FTI Homepage Logo

Menu

Last-minute Dubai

Het cliché van traditie en moderniteit botst. In Dubai komen geschiedenis en moderniteit, luxe en originaliteit, bedoeïenentradities en de westerse levensstijl samen. Dompel je onder in het sprookje van 1001 Nacht en vind de juiste last-minute Dubai aanbieding hier bij FTI!

Bezienswaardigheden & highlights Dubai

Dubai is een superieure reisbestemming. Waar er enkele decennia geleden nog alleen maar woestijn was, rijzen vandaag de dag wolkenkrabbers op die tot de hoogste ter wereld behoren. Luxueuze winkelcentra laten niets te wensen over en op kunstmatig gecreëerde eilanden strekken fijne zandstranden zich uit tot ver in de zee. Luxe wordt in de hotels ook groots geschreven. En omdat Dubai de meest liberale van de zeven Verenigde Arabische Emiraten is, heeft het ook een uitgebreid nachtleven. Dubai zou Dubai niet zijn als de vrijetijdsvoorzieningen niet zo buitengewoon waren als al het andere. Het is dus bijna normaal dat je ook midden in de woestijn kunt gaan skiën.

Tussen de indrukwekkende achtergrond van de moderne architectuur heeft de woestijnstaat aan de Perzische Golf echter ook een groot deel van zijn cultuur behouden. Aan de pittoreske Dubai Creek zijn de traditionele Dhows nog steeds te vinden. Vroeger gingen vissers en parelduikers in deze artistieke houten boten de zee op. De Al Fahidi Souk in de oudste wijk van Dubai neemt de bezoeker mee in een wereld van duizend en een nacht. Talrijke musea bieden inzicht in het vroegere leven van het voormalige nomadenvolk, dat tot op de dag van vandaag vele gewoontes heeft bewaard. Niet ver van de glinsterende metropool Dubai City biedt het emiraat een verscheidenheid aan excursies in het oorspronkelijke landschap en de oorspronkelijke cultuur van het land. Last-Minute Dubai is daarom een perfecte onderbreking van het dagelijks leven.

Wie in Dubai aankomt, is eerst onder de indruk van de indrukwekkende skyline van talloze wolkenkrabbers. Al tijdens landing van de vlucht kun je op indrukwekkende wijze zien hoezeer het hoogste gebouw ter wereld boven de andere uittorent. De beroemde Burj Kahlifa is 828 meter hoog en is sinds zijn voltooiing het symbool van Dubai dat van veraf zichtbaar is. De drie uitkijkplatformen op de 124e, 125e en 148e verdieping bieden een ongelooflijk uitzicht op de stad en de omgeving. Binnenin het gebouw zijn er talrijke restaurants en voor het gebouw zijn er elke dag fascinerende water lichtshows. Aan de Burj Khalifa is de volgende superlatief verbonden: het grootste winkelcentrum ter wereld. In de Dubai Mall vind je meer dan 1200 winkels van bijna alle internationale merken op meer dan een miljoen vierkante meter. Een gigantische winkelervaring! Niet minder indrukwekkend is het enorme Dubai Aquarium, dat hier ook is gevestigd.

Een mooi contrast met de moderne en prachtige stad is een ontdekkingstocht door de historische wijken van Dubai. Dit zijn onder andere Deira met zijn kronkelende steegjes en Bur Dubai, waar veel kleine restaurantjes de lokale keuken serveren. Zeer dicht bij de Dubai Creek is het oudste gebouw van de stad, het Al Fahidi Fort. Het voormalige fort is omgebouwd tot een openluchtmuseum, dat een interessant inzicht geeft in het leven van de bedoeïenen. Bij zonsondergang nodigt een Dhow je uit voor een mooie rit op de Dubai Creek.

De beste reistijd voor last-minute Dubai

De maanden april tot november bieden de meest aangename temperaturen in Dubai. Overdag wordt het zelden warmer dan 30 graden in deze maanden. Bij deze temperaturen kunt je ook wat bezienswaardigheden en excursies in de omgeving maken. De zee heeft in deze maanden een gemiddelde temperatuur van 25 graden. Dus ook ideaal voor een ontspannen strandvakantie. Deze maanden zijn echter ook het meest populair. In de zomermaanden zijn er minder bezoekers vanwege de hitte, maar zelfs deze maanden kunnen zeer aantrekkelijk zijn voor een last-minute vakantie in Dubai. De prijzen zijn vaak lager en veel van de bezienswaardigheden zijn op een meer ontspannen manier te bezoeken. Bovendien zijn alle gebouwen in Dubai voorzien van airconditioning. En de skihal Dubai biedt zelfs bij 40 graden buitentemperatuur echte verkoeling.

Boek jouw last-minute Dubai

Ben jij overtuigd en sta je te springen om jouw koffers zo snel mogelijk in te pakken? Boek dan nu jouw last-minute vakantie naar Dubai en laat de vakantiepret beginnen!

Bekijk de aanbiedingen