Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Last-minute Dubai

Het cliché van traditie en moderniteit botst. In Dubai komen geschiedenis en moderniteit, luxe en originaliteit, bedoeïenentradities en de westerse levensstijl samen. Dompel je onder in het sprookje van 1001 Nacht en vind de juiste last-minute Dubai aanbieding hier bij FTI!

Bezienswaardigheden & highlights Dubai

Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten is een superieure reisbestemming. Waar er enkele decennia geleden nog alleen maar woestijn was, rijzen vandaag de dag wolkenkrabbers op die tot de hoogste ter wereld behoren. Luxueuze winkelcentra laten niets te wensen over en op kunstmatig gecreëerde eilanden strekken fijne zandstranden zich uit tot ver in de zee. Luxe wordt in de hotels ook groots geschreven. En omdat Dubai de meest liberale van de zeven Verenigde Arabische Emiraten is, heeft het ook een uitgebreid nachtleven. Dubai zou Dubai niet zijn als de vrijetijdsvoorzieningen niet zo buitengewoon waren als al het andere. Het is dus bijna normaal dat je ook midden in de woestijn kunt gaan skiën.

Tussen de indrukwekkende achtergrond van de moderne architectuur heeft de woestijnstaat aan de Perzische Golf echter ook een groot deel van zijn cultuur behouden. Aan de pittoreske Dubai Creek zijn de traditionele Dhows nog steeds te vinden. Vroeger gingen vissers en parelduikers in deze artistieke houten boten de zee op. De Al Fahidi Souk in de oudste wijk van Dubai neemt de bezoeker mee in een wereld van duizend en een nacht. Talrijke musea bieden inzicht in het vroegere leven van het voormalige nomadenvolk, dat tot op de dag van vandaag vele gewoontes heeft bewaard. Niet ver van de glinsterende metropool Dubai City biedt het emiraat een verscheidenheid aan excursies in het oorspronkelijke landschap en de oorspronkelijke cultuur van het land. Een last-minute naar Dubai is daarom een perfecte onderbreking van het dagelijks leven.

Wie in Dubai aankomt, is meteen onder de indruk van de indrukwekkende skyline van talloze wolkenkrabbers. Al tijdens het landen, kun je op indrukwekkende wijze zien hoe het hoogste gebouw ter wereld boven de andere uittorent. De beroemde Burj Kahlifa is 828 meter hoog en is sinds zijn voltooiing het symbool van Dubai dat van veraf zichtbaar is. De drie uitkijkplatformen op de 124e, 125e en 148e verdieping bieden een ongelooflijk uitzicht op de stad en de omgeving. Binnenin het gebouw zijn er talrijke restaurants en voor het gebouw zijn er elke dag fascinerende lichtshows op het water. Aan de Burj Khalifa is de volgende superlatief verbonden: het grootste winkelcentrum ter wereld. In de Dubai Mall vind je meer dan 1200 winkels van bijna alle internationale merken op meer dan een miljoen vierkante meter. Een gigantische winkelervaring! Niet minder indrukwekkend is het enorme Dubai Aquarium, dat hier ook is gevestigd.

Een mooi contrast met de moderne en prachtige stad is een ontdekkingstocht door de historische wijken van Dubai. Dit zijn onder andere Deira met zijn kronkelende steegjes en Bur Dubai, waar veel kleine restaurantjes de lokale keuken serveren. Zeer dicht bij de Dubai Creek is het oudste gebouw van de stad, het Al Fahidi Fort. Het voormalige fort is omgebouwd tot een openluchtmuseum, dat een interessant inzicht geeft in het leven van de bedoeïenen. Bij zonsondergang nodigt een Dhow je uit voor een mooie rit op de Dubai Creek.

De beste reistijd voor last-minute Dubai

Dubai is een veelzijdige bestemming die het hele jaar door bezocht kan worden. De maanden november en maart zijn prettig, omdat de temperaturen dan zelden boven de 30 graden komen. De zee heeft in deze maanden en tijdens de zomerperiode een gemiddelde temperatuur van 25 graden. Ideaal voor een ontspannen strandvakantie en deze maanden zijn dan ook het meest populair. In de zomermaanden zijn er minder bezoekers vanwege de warmte, maar ook deze maanden zijn zeer aantrekkelijk voor een last-minute vakantie in Dubai. De prijzen zijn vaak lager en veel van de bezienswaardigheden zijn op een meer ontspannen manier te bezoeken. Bovendien zijn alle gebouwen in Dubai voorzien van airconditioning. En de skihal Dubai biedt zelfs bij 40 graden buitentemperatuur echte verkoeling.

Boek jouw last-minute Dubai

Ben jij overtuigd en sta je te springen om jouw koffers zo snel mogelijk in te pakken? Boek dan nu jouw last-minute vakantie naar Dubai en laat de vakantiepret beginnen!

Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again