Servicecenter023 75219 20

Actuele reisinformatie omtrent het coronavirus | 18.09.2020


Nieuwe inreisbepalingen voor diverse bestemmingen

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft voor diverse bestemming code oranje (opnieuw) ingesteld. Dit betekent dat er naar veel bestemmingen niet gereisd kan worden. Wij nemen proactief contact op met alle klanten op volgorde van vertrekdatum: om te bevestigen dat jouw reis doorgaat of om je te informeren dat jouw reis niet kan worden uitgevoerd. We verzekeren je dat we in ieder geval contact met je zullen opnemen: via jouw reisbureau als je via een reisbureau hebt geboekt of rechtstreeks als je online of bij ons Service Center hebt geboekt. Houd er rekening mee dat dit enige tijd in beslag kan nemen gezien het hoge aantal boekingen. 

In principe nemen wij proactief contact op met alle boekingen die wij vóór de coronacrisis hebben ontvangen: hetzij om te bevestigen dat jouw reis plaatsvindt, hetzij om je te informeren dat jouw reis helaas niet kan worden uitgevoerd. Wij verzekeren je dat wij in ieder geval contact met je opnemen via jouw reisbureau als je via een reisbureau hebt geboekt of direct als je online of bij ons Service Center hebt geboekt. Door het grote aantal boekingen kan dit even duren. Nieuwe boekingen die we de afgelopen weken hebben ontvangen, worden niet apart geïnformeerd, tenzij er iets verandert in de boeking.

Sommige bestemmingen hebben inreisbepalingen aangepast om binnen te mogen komen, zoals een pre-registratie via internet of een negatieve Covid-19-test. De maatregelen verschillen per vakantieland en worden soms op zeer korte termijn door de autoriteiten beslist. Uiteraard informeren wij alle betrokken gasten proactief via jouw reisbureau als je via een reisbureau hebt geboekt of direct als je online of bij ons Service Center hebt geboekt. Op deze pagina is ook de laatste informatie te vinden.

Dit is een buitengewone situatie voor ons allemaal en we begrijpen jouw onzekerheid over jouw vakantiereis. We vragen echter begrip en geduld dat het even kan duren voordat je iets van ons hoort. Vanwege het toegenomen belvolume vragen wij je hierover geen telefonische vragen te stellen. Je kunt er zeker van zijn dat wij tijdig schriftelijk contact met je opnemen.

Hieronder vind je informatie over in- en uitreisregelingen in landen waar de FTI Group merken FTI, BigXtra en 5vorFlug weer reizen aanbieden.


Inreisbepalingen voor België

Sinds 01.08.2020 moeten alle reizigers naar België een online "Public Health Passenger Locator Form" invullen.
Dit formulier moet worden ingevuld door de volgende personen:

 • Alle personen die in België per vliegtuig of schip reizen, en
 • Alle andere mensen die in België zijn, behalve wanneer:
  • ze zijn minder dan 48 uur in België verblijven;
  • ze terugkeren naar België na een verblijf van minder dan 48 uur in het buitenland.

De link naar het "Public Health Passenger Form":
https://travel.info-coronavirus.be/de


Inreisbepalingen voor Curaçao

Sinds 01.07.2020 moeten alle reizigers naar Curaçao zich voor vertrek online registreren voor de "Passenger Location Card". Hiervoor moet een vragenlijst worden ingevuld op de Engelstalige website https://dicardcuracao.com/portal, een grote afstand van aansprakelijkheid jegens de regering van Curaçao met betrekking tot een COVID-19-ziekte moet worden verklaard. De Passenger Location Card moet worden afgedrukt.

Bovendien moeten alle reizigers online een digitale immigratiekaart invullen. Dit kan ook op de eerder genoemde website. Bij aankomst moet een negatieve PCR Covid-19-test worden ingediend, die niet ouder mag zijn dan 72 uur voor vertrek.


Inreisbepalingen voor Italië

Regio's en lokale autoriteiten in Italië kunnen individuele toegangsregels instellen. De volgende regio's hebben dit al geïmplementeerd:

Regio

Tijdsbestek

Website voor registreren

Sardinië

48 uur voor vertrek

https://sus.regione.sardegna.it/sus/covid19/regimbarco/init?lang=de

Sicilië

48 uur voor vertrek

https://siciliasicura.costruiresalute.it/welcome

Puglia

geen informatie

www.sanita.puglia.it/autosegnalazione-coronavirus

Calabrië

geen informate

https://www.rcovid19.it/censimento-spostamenti-2/ 


Inreisbepalingen voor Portugal (Madeira en Azoren)

Bij het betreden van Funchal Airport (Madeira) moet een negatieve Covid-19-test worden getoond, die niet ouder mag zijn dan 72 uur. Indien er geen testuitslag is, moet een test worden afgenomen op de luchthaven (de kosten hiervoor zijn voor rekening van de Portugese regering). De vragenlijst moet 48-12 uur voor vertrek of bij aankomst worden ingevuld, die beschikbaar is in het Engels, Portugees, Duits en Spaans 

Bij het betreden van de Azoren moet een negatieve Covid-19-test worden getoond, die niet ouder mag zijn dan 72 uur. Indien er geen testuitslag is, moet een test worden afgenomen op de luchthaven (de kosten hiervoor zijn voor rekening van de Portugese regering). Bij een verblijf van minimaal 7 nachten dient op de 6e dag een nieuwe Covid-19 test te worden afgenomen, hiervoor dienen de gasten contact op te nemen met de gezondheidsautoriteit van de betreffende regio.Er moeten twee online formulieren worden ingevuld: een gezondheidsverklaring vóór of bij binnenkomst en een gezondheidsvragenlijst 72 uur voor vertrek.


Inreisbepalingen voor Turkije

BELANGRIJK: verplichte PCR-test voor alle terugreizen van Turkije naar Duitsland:

 • Reizigers die vanuit Turkije naar Duitsland vliegen, moeten een verplichte PCR-test ondergaan
 • De test moet binnen 48 uur voor terugkeer in Duitsland worden uitgevoerd in een van de testcentra op de luchthaven, in een hotel of in een ziekenhuis
 • De gasten moeten de kosten van ongeveer €30 zelf dragen
 • Degenen die positief hebben getest, moeten in quarantaine of medische behandeling in Turkije
 • Uitgebreide informatie in het Engels en gedeeltelijk in het Duits is beschikbaar op de homepage van het Turkse Ministerie van Toerisme via https://tga.gov.tr/home/

Verenigde Arabische Emiraten

Alle reizigers die vanaf 07.07.2020 aankomen of doorreizen zijn verplicht een negatieve Covid-19-test laten zien. Dit dient voor vertrek te worden uitgevoerd door een erkend laboratorium (maximaal 96 uur van tevoren), het testresultaat moet geprint worden meegenomen in het Arabisch of Engels. Bij aankomst (kosten onbekend) ter plaatse kan een aanvullende test worden aangevraagd. Quarantaine is verplicht tot het testresultaat bekend is.

Naast een Covid-19-test, moeten toeristen bij binnenkomst een bewijs van een ziektekostenverzekering met dekking in het buitenland kunnen laten zien en zijn ze verplicht zich te registreren in een Covid-19-app en deze op hun smartphone te downloaden.
Voor Dubai: Covid-19 DXB Smart App

Transitreizigers via Abu Dhabi moeten bij het inchecken ook een negatieve Covid19-test laten zien (resultaat niet ouder dan 96 uur). De test moet afkomstig zijn van een door de VAE erkend laboratorium en het PCR-testresultaat moet op papier beschikbaar zijn (Arabisch of Engels) of het moet kunnen worden weergegeven in de gedownloade Al Hosn-app (verplichte download). Kopieën van alle reizigerspaspoorten moeten ook worden meegenomen. Een verdere test kan worden aangevraagd tijdens het transport in Abu Dhabi (kosten onbekend). Verder moet er een buitenlandse ziektekostenverzekering worden overlegd.

Meer informatie en veelgestelde vragen in het Engels zijn te vinden op die pagina's. Bezoek bijvoorbeeld de website van Visit Dubai voor meer informatie over de nieuwe inreisbepalingen.


Informatie over de terugbetaling van jouw geannuleerde vakantie

------------ Let op! Deze voorwaarden zijn alleen van toepassing wanneer je direct bij FTI Reizen (Nederland) een vakantie heeft geboekt. Heb je bij een andere partij jouw vakantie van FTI Reizen geboekt? Dan dien je contact op te nemen met hen over de voor jou geldende voorwaarden ------------

Het nieuwe virus covid-19 heeft ons allemaal verrast en heeft er voor gezorgd dat wij genoodzaakt zijn reizen te annuleren. Hieronder lees je meer informatie en de mogelijkheden die je hebt wat betreft terugbetaling van de geannuleerde reis.

FTI GROUP-Vakantietegoed en FTI GROUP-Cash. Je ontvangt het FTI GROUP-Vakantietegoed (een soort voucher) ter waarde van jouw betaalde reissom. Dit Vakantietegoed kun je t/m 31.12.2021 gebruiken om bij FTI een vakantie te boeken. Naast het Vakantietegoed krijg je ook nog eens het FTI GROUP-Cash ter waarde van €200. Dit bedrag kun je ter plaatste besteden aan onder andere excursies en uitjes, zo leer je de omgeving nog beter kennen! Het FTI GROUP-Cash ontvang je in de vorm van een boekje met tegoedbonnen van diverse bedragen, de totale waarde is €200.
Indien je een betaling aan ons hebt voldaan, sturen wij je jouw FTI GROUP-Vakantietegoed ter waarde van de reeds gedane betaling binnen de komende 14 dagen schriftelijk op. Dit is inclusief gedetailleerde informatie over het FTI GROUP-Cash.

- Terugbetaling van jouw reissom. Mocht je ondanks de voordelen niet geïnteresseerd zijn in het FTI GROUP-Vakantietegoed en FTI GROUP-Cash, dan kun je vanaf 02.05.2020 een terugbetaling van jouw betaalde reissom aanvragen via de volgende link: https://www.fti-group.com/nl/restitutie.

Om jou zo goed en volledig mogelijk te informeren, hebben wij een uitgebreide FAQ opgesteld. Wij willen je vragen deze goed te lezen - veel vragen worden hier beantwoord. Mocht je naar aanleiding van de FAQ nog steeds vragen hebben, neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Wij kijken ernaar uit je snel weer als onze klant te mogen verwelkomen!

Tot die tijd wensen wij je het allerbeste en vooral: blijf gezond!

Met vriendelijke groet,

FTI Reizen

Bekijk hier de FAQ.