaven een negatief COVID-19-testresultaat wordt ontvangen, moeten reizigers in Dubai vervolgens in quarantaine.
Bij binnenkomst op Dubai Airport: bij binnenkomst in het land kan bij aankomst uit bepaalde landen nog een PCR-test worden uitgevoerd. Totdat op de luchthaven een negatief COVID-19-testresultaat wordt ontvangen, moeten ook reizigers in Dubai in quarantaine. De landen waarvoor dit geldig is, zijn te vinden onder de volgende link: https://www.emirates.com/ae/english/help/covid-19/dubai-travel-requirements/tourists/#82485.

Naast een Covid-19-test moeten toeristen bij het binnenkomen van het land een bewijs van buitenlandse ziektekostenverzekering tonen en zijn ze verplicht zich te registreren in een Covid-19-app en deze te downloaden op hun smartphone.
Voor Dubai: Covid-19 DXB Smart App (het testresultaat wordt daar ook na de test op de luchthaven doorgestuurd).

In het geval van doorreis en vertrek vanaf/via Dubai is het indienen van een negatieve Covid-19-test alleen nodig voor landen waar dit vereist is door het land van bestemming en/of terugkeer (bijv. algemeen vakantieland van bestemming of inreisvereisten of vereist door een airline, zoals Emirates, voor een doorreis). Dit kan ook worden gecontroleerd via de bovenstaande link. Of een negatieve test vereist is voor terugreizen naar het land van terugkeer, kan worden gecontroleerd onder de volgende link: https://www.emirates.com/ae/english/help/covid-19/travel-requirements-by-destination/#81338.

Transitreizigers via Abu Dhabi moeten bij het inchecken ook een negatieve Covid19-test voorleggen, die niet ouder mag zijn dan 48, 72 of 96 uur (afhankelijk van waar de vlucht naartoe gaat) om hier te controleren: https://www.etihad.com/de-de/travel-updates/all-destinations-travel-guides. Het PCR-testresultaat moet op papier (Arabisch of Engels) worden uitgevoerd of worden weergegeven in de gedownloade Al Hosn-app (verplichte download). De paspoorten van alle reizigers dienen ook bij u te zijn Een extra test kan worden aangevraagd tijdens het transport in Abu Dhabi (kosten onbekend).

Bezoek de homepages van Visit Dubai, Emirates en Ethiad voor meer informatie over inreisbepalingen.


Informatie over de terugbetaling van jouw geannuleerde vakantie

------------ Let op! Deze voorwaarden zijn alleen van toepassing wanneer je direct bij FTI Reizen (Nederland) een vakantie heeft geboekt. Heb je bij een andere partij jouw vakantie van FTI Reizen geboekt? Dan dien je contact op te nemen met hen over de voor jou geldende voorwaarden ------------

Het nieuwe virus covid-19 heeft ons allemaal verrast en heeft er voor gezorgd dat wij genoodzaakt zijn reizen te annuleren. Hieronder lees je meer informatie en de mogelijkheden die je hebt wat betreft terugbetaling van de geannuleerde reis.

FTI GROUP-Vakantietegoed en FTI GROUP-Cash. Je ontvangt het FTI GROUP-Vakantietegoed (een soort voucher) ter waarde van jouw betaalde reissom. Dit Vakantietegoed kun je t/m 31.12.2021 gebruiken om bij FTI een vakantie te boeken. Naast het Vakantietegoed krijg je ook nog eens het FTI GROUP-Cash ter waarde van €200. Dit bedrag kun je ter plaatste besteden aan onder andere excursies en uitjes, zo leer je de omgeving nog beter kennen! Het FTI GROUP-Cash ontvang je in de vorm van een boekje met tegoedbonnen van diverse bedragen, de totale waarde is €200.
Indien je een betaling aan ons hebt voldaan, sturen wij je jouw FTI GROUP-Vakantietegoed ter waarde van de reeds gedane betaling binnen de komende 14 dagen schriftelijk op. Dit is inclusief gedetailleerde informatie over het FTI GROUP-Cash.

- Terugbetaling van jouw reissom. Mocht je ondanks de voordelen niet geïnteresseerd zijn in het FTI GROUP-Vakantietegoed en FTI GROUP-Cash, dan kun je vanaf 02.05.2020 een terugbetaling van jouw betaalde reissom aanvragen via de volgende link: https://www.fti-group.com/nl/restitutie.

Om jou zo goed en volledig mogelijk te informeren, hebben wij een uitgebreide FAQ opgesteld. Wij willen je vragen deze goed te lezen - veel vragen worden hier beantwoord. Mocht je naar aanleiding van de FAQ nog steeds vragen hebben, neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Wij kijken ernaar uit je snel weer als onze klant te mogen verwelkomen!

Tot die tijd wensen wij je het allerbeste en vooral: blijf gezond!

Met vriendelijke groet,

FTI Reizen

Bekijk hier de FAQ.