FTI Homepage Logo

Menu

✔ Last-minute Side

Boek een last-minute vakantie naar Side en ontdek de fascinerende oude stad aan de Turkse Rivièra. Gelegen tussen de steden Antalya en Alanya op een schiereiland, is het kleine stadje Side met zijn 11.000 inwoners een populaire vakantiebestemming voor jong en oud. De meerderheid van de moslimbevolking is zeer gastvrij en veel van de inwoners van Side spreken Duits of Engels. Door het overheersende mediterrane klimaat zijn de temperaturen in Side het hele jaar door zeer aangenaam, maar het kan extreem heet worden in de midzomer en regenachtig in de wintermaanden. De beste tijd om Side te bezoeken is tussen de lente en de herfst.

Bezienswaardigheden & highlights Side

Dit kleine stadje aan de Turkse Rivièra, dat al in de 7e eeuw voor Christus door de Grieken werd gesticht en zelfs in de oudheid een smeltkroes van culturen was, kan terugblikken op een zeer lange geschiedenis. De talrijke bezienswaardigheden, die elke in cultuur en geschiedenis geïnteresseerde bezoeker inspireren, zijn daar ook het bewijs van. Zo mag een bezoek aan het amfitheater bij de ingang van de stad niet ontbreken bij een sightseeing tour. Ooit gebouwd door de Romeinen voor het vermaak van het volk, wordt het na uitgebreide renovatiewerkzaamheden nu weer gebruikt als locatie voor evenementen.

De tempel van Apollo in Side is ook een populaire bestemming. Daar, waar Alexander de Grote, Cleopatra en Antonius zouden hebben verbleven, kan de bezoeker genieten van een fantastische zonsondergang achter de tempel. Naast andere bezienswaardigheden zoals de Tempel van Athena, de Basiliek of de ruïnes van de Romeinse thermen, geeft het Museum van Side ook inzicht in de bewogen geschiedenis van de stad. Gelegen in het voormalige bad van de Agora uit de 5e/6e eeuw na Christus, herbergt het museum talrijke vondsten uit de verschillende periodes van de geschiedenis van de stad.

Naast historische bezienswaardigheden en diverse culturele evenementen heeft Side ook veel te bieden voor een geweldige strandvakantie. De diepblauwe zee en de ontelbare watersportmogelijkheden zorgen voor veel strandplezier en inspireren elke sportieve/actieve vakantieganger. Ook een rafting tour in de "Green Canyon " is een onvergetelijk avontuur.

Aan de andere kant kunnen mensen die op zoek zijn naar ontspanning zich ontspannen en zich laten verwennen in een van de vele Turkse baden, de Hamam. Wie van het nachtleven van Side wil genieten, kan  in de gezellige pubs aan zee, in de romantische bars of in de grote danstempels terecht. Voor uitgebreide winkeltrips is Side een absoluut Mekka. Talloze kledingwinkels, juweliers, leer- en tapijthandelaars bieden hun goederen te koop aan, waarbij men nog kan afdingen. Vooral kleding en sieraden kunnen hier voor een redelijke prijs worden gekocht.

Boek jouw last-minute Side

Of het nu gaat om een familie- of natuurliefhebber, een sportieve actieve of historisch geïnteresseerde vakantieganger, in Side komt elke bezoeker aan zijn trekken. Als je op korte termijn wilt boeken en het bewolkte weer wilt ontvluchten, is een last-minute trip naar Side de perfecte keuze. Profiteer van de fantastische last-minute aanbiedingen en bespaar veel geld!

Bekijk de aanbiedingen