Servicecenter023 75219 20

Actuele reisinformatie omtrent het coronavirus | 03.03.2021


Nieuwe inreisbepalingen voor diverse bestemmingen

De situatie is momenteel erg onstabiel, aangezien het ministerie van Buitenlandse Zaken als gevolg van het voortdurend veranderende aantal besmettingen code oranje uitspreekt of intrekt voor reizen naar diverse landen op korte termijn. Wij controleren regelmatig de informatie en werken deze pagina bij, maar zijn niet verantwoordelijk voor onjuiste of missende reisdocumenten n.a.v. de informatie op deze pagina. Controleer informatie altijd zelf.

Hieronder vind je alle bij ons bekende huidige inreisbepalingen voor diverse bestemmingen. Bij vragen of opmerkingen kun je contact opnemen met jouw boekingskantoor of (indien je bij ons direct hebt geboekt) via ons Service Center.


Inreisbepalingen voor de Bahama's

Inreizen is alleen mogelijk op goedgekeurde luchthavens en zeehavens. Een gezondheidsvisum moet van tevoren worden aangevraagd om het land binnen te komen (ongeveer 40-60 USD afhankelijk van de verblijfsduur). Bovendien moet bij de aanvraag een Covid-19-ziektekostenverzekering worden afgesloten om verzekerd te zijn voor de duur van het verblijf op de Bahama's. Voor de visumaanvraag moet een negatieve PCR-test worden geüpload, die bij aankomst niet ouder is dan 5 dagen. Bovendien wordt 5 dagen na binnenkomst een snelle antigeentest uitgevoerd. Deze test is niet van toepassing op kortere verblijven. Kinderen onder de 10 jaar zijn vrijgesteld van deze maatregelen.

Een gezondheidsvragenlijst voor symptoombewaking moet tijdens het verblijf dagelijks online worden ingevuld. Voor reizen tussen de eilanden moet het gezondheidsvisum worden overlegd.

Reizen vanaf sommige eilanden zijn onderhevig aan beperkingen die op korte termijn kunnen veranderen. Meer informatie is beschikbaar op de volgende website: https://www.bahamas.com/de/tourism-reopening.


Inreisbepalingen voor Bahrein

Alle reizigers die aankomen op de internationale luchthaven van Bahrein, worden bij aankomst gescreend en getest op COVID-19-symptomen. Na tien dagen vindt er weer een test plaats. De tweede test is niet vereist voor kortere verblijven. De verplichte PCR-tests moeten voor vertrek worden betaald via de Bahreinse COVID-19-app "Be Aware". De prijs voor de twee tests is momenteel 40 BHD (ongeveer 90 euro). Het downloaden van de app is verplicht. Vooraf uitgevoerde testen vanuit de landen van vertrek worden niet erkend.

Alle reizigers die bij aankomst symptomen vertonen, worden onderworpen aan verdere officiële quarantainemaatregelen.

Doorvoer op Bahrain International Airport is mogelijk voor Gulf Air-passagiers. Transitpassagiers zijn vrijgesteld van de bovenstaande maatregelen.


Inreisbepalingen voor Belize

Reizigers moeten bij binnenkomst een negatieve COVID-19 PCR-test laten zien (niet ouder dan 96 uur). Je moet je ook registreren op de "Belize Health App" (tot 72 uur voor vertrek). Verblijven en reizen in het land is alleen toegestaan ​​in "Gold Standard Hotels" of in de "Tourism Safe Corridor". Overeenkomstige reisboekingen moeten bij binnenkomst worden aangetoond. Meer informatie is te vinden op de volgende pagina: https://www.belizetourismboard.org/news-and-gallery/belize-Covid-19-update/.


Inreisbepalingen voor Bolivia

Alle reizigers moeten bij aankomst in Bolivia een negatieve Covid-19 PCR-test tonen die niet ouder is dan 72 uur.


INREISBEPALINGEN VOOR BOSNIË EN HERZEGOVINA

Een negatieve COVID-19 PCR-test die niet ouder is dan 48 uur, moet bij binnenkomst worden getoond. Een negatieve COVID-19-PCR-test is niet vereist voor reizigers op doorreis. Dit is mogelijk niet bij alle grensovergangen bekend. Het is raadzaam om een ​​afdruk van de FAQ van de grenspolitie bij je te hebben.


Inreisbepalingen voor Botswana

Toegang tot Botswana is alleen mogelijk op vertoon van een negatieve PCR-test. De test mag niet ouder zijn dan 72 uur. Bij aankomst kunnen reizigers worden onderzocht en getest op symptomen van Covid-19. Als een test positief is, moeten reizigers op eigen kosten naar een 14-daagse quarantaine gaan, gecontroleerd door het ministerie van Volksgezondheid. Een negatief PCR-testresultaat van minder dan 72 uur is ook vereist voor reizigers die vertrekken vanuit Botswana.


Inreisbepalingen voor Brazilië

Vanaf 30 december 2020 moeten reizigers die Brazilië willen binnenkomen bij het inchecken de luchtvaartmaatschappij een bewijs van een negatief PCR-testresultaat overleggen. De test mag niet eerder dan 72 uur voor vertrek hebben plaatsgevonden. Bovendien moeten reizigers bij het inchecken een gezondheidsverklaring (gedrukt of digitaal) overleggen.

Internationaal luchthaventransit is mogelijk zolang je de internationale transitzone niet verlaat en je beschikt over een inreisvergunning voor het land van bestemming.

Binnenkomst van buitenlanders over land- of zeegrenzen is nog steeds verboden. Binnenkomst over land vanuit Paraguay is alleen toegestaan ​​in overeenstemming met de toepasselijke Braziliaanse inreisbepalingen. Meer informatie is te vinden op de volgende pagina: https://covid.saude.gov.br/.


Inreisbepalingen voor Chili

Voordat je het land binnenkomt, moet het volgende formulier: https://www.c19.cl/formularios.html worden ingevuld en een bevestiging hiervan moet worden getoond. Bovendien is een negatief PCR-testresultaat vereist bij binnenkomst (niet ouder dan 72 uur bij binnenkomst). Bovendien moet je een internationale reisziektekostenverzekering hebben die de behandeling van Covid-19 in het buitenland dekt (minimum verzekeringsbedrag van USD 30.000). De bindende beslissing over het verlenen van toegang wordt in elk afzonderlijk geval genomen door de politie en gezondheidsautoriteiten op de luchthaven van Santiago de Chile. Deze kunnen ook willekeurig reizigers selecteren en hen instrueren om ter plaatse in Chili een aanvullende PCR-test uit te voeren.

Binnenkomst voor toeristische doeleinden is momenteel alleen mogelijk via de internationale luchthaven Santiago de Chile. Internationale doorvoer door de lucht op Santiago de Chile Airport is mogelijk op voorwaarde dat de luchthaven niet wordt verlaten.


Inreisbepalingen voor Colombia

Volgens de beschikbare informatie is binnenkomst in Colombia per vliegtuig in principe weer mogelijk in overeenstemming met resolutie 1627/2020 van het Colombiaanse ministerie van Volksgezondheid:

 1. Bij binnenkomst in Colombia moet een negatieve PCR-test worden overlegd, die niet ouder mag zijn dan 96 uur. Voordat je Colombia binnenkomt, dien je je te vergewissen van de huidige inreisregels met de Colombiaanse autoriteiten en de huidige vervoersvoorwaarden met de luchtvaartmaatschappij. Veranderingen op korte termijn kunnen niet worden uitgesloten.
 2. In het geval van internationale vluchten moet je je vooraf registreren met het elektronische Check-Mig-formulier op de website van Migración Colombia. De bevestiging van registratie moet mogelijk voor vertrek aan de luchtvaartmaatschappij worden getoond.
 3. Vragen over de gezondheidstoestand dienen te worden beantwoord via de CoronApp-Colombia-app. De verzonden gegevens worden doorgegeven aan de Colombiaanse gezondheidsautoriteiten. De reizigers nemen bij aankomst contact met hen op.

Inreisbepalingen voor Costa Rica

Alle reizigers moeten online een gezondheidsformulier invullen op https://salud.go.cr/. Het formulier is beschikbaar in het Engels. De QR-code die voor dit formulier is ontvangen, moet bij binnenkomst worden getoond. Een buitenlandse ziektekostenverzekering, die ook geldt bij ziekte van Covid-19 in Costa Rica, is ook verplicht. Een bevestiging hiervan moet worden geüpload naar de bovenstaande website (in het Spaans / Engels) of ingevoerd in het gezondheidsformulier, zodat het kan worden gecontroleerd en goedgekeurd door de Costa Ricaanse autoriteiten.

Momenteel kunnen toeristen alleen per vliegtuig doorreizen via de luchthavens in San José en Liberia.


Inreisbepalingen voor Cuba

Voor binnenkomst in Cuba hebben alle reizigers een buitenlandse ziektekostenverzekering nodig (polis in Spaanse versie is noodzakelijk), die een ziekte met Covid19 en de behandelingskosten daarvoor in Cuba dekt. Als gasten dit niet ontvangen in hun land van herkomst, kunnen reizigers een Cubaanse ziektekostenverzekering afsluiten die de bovengenoemde diensten omvat. De verzekering kan op de luchthaven worden gekocht voor ongeveer 30 USD.

Vanaf 10 januari 2021 moeten alle personen die vanuit het buitenland binnenkomen een negatieve PCR-test uit hun thuisland voorleggen, die bij aankomst niet ouder mag zijn dan 72 uur en die moet worden afgegeven door een gecertificeerd laboratorium.

Bij aankomst in Cuba worden alle gasten opnieuw onderworpen aan een PCR-test. Sinds 1 december 2020 is er een vergoeding van 30 USD in rekening gebracht, die naar verwachting zal worden toegevoegd aan de ticketprijs. Indien nodig moet de vergoeding rechtstreeks op de luchthaven worden betaald.

Voor toeristen (individuele en pakketreisgasten) geldt dan de verplichting om in de geboekte accommodatie te blijven tot het negatieve testresultaat is ontvangen. Daarna kunnen reizigers zich vrij bewegen. Als de test positief is (resultaat meestal beschikbaar na ongeveer 24 uur), wordt er contact opgenomen met de gasten in hun accommodatie en naar een quarantainevoorziening gebracht. De kosten voor de quarantaine en eventueel behandeling komen voor rekening van de gast en vervolgens voorgelegd aan de verzekeringsmaatschappij. Deelnemers moeten ook een gezondheidsverklaring overleggen. Deze wordt afgegeven door de airlines, maar kan ook vooraf ingevuld worden.


Inreisbepalingen voor Curaçao

Alle reizigers moeten zich online registreren voor de "Passenger Location Card" https://govcw.ibis-management.com/. De klant moet zich binnen 48 uur voor vertrek inschrijven. Hiervoor dient op de Engelstalige website een vragenlijst te worden ingevuld en dient een uitgebreide aansprakelijkheidsverklaring jegens de overheid van Curaçao met betrekking tot een COVID-19-ziekte te worden aangegeven. De passagierslocatiekaart moet worden afgedrukt en bij zich worden gedragen. Bovendien moeten alle reizigers een digitale immigratiekaart https://dicardcuracao.com/dicard online invullen. Bij binnenkomst moet een negatieve PCR Covid-19-test worden overlegd, die niet ouder mag zijn dan 72 uur voor vertrek en afkomstig moet zijn van een geaccrediteerd laboratorium.


Inreisbepalingen voor Cyprus

Op basis van de ontwikkeling van de COVID-19-pandemie heeft de Cypriotische regering staten gecategoriseerd in een lijst, deze regelmatig herzien en de categorisering indien nodig aangepast.

Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk en Nederland vallen in de zogenaamde "rode categorie". Dit betekent:

Reizigers moeten bij binnenkomst een negatieve PCR-test voorleggen, die niet ouder mag zijn dan 72 uur voor vertrek, en moeten op eigen kosten nog een PCR-test doen bij binnenkomst. Totdat het testresultaat beschikbaar is, is er een verplichting tot zelfisolatie. Bepaalde groepen mensen (zoals Cypriotische staatsburgers) en mensen die afkomstig zijn uit landen waar een PCR-test niet mogelijk is, kunnen zich bij aankomst op Cyprus op eigen kosten laten testen. Deze mensen moeten zichzelf drie dagen isoleren en op eigen kosten opnieuw testen op de vierde dag. Het resultaat moet vervolgens per e-mail naar de Cypriotische autoriteiten worden gestuurd.

Reizigers moeten zich voor vertrek online registreren om een ​​Cyprus Flight Pass te ontvangen. Hiervoor moet online een vragenlijst worden ingevuld en moet een uitgebreide afstand van aansprakelijkheid jegens de Republiek Cyprus met betrekking tot een COVID-19-ziekte worden aangegeven. De "Flight Pass" moet worden afgedrukt en tijdens de vlucht worden meegenomen. Als dit bij aankomst op Cyprus niet kan worden getoond, word je mogelijk de toegang geweigerd of krijg je een boete van 300 euro.

Bij aankomst in Cyprus is een temperatuurmeting te verwachten en kunnen ook - willekeurig - PCR-tests op reizigers worden uitgevoerd. Bovendien wordt bij aankomst op individuele, geselecteerde vluchten een PCR-test uitgevoerd op alle passagiers. Dit geldt ook als bij binnenkomst een negatief testresultaat werd gepresenteerd. Bij een positief testresultaat voor een reiziger worden ook andere reizigers van de vlucht die in de directe omgeving zaten 14 dagen in quarantaine geplaatst. De Republiek Cyprus draagt ​​de kosten hiervoor en de eventuele behandeling die nodig kan zijn in geval van ziekte.

Er gelden nog steeds inreisbeperkingen voor reizigers die in een land hebben verbleven dat tot de "grijze categorie" behoort: https://cyprusflightpass.gov.cy/en/country-categories van de lijst in de 14 dagen voorafgaand aan aankomst in Cyprus, of die op doorreis hebben gereisd door een land dat tot de "grijze categorie" behoort wanneer zij naar Cyprus reizen. Toegang is alleen toegestaan ​​voor bepaalde groepen mensen; zij moeten bij binnenkomst een PCR-test presenteren, zichzelf 14 dagen isoleren en 48 uur voor het einde van de zelfisolatie nog een PCR-test ondergaan.


Inreisbepalingen voor de Dominicaanse Republiek

Alle reizigers moeten een gestandaardiseerd elektronisch formulier ("e-ticket") invullen voor in- en uitreisdoelen. De Dominicaanse migratieautoriteit geeft aanvullende informatie.
Het e-ticket kan hier worden ingevuld: https://eticket.migracion.gob.do/.

Elke reiziger wordt onderworpen aan een temperatuurmeting en er worden willekeurige ademtesten uitgevoerd. Bij een positief resultaat wordt een PCR-monster genomen. Mensen die positief getest zijn, moeten persoonlijke informatie, accommodatie en contactgegevens achterlaten voor follow-up. Als alternatief kan een negatieve PCR-test (niet ouder dan 72 uur) worden ingediend.

Bij binnenkomst op de luchthaven wordt een temperatuurmeting uitgevoerd, inclusief willekeurige ademtesten. Reizigers zijn verplicht deel te nemen aan deze procedures. Als alternatief kan bij binnenkomst een negatieve PCR-test worden gepresenteerd, die niet ouder mag zijn dan 72 uur. Mensen die positief hebben getest, moeten hun contactgegevens achterlaten en in quarantaine gaan. Het ministerie van Volksgezondheid heeft hiervoor isolatieafdelingen opgericht.
Transitreizen zijn mogelijk zonder enige beperking. Een negatieve PCR-test is vereist. Rechtstreekse transitreizen zoals overstappen op de luchthaven in Amsterdam zonder de luchthaven te verlaten vallen niet onder de quarantaineverplichting.


Inreisbepalingen voor Duitsland

Duitsland inreizen vanuit een gebied met een (gedeeltelijke) reiswaarschuwing, dan geldt het volgende:

 

Duitsland inreizen vanuit een virusvariant-gebied of een gebied met een hoge incidentie geldt ook het volgende:

 • Naast de bestaande registratieverplichting en de algemeen geldende quarantaineverplichting moet ook een bewijs van een negatieve COVID-19-test (PCR-test of sneltest) in het Duits of Engels worden aangeleverd. De test mag maximaal 48 uur voor binnenkomst oud zijn en moet voldoen aan de eisen van het Robert Koch Institute.

 

Controleer of jouw vakantieland is geclassificeerd als virusvariant of gebieden met een hoge incidentie onder de volgende link: https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Risikogebiete_neu.html

 • Sinds 30.01.2021 geldt er een inreisverbod vanuit virusvariante gebieden naar Duitsland, dat zou moeten gelden tot 17.02.21. Duitse staatsburgers, mensen die in Duitsland wonen of het recht hebben om in Duitsland te verblijven, zijn vrijgesteld van het inreisverbod.

Inreisbepalingen voor Ecuador

Toegang voor toeristen is alleen mogelijk per vliegtuig via de luchthavens in Quito en Guayaquil. De grensovergangen naar de buurlanden zijn gesloten. Een negatieve PCR-test die minder dan 10 dagen oud is, moet worden voorgelegd voordat je aan boord van het vliegtuig gaat. Bij binnenkomst vanuit Europa of willekeurig vanuit andere landen wordt ook op de luchthaven een snelle antigeentest uitgevoerd. Als de uitslag positief is, moeten reizigers 10 dagen in quarantaine worden gehouden in een hotel dat hiervoor door de overheid is geautoriseerd. Om naar de Galapagos te reizen, moet een andere negatieve PCR-test minder dan 96 uur voor vertrek naar de eilanden worden overlegd. Een pas van het Ministerie van Toerisme, aangevraagd door de touroperator / hotel, is ook vereist voor toegang tot de Galapagos-eilanden.


Inreisbepalingen voor Egypte

Alle reizigers (behalve kinderen onder de 6 jaar) naar Egypte zijn verplicht om bij binnenkomst een negatieve Covid-19-test te overleggen (niet ouder dan 72 uur). Bij binnenkomst via Frankfurt Airport, niet ouder dan 96 uur. Het testresultaat moet in het Engels of Arabisch worden gepresenteerd en moet de datum en tijd bevatten waarop het uitstrijkje is genomen. Voor toeristen die rechtstreeks naar Hurghada, Sharm el Sheikh, Marsa Alam en Taba vliegen, is er de mogelijkheid om de vereiste Covid-19-test tegen betaling (ongeveer 30 USD / test) bij aankomst op de respectievelijke luchthavens te laten uitvoeren. Je betaalt op de luchthaven. Wij raden alle gasten aan om voor vertrek de Covid-19 test uit te voeren om wachttijden op de luchthaven en eventuele quarantaine met mogelijke kosten bij een positieve test te vermijden.


Inreisbepalingen voor Frankrijk

Binnenkomst vanuit alle EU-landen, evenals Andorra, IJsland, Liechtenstein, Monaco, Noorwegen, San Marino, Zwitserland en het Vaticaan is mogelijk, hoewel Frankrijk zijn interne EU-grenzen zal blijven controleren tot eind april 2021. Reizigers uit deze landen moeten een negatieve PCR-test laten zien die uiterlijk 72 uur voor het begin van de reis is uitgevoerd. Iedereen die via de lucht of over zee uit deze landen komt, moet ook een verklaring van vrijwaring van symptomen indienen: https://www.interieur.gouv.fr/Actualites/L-actu-du-Ministere/Certificate-of-international-travel.

Vrijstellingen van de testplicht zijn van toepassing op binnenkomst over land met een duur van minder dan 24 uur en binnen een straal van minder dan 30 km van jouw eigen woonplaats (vanaf 1 maart 2021 niet van toepassing op binnenkomsten in het departement Moezel), voor zakenreizen, waarvan de urgentie of frequentie een dergelijke test niet toelaat, en voor professionele reizen door degenen die betrokken zijn bij het commerciële wegverkeer. Het bestaan ​​van een uitzondering moet worden aangetoond met geschikte documenten.

Binnenkomst uit en vertrek in de richting van alle andere landen is alleen toegestaan ​​voor dringende persoonlijke of familiale redenen, om dringende gezondheidsredenen of om professionele redenen die niet kunnen worden uitgesteld. Het bestaan ​​van een uitzonderlijke omstandigheid moet worden aangetoond met geschikte documenten en een bijbehorende verklaring, die eventueel voor vertrek aan een transportbedrijf moet worden overlegd.

Het is mogelijk om door te reizen vanuit EU- en Schengenlanden. EU-burgers mogen ook vanuit derde landen door Frankrijk reizen om hun woonplaats te bereiken. De genoemde landspecifieke aanvullende vereisten zijn echter van toepassing (mogelijk negatieve COVID-19-test, uitleg over de reden van deelname: https://www.interieur.gouv.fr/Actualites/L-actu-du-Ministere/Attestation-de-deplacement-et-de-voyage, COVID-19-symptoomvrij, naleving van de nachtklok). Het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken biedt meer gedetailleerde informatie: https://www.diplomatie.gouv.fr/fr/.

Passagiers op doorreis door de lucht moeten kunnen aantonen dat ze in staat zijn een aansluitende reis te maken. Een negatieve PCR-test (niet ouder dan 72 uur) is vereist als je jouw reis in het Schengengebied voortzet. Er is geen PCR-test vereist voor verdere reizen naar een derde land als de internationale transitzone niet wordt verlaten. Luchtvaartmaatschappijen kunnen echter een PCR-test aanvragen voor verdere reizen naar een derde land en afwijken van de eisen.


Inreisbepalingen voor Frankrijk - Corsica

Een negatieve COVID-19-test (PCR- of antigeentest) en een bijbehorende schriftelijke verklaring zijn vereist voor binnenkomst op Corsica. Meer informatie vind je op de website van de prefectuur Corsica.


Inreisbepalingen voor Guatemala

Een negatieve COVID-19 PCR-test die niet ouder is dan 72 uur, moet bij binnenkomst worden getoond. Deelnemers zijn ook verplicht om vooraf online gedetailleerde informatie (in het Engels of Spaans) te verstrekken over de persoon, hun gezondheid, de COVID-19-test, de route en alle verblijfplaatsen van de afgelopen 14 dagen. Een quarantaine kan door de autoriteiten worden bevolen als Covid-19-symptomen bij aankomst worden gedetecteerd en dit leidt tot de noodzaak om een ​​COVID-19 PCR-test uit te voeren op de luchthaven.Inreisbepalingen voor Jamaica

Alle reizigers naar Jamaica moeten vóór vertrek (5 dagen of meer voor de vertrekdatum) een reistoestemming aanvragen op de volgende website: https://travelauth.visitjamaica.com/

Een eventuele quarantaine na binnenkomst is afhankelijk van de reden van de reis en de evaluatie van de persoonlijke gezondheidssituatie van de reiziger. Het hangt er ook van af of er bij aankomst een COVID-19-test wordt uitgevoerd of niet. Indien bij aankomst een PCR-test wordt uitgevoerd en de gast een hotel heeft geboekt in de zogenaamde “Resilient Corridors”, moet het resultaat worden afgewacht in het “gecertificeerde hotel” op de hotelkamer. Deze kan worden gelaten na een negatief testresultaat en de beweging kan plaatsvinden in de gedefinieerde "Resilient Corridors". Als de reiziger in een accommodatie buiten de "Resilient Corridor" verblijft, is bij binnenkomst een quarantaine van 14 dagen verschuldigd.


Inreisbepalingen voor Kaapverdië

Toegang tot Kaapverdië kan momenteel plaatsvinden via de vier internationale luchthavens Praia, Sal, Boa Vista, Sao Vicente, zolang er een negatieve Covid-19-test beschikbaar is (PCR-test of Antigen Rapid-test) die niet ouder is dan 72 uur bij aankomst kan zijn. De Covid-19-test moet al bij het inchecken worden getoond.

Voor vertrek dien je je in te schrijven via het volgende formulier: https://www.ease.gov.cv/.

Bij binnenkomst wordt een temperatuurmeting uitgevoerd. Meer informatie is te vinden op de volgende website: https://covid19.cv/.


Inreisbepalingen voor Kenia

Om Kenia binnen te komen is nog steeds een negatieve PCR-test voor COVID-19 vereist, die niet ouder mag zijn dan 96 uur voor vertrek.

Alle passagiers moeten ook het "Travelers Health Surveillance Form" online invullen voordat ze het land binnenkomen en de ontvangen QR-code tonen bij aankomst op de luchthaven.
Kenia voorziet in principe in een quarantaine van 14 dagen na binnenkomst, maar dit is niet nodig voor mensen die hun gewone verblijfplaats hebben in de landen die op de Keniaanse positieve lijst staan ​​vermeld. Zwitsers en Oostenrijkers zijn momenteel vrijgesteld van deze quarantaine. Mensen met een lichaamstemperatuur van meer dan 37,5 graden Celsius bij binnenkomst, of die symptomen hebben die lijken op COVID-19 of die in de twee rijen stoelen voor of achter zo iemand in het vliegtuig zaten, moeten echter in quarantaine van 14 dagen.


Inreisbepalingen voor Kroatië

Bij binnenkomst in Kroatië vanuit de EU-lidstaten en de met Schengen geassocieerde staten, is er een verplichting om een ​​negatief PCR-testresultaat in te dienen, dat niet ouder mag zijn dan 48 uur bij binnenkomst. De PCR-test is ook mogelijk wanneer je op eigen kosten het land binnenkomt (ongeveer 100 €). Reizigers moeten dan in quarantaine blijven totdat een negatief testresultaat wordt verkregen.

We raden alle reizigers ook aan zich vooraf online te registreren via de volgende link: https://entercroatia.mup.hr/. Dit maakt een snellere grensklaring mogelijk.

Doorvoer door Kroatië is toegestaan ​​op voorwaarde dat doorvoer door de aangrenzende doorvoerlanden en binnenkomst in het land van bestemming is beveiligd. Bij binnenkomst uit landen buiten de EU of de Schengenverenigingen moet de doorreis binnen 12 uur zijn voltooid.


Inreisbepalingen voor La Réunion

Reizigers ouder dan 11 jaar moeten een negatief PCR-testresultaat voorleggen dat niet ouder is dan 72 uur in het Frans of Engels, evenals een zelfverklaring dat ze symptoomvrij zijn. Er is momenteel geen verplichting om na binnenkomst in quarantaine te gaan, in sommige gevallen bevelen de Franse autoriteiten aan om zeven dagen na binnenkomst een tweede test uit te voeren en speciale aandacht te besteden aan het naleven van de afstandsregels in de eerste week van het verblijf.


Inreisbepalingen voor Litouwen

Elke reiziger moet zich online registreren bij de bevoegde Litouwse autoriteit. Kom je per vliegtuig of over zee aan, dan dien je je vooraf aan te melden; bij aankomst over land uiterlijk 12 uur na binnenkomst. De verzonden QR-code moet bij binnenkomst worden getoond. Aanmelden kan via dit formulier:
https://keleiviams.nvsc.lt/en/form.

Reizigers uit EU-landen die zijn geclassificeerd als "rode of grijze zones", zijn in Litouwen onderworpen aan een test- en quarantaineverplichting.
De Litouwse regering voert elke vrijdag de classificatie uit op basis van de waarden van het ECDC, de nieuwe classificatie geldt vanaf de maandag daarop. De bijbehorende landenlijst wordt meestal op maandag / dinsdag in het Engels gepubliceerd en is hier te vinden: https://nvsc.lrv.lt/en/procedures-to-be-followed-upon-return-arrival-from-abroad-trebovaniia-pri-pribytii-iz-za-rubezha/list-of-countries-affected-by-covid-19-coronavirus-infection-1

Als quarantaine verplicht is, geldt het volgende:

De quarantaine duurt doorgaans 14 dagen, maar kan vanaf de 10e dag worden ingekort door een negatieve coronatest (op eigen kosten). Bovendien moet er een negatief PCR-testresultaat zijn van een PCR-test die bij binnenkomst niet ouder is dan 48 uur. Als alternatief voor de test vóór binnenkomst is er de mogelijkheid om binnen 24 uur na aankomst in Litouwen te registreren voor de test onder nummer 1808 of om de test binnen deze tijd in een privélaboratorium in Litouwen te laten afnemen.

Voor reizigers die de afgelopen drie maanden COVID-19 hebben opgelopen en nu hersteld zijn, wordt vrijstelling van quarantaine voorzien van een medisch attest. Het bijbehorende bewijs van de arts moet worden overlegd met een vertaling in het Engels, Russisch of Litouws.


Inreisbepalingen voor Malediven

Binnenkomst in de Malediven is mogelijk voor toeristen. Visa worden bij binnenkomst gratis afgegeven. Voorwaarde is dat een boekingsbevestiging voor de gehele duur van het verblijf op een resort kan worden getoond.

Bovendien moeten reizigers bij binnenkomst een negatieve PCR-test in het Engels kunnen voorleggen. De test mag maximaal 96 uur voor vertrek zijn afgenomen. Kinderen jonger dan één jaar zijn vrijgesteld van de test. Bovendien is het verplicht om een ​​elektronische aangifte van binnenkomst in te dienen: https://imuga.immigration.gov.mv/. Dit moet binnen 24 uur voor aankomst op de Malediven worden ingevuld op de website van de Maldivische grensautoriteiten.

Bij binnenkomst worden temperatuurmetingen uitgevoerd. Reizigers met COVID-19-symptomen moeten op de luchthaven een PCR-test ondergaan. De kosten hiervoor zijn voor rekening van de reiziger of het resort. Bovendien behouden de Maldivische autoriteiten zich het recht voor om willekeurige tests uit te voeren. De kosten hiervoor worden gedragen door de Maldivische autoriteiten. Mensen die positief zijn getest, brengen de noodzakelijke quarantaine door, afhankelijk van de gezondheidstoestand en de beslissing van het resort, in het resort of in een quarantainevoorziening van de Maldivische regering. De quarantaine duurt minimaal drie dagen voor mensen zonder symptomen en 14 dagen voor mensen met symptomen. De kosten voor behandeling, quarantaine en testen kunnen conform de geldende regelgeving van het resort naar de gast worden doorberekend; empirische waarden over de mogelijke kosten zijn nog niet beschikbaar. De Maldivische regering raadt reizigers aan om de lokale opsporingsapp TraceEkee te gebruiken: https://trace.hpa.gov.mv/index.html?lang=en.

Doorvoer is mogelijk op de Malediven, aangewezen doorvoerhotels in Malé en Hulhumalé zijn beschikbaar. Het is raadzaam om vooraf contact op te nemen met het Maldivische Ministerie van Toerisme: https://www.tourism.gov.mv/covid19 met betrekking tot de vraag welke transithotels kunnen worden gebruikt.


Inreisbepalingen voor Malta

Reizigers naar Malta mogen alleen reizen vanuit zogenaamde "corridorlanden": https://deputyprimeminister.gov.mt/en/health-promotion/covid-19/Pages/travel.aspx, op voorwaarde dat ze de afgelopen 14 dagen niet buiten deze "Corridors" zijn geweest. Deze "corridorlanden" omvatten Duitsland, Frankrijk, Nederland, Oostenrijk en Zwitserland. Reizigers dienen dit bij binnenkomst schriftelijk te bevestigen.
Duitsland, Frankrijk, Nederland, Oostenrijk en Zwitserland behoren ook tot de zogenaamde "gele lijst": https://www.visitmalta.com/en/covid-19.
Reizigers uit deze landen moeten bij binnenkomst een negatieve PCR-test voorleggen, die niet ouder mag zijn dan 72 uur. Als er geen negatieve test kan worden overlegd, moeten reizigers bij aankomst op de luchthaven een test afleggen of in quarantaine gaan van 14 dagen.

Bij aankomst op de luchthaven moeten alle reizigers ook mond- en neusbescherming of gelaatsbescherming (vizier) dragen en wordt de lichaamstemperatuur gemeten. Als het 37,2°C of meer is, wordt een verplichte COVID-19-test uitgevoerd, waarvan de reizigers moeten wachten in een daarvoor ingerichte kliniek. Een positief testresultaat houdt een quarantaineperiode van 14 dagen in. Vertrek is alleen toegestaan ​​als een nieuwe COVID-19-test negatief uitvalt nadat de quarantaineperiode is verstreken.

Bovendien moet bij binnenkomst een "Public Health Travel Declaration" worden ingediend: https://www.maltairport.com/wp-content/uploads/2021/01/Public-Health-Travel-Declaration-form_Jan2021.pdf en een "Passenger Locator Form ": https://mia-prod-s3-cdn.s3.amazonaws.com/wp-content/uploads/2020/06/Public-Health-Passenger-Locator-Form.pdf volledig en naar waarheid ingevuld en verzonden.


Inreisbepalingen voor Marokko

Alle reizigers naar Marokko hebben een negatieve Covid-19-test nodig bij binnenkomst (niet ouder dan 72 uur bij het inchecken) in het Frans, of alternatief in het Engels, en een bindende, schriftelijke hotelreservering in een hotel.


Inreisbepalingen voor Montenegro

Sinds 11 februari 2021 is de verplichte PCR-test voor onderdanen van deelstaatlanden, b.v. Frankrijk en Nederland, die terugkeren naar Montenegro. Dat geldt niet voor reizigers uit Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. De negatieve PCR-test mag bij binnenkomst niet ouder zijn dan 72 uur.

Inreisbepalingen voor Mozambique

Toeristenvisa worden opnieuw uitgegeven. Alle reizigers ouder dan 11 jaar moeten een negatieve PCR-test voorleggen voor binnenkomst, die bij binnenkomst niet ouder mag zijn dan 96 uur. Indien een negatief testresultaat wordt gepresenteerd, is de geldende quarantaineverplichting niet van toepassing.

Bij het binnenkomen en verlaten van Mozambique in korte tijd (bijv. Voor korte en zakenreizen naar buurlanden), is een negatieve PCR-test 14 dagen geldig vanaf het moment dat de test werd afgelegd.


Inreisbepalingen voor Namibië

Toegang is over het algemeen mogelijk per vliegtuig via Hosea Kutako International Airport in Windhoek en Walvis Bay Airport. Binnenkomst over land via de grensovergangen Noordoewer, Ariamsvlei en Katima Mulilo en over zee via de haven van Walvisbaai is momenteel niet meer mogelijk. Zuid-Afrika heeft voorlopig zijn grenzen gesloten tot 15 februari 2021. Buitenlanders die Zuid-Afrika verlaten, zijn vrijgesteld van deze reisbeperking. Binnenkomst over land vanuit Botswana is mogelijk via de grensovergangen Ngoma, Mohembo en Mamuno, evenals binnenkomst vanuit Zambia via Katima Mulilo.

Inreizenden moeten een PCR-test voorleggen die niet ouder is dan 7 dagen (168 uur vanaf afname), afgegeven door een laboratorium dat is gecertificeerd door het land van vertrek. Kinderen onder de vijf jaar zijn vrijgesteld. 

Zelfs reizigers die tegen COVID-19 zijn ingeënt, moeten bij binnenkomst een negatieve PCR-test indienen.

Toeristen en bezoekers moeten een vast geboekt reisprogramma voorleggen, evenals twee gezondheidsformulieren, die te vinden zijn op het internetportaal van de Namibian Tourism Association (https://www.namibia-tourism.com/aktuelles/).

Een bewijs van een reisziektekostenverzekering die de behandelingskosten dekt in het geval van een ziekte van Covid-19 moet ook worden overlegd.

Namibië stelt geen testverplichtingen voor uitgaande toeristen. Toeristen worden aangemoedigd om in hun land van bestemming te raadplegen. De particuliere laboratoria Pathcare Namibia: https://www.pathcarenamibia.com/ met online reserveringssysteem voor afspraken en OSH-Med International: https://www.pathcarenamibia.com/ bieden betaalde tests voor toeristen voor vertrek.


Inreisbepalingen voor Nederland

Alle reizigers per vliegtuig moeten bij het inchecken een negatieve PCR-test laten zien. Hetzelfde geldt voor reizigers per trein, bus of boot die verder dan 30 km Nederland ingaan. De test mag niet ouder zijn dan 72 uur. Eenmaal in Nederland moeten reizigers dringend 10 dagen in thuisquarantaine. De negatieve test die vereist is om Nederland binnen te komen, is geen vervanging voor quarantaine. Informatie in het Engels is verkrijgbaar bij de Nederlandse overheid. Deze regel geldt ook voor transitreizigers op Nederlandse luchthavens.

Vanaf 23 januari 2021 om 00.00 uur moeten alle personen die het land via de lucht of over zee binnenkomen, een negatieve snelle antigeentest (naast de negatieve PCR-test) kunnen voorleggen, die niet meer dan 4 uur voor het vertrek wordt uitgevoerd. En er zijn verscherpte maatregelen voor reizigers buiten de EU. Raadpleeg hiervoor de site van de Rijksoverheid.

Reizigers per vliegtuig uit alle landen moeten vóór de reis een gezondheidsformulier invullen en bij zich hebben. Meer informatie is verkrijgbaar bij de Rijksoverheid.

Doorreizigers kunnen zonder problemen reizen. Een negatieve PCR-test is wel vereist. Reizen met rechtstreekse doorreis, zoals overstappen op een vliegtuig op de luchthaven van Amsterdam zonder de luchthaven te verlaten, vallen niet onder de quarantaineplicht.

Kijk voor uitgebreide informatie en maatregelen op de website van de Rijksoverheid via: https://www.nederlandwereldwijd.nl/ en https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/reizen-en-vakantie.


Inreisbepalingen voor Oeganda

Bij het binnenkomen en verlaten moet een negatief PCR-testresultaat worden gepresenteerd. Volgens de laatste regelgeving mag het uitstrijkje voor de tests niet ouder zijn dan vijf dagen (120 uur). Meer informatie is te vinden op de website van het Oegandese ministerie van Volksgezondheid op https://www.health.go.ug/2020/11/24/notice-to-all-travellers-on-coud-l9-tests/. Kinderen tot 3 jaar hoeven geen testresultaat te overleggen, mits de begeleider een negatief testresultaat kan voorleggen.


Inreisbepalingen voor Oman

Reizigers naar Oman moeten voor vertrek een negatieve PCR-test in het Engels of Arabisch voorleggen, die niet ouder mag zijn dan 72 uur voor de geplande aankomsttijd. Bovendien moeten reizigers zich registreren op de website van het Omaanse ministerie van Volksgezondheid op https://covid19.emushrif.om/traveler/travel en daar bij aankomst 25 OMR betalen voor de verplichte PCR-test. De Tarassud + app van het Omaanse Ministerie van Volksgezondheid moet ook op de mobiele telefoon worden geïnstalleerd. Iedereen die het land binnenkomt, zelfs voor een kort verblijf, moet minimaal zeven dagen in institutionele quarantaine, wat wordt gecontroleerd met de volgarmband. De kosten van institutionele quarantaine moeten worden gedragen door de persoon die het land binnenkomt; isolatie in quarantaine thuis is momenteel niet toegestaan. De institutionele quarantaine kan in alle hotels in Oman worden uitgevoerd - voor zover ze deze aanbieden. Deelnemers ouder dan 60 jaar en alleenreizende kinderen tot 18 jaar zijn momenteel uitgesloten van de institutionele quarantaine. Actuele informatie en een lijst van de geplande quarantainehotels zijn verkrijgbaar bij het Omani Center of Relief and Shelter Operations (tel. 00968- 24994265/24994266/24994267) beschikbaar. Op de achtste dag kan de quarantaine worden beëindigd met een nieuwe negatieve PCR-test of moet deze worden voortgezet tot de veertiende dag. Een verblijf van minder dan zeven dagen is momenteel niet mogelijk en je kunt Oman op zijn vroegst verlaten na een verblijf van minimaal zeven dagen en een negatieve PCR-test op de achtste dag. Alle reizigers moeten bij aankomst over het algemeen een bewijs van een ziektekostenverzekering van één maand overleggen, die ook de behandelingskosten omvat in het geval van een COVID-19-infectie. Kinderen onder de 15 jaar zijn vrijgesteld van de PCR-test wanneer ze het land binnenkomen en het dragen van de armband.

Er is een visum vereist om Oman binnen te komen, dat doorgaans als e-Visum moet worden aangevraagd bij de Royal Oman Police op https://evisa.rop.gov.om/home. Een aanvraag bij binnenkomst is alleen in uitzonderlijke gevallen toegestaan.

Volgens informatie van het Omaanse ministerie van Buitenlandse Zaken kunnen Duitse, Oostenrijkse, Franse en Nederlandse staatsburgers het land tot 14 dagen zonder visum binnenkomen onder de volgende voorwaarden:
Voorlegging van een retourticket, hotelreservering, uitgebreide Covid-19-ziektekostenverzekering en bewijs van voldoende financiële middelen voor de duur van het verblijf. Een verlenging van het verblijf met meer dan 14 dagen is niet mogelijk met een visumvrije toegang. In geval van laat vertrek wordt een boete van 10 OMR per dag in rekening gebracht. Als het beoogde toeristisch verblijf langer is dan 14 dagen, kunnen toeristenvisa voor een verblijf van maximaal 30 dagen en maximaal een jaar, in elk geval voor meerdere binnenkomsten, voorafgaand aan binnenkomst worden aangevraagd.


Inreisbepalingen voor Panama

Alle reizigers moeten uiterlijk 48 uur voor vertrek een negatieve PCR-test of antigeentest hebben ondergaan.

Bovendien moeten alle reizigers voor vertrek een verklaring van hun gezondheidstoestand overleggen. Het relevante formulier kan online in het Spaans of Engels worden ingevuld op https://www.panamadigital.gob.pa/RegistroPacoViajero. Reizigers die aankomen zonder een negatieve PCR- of antigeentest, moeten bij aankomst op Tocumen International Airport op eigen kosten een test laten uitvoeren (US $ 50). Als de test positief is, wordt de persoon in eerste instantie zeven dagen ondergebracht in een hotel onder de hoede van het Panamese ministerie van Volksgezondheid. Na het verstrijken van de zevendaagse quarantaine wordt een nieuwe test uitgevoerd. Als het resultaat negatief is, wordt de quarantaine beëindigd; als dit positief is, moet de reiziger nog zeven dagen in staatsquarantaine doorbrengen.


Inreisbepalingen voor Paraguay

Bij binnenkomst moet een PCR-test worden overlegd, die niet ouder mag zijn dan 72 uur. Dit geldt niet voor kinderen onder de 10 jaar. Als deze test negatief is, ben je niet onderworpen aan quarantainevoorschriften. Als de test niet wordt gepresenteerd of als deze positief is, moeten reizigers naar een quarantaine van 10 dagen, die ze in hun eigen huis kunnen doorbrengen. Als alternatief zijn ook collectieve accommodatie en zogenaamde "gezondheidshotels" beschikbaar.

Reizigers moeten binnen 24 uur na binnenkomst een online gezondheidsformulier invullen van het Paraguayaanse ministerie van Volksgezondheid op http://www.vigisalud.gov.py/dvcf.

Buitenlanders uit niet-Mercosur en geassocieerde landen (Argentinië, Brazilië, Uruguay, Venezuela, Bolivia, Chili, Colombia, Ecuador, Guyana, Peru, Suriname) die geen verblijfsvergunning in Paraguay hebben en slechts tijdelijk in het land verblijven, moeten Bewijs van een geldige ziektekostenverzekering bij aankomst, die ook de medische behandeling dekt in geval van ziekte van Covid-19.

Personen die aantoonbaar ziek waren met Covid-19 in de laatste 14 tot 90 dagen voor deelname, zijn vrijgesteld van het indienen van een negatieve PCR-test, maar moeten dit bewijzen met de juiste laboratoriumresultaten.


Inreisbepalingen voor Portugal - Madeira en Azoren

Azoren

Bij binnenkomst op de Azoren moet 72 uur voor vertrek een vragenlijst worden ingevuld op https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdr0kY6anWE91yZTTh9ienKNFld5FznTDftHwm3uoLWGyAnRg/closedform, waarmee de reiziger een barcode ontvangt voor binnenkomst. Als deze online registratie niet is gemaakt, moet een online formulier worden ingediend bij binnenkomst op https://covid19.azores.gov.pt/wp-content/uploads/2020/06/Declara%C3%A7%C3%A3o-Alem%C3%A3o_Preenchimento-manual_20200615_VF.pdf moet achteraf worden ingevuld.

Voor reizen tussen de eilanden van de Azoren moet een ander online formulier op https://covid19.azores.gov.pt/wp-content/uploads/2020/06/Declara%C3%A7%C3%A3o-inter-ilhas-Alem%C3%A3o_Preenchimento-manual_20200615_VF.pdf ingevuld worden.

Bij het binnenkomen van de Azoren met het vliegtuig vanaf het vasteland moet een negatieve PCR-test worden overlegd, die uiterlijk 72 uur voor vertrek is uitgevoerd. Alleen kinderen onder de 12 jaar zijn hiervan vrijgesteld. Als je langer dan 7 dagen blijft, moet op de 6e dag na de eerste test nog een test worden uitgevoerd. Om dit te doen, moeten reizigers contact opnemen met de gezondheidsautoriteiten van de verblijfplaats. Een negatieve PCR-test die niet meer dan 72 uur voor vertrek is uitgevoerd, moet ook worden overlegd bij een vliegreis van São Miguel of Terceira naar een ander Azoren-eiland. De gezondheidsautoriteit van de Azoren kan ook een zogenaamde profylactische quarantaine opleggen aan contactpersonen van geïnfecteerde mensen. In de regel wordt een nieuwe PCR-test pas na 14 dagen uitgevoerd. Voorafgaand testen, een andere testprocedure en / of het voortijdig opheffen van de quarantaine wordt doorgaans niet voorzien.

Als jouw verblijf op de Azoren wordt voorafgegaan door een verblijf op het Portugese vasteland, kunnen op vertoon van jouw vliegticket gratis PCR-tests worden uitgevoerd in bepaalde laboratoria op het vasteland. De regionale regering van de Azoren kan meer informatie in het Portugees verstrekken op https://covid19.azores.gov.pt/?page_id=6304. Een quarantaine van 14 dagen is verplicht als de PCR-test tijdens het verblijf op de Azoren positief blijkt te zijn bij binnenkomst. Zelfs bij een symptoomvrije kuur wordt meestal pas een nieuwe PCR-test uitgevoerd nadat de 14-daagse quarantaine is voltooid. In principe beslissen de Portugese gezondheidsautoriteiten hoe verder te gaan als de verdere PCR-test ook positief is.

 

Madeira

Azoren

Bij binnenkomst op de Azoren moet 72 uur voor vertrek een vragenlijst worden ingevuld op https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdr0kY6anWE91yZTTh9ienKNFld5FznTDftHwm3uoLWGyAnRg/closedform, waarmee de reiziger een barcode ontvangt voor binnenkomst. Als deze online registratie niet is gemaakt, moet een online formulier worden ingediend bij binnenkomst op https://covid19.azores.gov.pt/wp-content/uploads/2020/06/Declara%C3%A7%C3%A3o-Alem%C3%A3o_Preenchimento-manual_20200615_VF.pdf moet achteraf worden ingevuld.

Voor reizen tussen de eilanden van de Azoren moet een ander online formulier op https://covid19.azores.gov.pt/wp-content/uploads/2020/06/Declara%C3%A7%C3%A3o-inter-ilhas-Alem%C3%A3o_Preenchimento-manual_20200615_VF.pdf ingevuld worden.

Bij het binnenkomen van de Azoren met het vliegtuig vanaf het vasteland moet een negatieve PCR-test worden overlegd, die uiterlijk 72 uur voor vertrek is uitgevoerd. Alleen kinderen onder de 12 jaar zijn hiervan vrijgesteld. Als je langer dan 7 dagen blijft, moet op de 6e dag na de eerste test nog een test worden uitgevoerd. Om dit te doen, moeten reizigers contact opnemen met de gezondheidsautoriteiten van de verblijfplaats. Een negatieve PCR-test die niet meer dan 72 uur voor vertrek is uitgevoerd, moet ook worden overlegd bij een vliegreis van São Miguel of Terceira naar een ander Azoren-eiland. De gezondheidsautoriteit van de Azoren kan ook een zogenaamde profylactische quarantaine opleggen aan contactpersonen van geïnfecteerde mensen. In de regel wordt een nieuwe PCR-test pas na 14 dagen uitgevoerd. Voorafgaand testen, een andere testprocedure en / of het voortijdig opheffen van de quarantaine wordt doorgaans niet voorzien.

Als jouw verblijf op de Azoren wordt voorafgegaan door een verblijf op het Portugese vasteland, kunnen op vertoon van jouw vliegticket gratis PCR-tests worden uitgevoerd in bepaalde laboratoria op het vasteland. De regionale regering van de Azoren kan meer informatie in het Portugees verstrekken op https://covid19.azores.gov.pt/?page_id=6304. Een quarantaine van 14 dagen is verplicht als de PCR-test tijdens het verblijf op de Azoren positief blijkt te zijn bij binnenkomst. Zelfs bij een symptoomvrije kuur wordt meestal pas een nieuwe PCR-test uitgevoerd nadat de 14-daagse quarantaine is voltooid. In principe beslissen de Portugese gezondheidsautoriteiten hoe verder te gaan als de verdere PCR-test ook positief is.

 

Madeira

Voor of bij het binnenkomen van Madeira moet een gezondheidsverklaring worden ingediend. Het formulier wordt door de luchtvaartmaatschappijen en de regionale overheid beschikbaar gesteld als een online formulier voor Madeira op https://madeirasafe.com/#/login.

Bij het binnenkomen van Madeira moet bij aankomst een negatieve PCR-test worden getoond, die niet eerder dan 72 uur voor vertrek is uitgevoerd, of de reizigers kunnen bij aankomst een gratis PCR-test laten uitvoeren, waarvan het resultaat meestal binnen 12 uur bekend is. Zelfisolatie in het hotel totdat het testresultaat is ontvangen, is vereist door de gezondheidsautoriteiten.

Er zijn uitzonderingen op de testplicht voor mensen die zijn ingeënt tegen COVID-19 en voor mensen die hersteld zijn van COVID-19. De Madeira Tourism Authority verstrekt informatie over de vereisten en het vereiste bewijs. Al het bewijs moet in het Engels worden ingediend voordat je binnenkomt via de madeirasafe.com-app.

Als jouw verblijf op Madeira wordt voorafgegaan door een verblijf op het Portugese vasteland, kunnen op vertoon van jouw vliegticket gratis PCR-tests worden uitgevoerd in bepaalde laboratoria op het vasteland. De regionale regering van Madeira biedt meer informatie in het Portugees op https://www.madeira.gov.pt/Governo-Regional-Madeira/ctl/Read/mid/4829/InformacaoId/66153/UnidadeOrganicaId/9/CatalogoId/0.

Een quarantaine van 14 dagen is verplicht als de PCR-test positief blijkt bij het betreden van Madeira of tijdens jouw verblijf op Madeira. Zelfs bij een symptoomvrije kuur wordt meestal pas een nieuwe PCR-test uitgevoerd nadat de 14-daagse quarantaine is voltooid. In principe beslissen de Portugese gezondheidsautoriteiten hoe ze verder gaan als de verdere PCR-test ook positief is.


Inreisbepalingen voor Rwanda

Alle reizigers moeten een negatieve PCR-test hebben, die bij vertrek naar Rwanda niet ouder mag zijn dan vijf dagen. Andere tests worden niet geaccepteerd. Binnen 72 uur voor vertrek naar Rwanda moeten reizigers een online formulier (Passenger Locator Form) invullen en bij aankomst het Covid-19-testresultaat en de boeking voor een gecertificeerd transferhotel meesturen. Na binnenkomst moeten reizigers naar het geboekte transferhotel, waar op eigen kosten een tweede Covid-19-test zal worden uitgevoerd (ongeveer 60 USD). Reizigers mogen het hotel niet verlaten voordat het testresultaat is ontvangen (meestal na ongeveer 24 uur). Als de testuitslag positief is, vindt de behandeling plaats in een medische instelling van de staat, ook op eigen kosten. Toeristen hebben een bewijs van bindende reserveringen voor hun accommodatie nodig om het land binnen te komen.

Voor vertrek per vliegtuig moeten reizigers op eigen kosten (ongeveer 50 USD) binnen vijf dagen voor vertrek een PCR-test laten uitvoeren bij Rwandese kantoren: https://kigali.diplo.de/blob/2372288/01cbcacb679fd16b30c5ef3486248af2/test-in-ruanda-data.pdf. De test moet 48 uur voor vertrek worden gedaan.


Inreisbepalingen voor Spanje

Reizigers per vliegtuig naar Spanje moeten van tevoren online een gezondheidscheckformulier invullen (niet eerder dan 48 uur voor de beoogde binnenkomst). Het formulier is te vinden op de website https://www.spth.gob.es/create of in de app en is beschikbaar in het Duits, Engels, Spaans en Frans. Het formulier moet op de luchthaven als QR-code worden gepresenteerd, hetzij op papier, hetzij op de mobiele telefoon. De website biedt gedetailleerde informatie over het registratieproces en er zijn ook veelgestelde vragen. Momenteel moeten volgens de autoriteiten alle gasten het formulier invullen, d.w.z. één inschrijving per boeking is niet voldoende.

Volgens de laatste informatie laten sneltests met antigeen nog steeds geen toegang toe tot Spanje (inclusief de Canarische Eilanden en de Balearen). Alle reizigers _vanaf 6 jaar) die Spanje binnenkomen via de lucht of over zee en afkomstig uit een risicoland of -gebied (waaronder Nederland en Duitsland sinds 13.11.2020) verplicht een negatief PCR-testresultaat of een zogenaamde TMA-test te overhandigen.

Alle reizigers (vanaf 6 jaar) die Spanje binnenkomen via de lucht of over zee en afkomstig zijn uit een risicoland/-gebied (Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Nederland en Zwitserland werden op 13 november 2020 geclassificeerd als risicolanden) moeten een negatief testresultaat van een moleculair biologische test moeten hebben (PCR-test of een zogenaamde TMA-test - die laatste wordt bijvoorbeeld nog niet aangeboden in Duitsland).
Alleen PCR- en TMA-tests worden geaccepteerd. De test mag bij aankomst niet meer dan 72 uur geleden zijn uitgevoerd. Het voor te leggen document moet aan de volgende criteria voldoen:

 • In papieren vorm of op de smartphone in het Engels, Spaans, Frans of Duits
 • Naam van de reiziger
 • Paspoort- of identiteitskaartnummer (dit nummer moet identiek zijn aan het paspoort-/identiteitskaartnummer dat werd gebruikt in het elektronische inschrijvingsformulier)
 • Datum testafname
 • Contactgegevens van het laboratorium
 • Toegepaste testprocedure
 • Negatief testresultaat

Vrijgesteld van de verplichting om een ​​negatief testresultaat bij zich te hebben, zijn transitreizigers die de transitzone niet verlaten en reizigers die Spanje over land binnenkomen.

Daarnaast moeten toeristen tijdens hun verblijf de Spaanse Corona-app "Radar Covid" activeren en wordt gevraagd deze ten vroegste 15 dagen na terugkeer van vakantie te deactiveren. Dit geldt niet voor gasten die geen smartphone hebben en de app dus niet kunnen downloaden.


Inreisbepalingen voor Turkije

Bij binnenkomst in Turkije vanaf 30.12.2020 moet een negatieve PCR-test worden ingediend, die op het moment van binnenkomst niet ouder mag zijn dan 72 uur. Indien geen negatieve PCR-test kan worden aangetoond, wordt personenvervoer geweigerd. 

Reizen terug naar Duitsland, Nederland en België

 • Reizigers die vanuit Turkije naar Duitsland, Nederland of België vliegen, moeten een verplichte PCR-test ondergaan. De test moet binnen 48 uur voor vertrek worden uitgevoerd in een van de testcentra op de luchthaven, in een hotel of in een ziekenhuis. De gasten moeten de kosten van ongeveer 30 € zelf dragen. Degenen die positief hebben getest, moeten in quarantaine of medische behandeling in Turkije. Uitgebreide informatie in het Engels en gedeeltelijk in het Duits is beschikbaar op de homepage van het Turkse Ministerie van Toerisme op https://tga.gov.tr/home/.

Inreisbepalingen voor de Verenigde Arabische Emiraten

Alle reizigers zijn verplicht om bij aankomst een negatieve Covid-19 test te overleggen. Deze test mag worden uitgevoerd door een erkend laboratorium voor reizen naar Abu Dhabi maximaal 72 uur voor vertrek en voor reizen naar Dubai maximaal 72 uur voor vertrek. en het testresultaat in papieren vorm (Arabisch of Engels) worden meegenomen. Kinderen onder de twaalf jaar, personen met een handicap en onderdanen van de VAE zijn vrijgesteld van de testvereiste. Voor passagiers die vanuit bepaalde landen vertrekken, wordt bij aankomst op Dubai Airport nog een PCR-test uitgevoerd. De landen waarop dit van toepassing is, zijn te vinden op https://www.emirates.com/ae/english/help/Covid-19/dubai-travel-requirements/tourists/#82485.
  
Naast een Covid-19-test moeten toeristen bij het binnenkomen van het land een bewijs van buitenlandse ziektekostenverzekering tonen en zijn ze verplicht zich te registreren in een Covid-19-app en deze te downloaden op hun smartphone. Voor Dubai: Covid-19 DXB Smart App (het testresultaat wordt daar ook na de test op de luchthaven naartoe gestuurd).


Transitreizigers
Voor doorvoer en vertrek via/van Dubai: een negatieve Covid-19-test is alleen vereist voor die landen die daarom vragen. Je kunt hier een overzicht vinden: https://www.emirates.com/ae/english/help/Covid-19/travel-requirements-by-destination/#81338.

Transitreizigers via Abu Dhabi moeten bij het inchecken een negatieve Covid-19-test laten zien, die niet ouder mag zijn dan 48, 72 of 96 uur (afhankelijk van de luchthaven van vertrek en bestemming: https://www.etihad.com/de-de/travel-updates/all-destinations-travel-guides). Het PCR-testresultaat moet in papieren vorm (Arabisch of Engels) worden overgebracht of het moet kunnen worden weergegeven in de gedownloade Al Hosn-app (verplichte download). Kopieën van alle reizigerspaspoorten moeten ook worden meegenomen. Een aanvullende test kan aangevraagd worden tijdens het transport in Abu Dhabi (kosten onbekend). Bovendien moet een buitenlandse ziektekostenverzekering worden overlegd. Kinderen onder de 12 jaar en mensen met ernstige en matige handicaps zijn vrijgesteld van de COVID-19 PCR-tests, maar dit is onderworpen aan de voorschriften van jouw bestemming.


Reizigers tussen Dubai en Abu Dhabi
De bewegingsvrijheid om van het emiraat Dubai naar het emiraat Abu Dhabi te reizen is voor onbepaalde tijd beperkt. Dit geldt ongeacht de woonplaats of nationaliteit van de reiziger.
Er zijn uitzonderingen voor mensen die een PCR-test kunnen bewijzen die in de VAE is uitgevoerd en waarvan het resultaat niet ouder is dan 48 uur. Alle reizigers moeten op de vierde en achtste dag na het binnenkomen van Abu Dhabi ook nog een PCR-test afleggen in Abu Dhabi. Als alternatief kan op het controlepunt een DPI-test worden gepresenteerd, waarvan het resultaat niet ouder mag zijn dan 24 uur; Bovendien moet op de derde en op de zevende dag een PCR-test worden uitgevoerd in Abu Dhabi. Alle tests moeten worden geverifieerd in de AlHosn-app: www.alhosnapp.ae/en/home/.

Internationale reizigers die na aankomst uit Dubai of andere emiraten naar Abu Dhabi reizen, moeten in Abu Dhabi in een binnenlandse quarantaine of hotelquarantaine van 10 dagen terecht. De dagen dat de reiziger al in een ander emiraat heeft verbleven voordat hij het emiraat Abu Dhabi binnenkwam, tellen mee voor de periode van 10 dagen.

Er zijn geen beperkingen voor reizigers van Abu Dhabi naar Dubai of tussen Dubai en de Noordelijke Emiraten.


Inreisbepalingen voor Zambia

Alle reizigers moeten een negatief Covid-19-testresultaat overleggen, dat bij aankomst niet ouder mag zijn dan 7 dagen. Reizigers met symptomen van Covid-19 en een verhoogde lichaamstemperatuur van 38°C of hoger worden bij aankomst op Covid-19 getest en moeten 7 dagen in quarantaine in een overheidsinstelling. De kosten van verblijf en maaltijden zijn voor rekening van de reiziger.


Inreisbepalingen voor Zwitserland

Alle personen die Zwitserland binnenkomen per vliegtuig, schip, trein of bus moeten hun contactgegevens invoeren in een elektronisch inschrijfformulier: https://swissplf.admin.ch/formular.

Reizigers uit risicolanden en alle luchtreizigers moeten bij binnenkomst een negatieve PCR-test voorleggen, die niet ouder mag zijn dan 72 uur. Een snelle immunologische test die minder dan 24 uur geleden is uitgevoerd, is ook toegestaan ​​voor controle tijdens het instappen. Zonder negatieve PCR- of sneltest mogen luchtvaartmaatschappijen geen passagiers meer aan boord van het vliegtuig laten. Reizigers hebben uiterlijk voor de eventuele tweede controle aan de Zwitserse grens het negatieve resultaat nodig van een PCR-test die minder dan 72 uur geleden is uitgevoerd. Als reizigers daar geen negatief testresultaat kunnen tonen, moeten zij zich op eigen kosten direct na binnenkomst in het land laten testen.

Voor reizigers uit risicogebieden geldt een quarantaineverplichting van 10 dagen.
Reizigers moeten gedurende 10 dagen na binnenkomst in het land rechtstreeks naar hun huis of een andere geschikte accommodatie gaan en hun binnenkomst binnen 2 dagen aan de verantwoordelijke kantonnale autoriteit melden. De lijst met risicolanden wordt regelmatig bijgewerkt door het Zwitserse Federale Bureau voor Volksgezondheid en is hier te vinden: https://www.bag.admin.ch/bag/de/home/krankheiten/ausbrueche-epidemien-pandemien/aktuelle-ausbrueche-epidemien/novel-cov/empfehlungen-fuer-reisende/quarantaene-einreisende.html#-2060676916.

De quarantaine voor reizigers uit risicogebieden kan met toestemming van de kantonale gezondheidsautoriteiten worden ingekort door middel van een negatieve PCR-test vanaf de zevende quarantainedag.

Alle goedgekeurde grensdoorlaatposten zijn open. Het is mogelijk om door Zwitserland te reizen. Doorvoer voor reizigers uit risicolanden is mogelijk op een directe route, mits binnenkomst in het volgende doorreis- of bestemmingsland is verzekerd. Uitzonderingen zijn momenteel van toepassing op reizigers uit Groot-Brittannië en Zuid-Afrika.


Informatie over de terugbetaling van jouw geannuleerde vakantie

------------ Let op! Deze voorwaarden zijn alleen van toepassing wanneer je direct bij FTI Reizen (Nederland) een vakantie heeft geboekt. Heb je bij een andere partij jouw vakantie van FTI Reizen geboekt? Dan dien je contact op te nemen met hen over de voor jou geldende voorwaarden ------------

Het nieuwe virus covid-19 heeft ons allemaal verrast en heeft er voor gezorgd dat wij genoodzaakt zijn reizen te annuleren. Hieronder lees je meer informatie en de mogelijkheden die je hebt wat betreft terugbetaling van de geannuleerde reis.

- Terugbetaling van jouw reissom. Mocht je ondanks de voordelen niet geïnteresseerd zijn in het FTI GROUP-Vakantietegoed en FTI GROUP-Cash, dan kun je vanaf 02.05.2020 een terugbetaling van jouw betaalde reissom aanvragen via de volgende link: https://www.fti-group.com/nl/restitutie.