Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

✔ Last-minute La Gomera

Wanneer je weg van het massatoerisme een vakantie in een zeer afwisselend landschap wilt beleven, is La Gomera jouw bestemming. Dit bijna paradijselijke, groene eiland met een lengte van slechts 24 kilometer (nog kleiner dan Texel) heeft een ongerepte en ongetemde natuur, schilderachtige bergdorpjes, een ruig landschap en een kustlijn met imponerende kliffen en ravijnen. Een walhalla voor natuurliefhebbers, wandelaars en rustzoekers door de werkelijk adembenemende flora en fauna, die zich niet alleen bovengronds maar ook onder water bevind. Het eiland wordt dan ook niet voor niets een pronkstuk genoemd!

Bezienswaardigheden La Gomera

Mirador de Abrante: niet zomaar een uitzichtpunt, de Mirador de Abrante. Boven de vallei Agulo ligt dit uitzichtpunt op 400 meter hoogte op een uitstekende rots. Het uitstekende deel met glazen vloer is zeven meter lang zodat de indruk wordt gewekt dat je boven een afgrond zweeft. Behalve klamme handen levert je dit een fantastisch plaatje op. Misschien zie je Tenerife zelfs!

Nationaal Park Garajonay: in dit wildreservaat en beschermd gebied wandel je door een eeuwenoud laurierbos met bomen tot wel 40 meter hoog. De goed aangegeven paden leiden je door het spectaculaire landschap. In dit park ligt ook het hoogste punt van La Gomera, de rotsformatei Garajonay op een hoogte van 1.484 meter. Bijzonder is de mist in het park, die ook in de zomerperiode aanwezig is. Het park staat niet voor niets op de Unesco Wereld Erfgoed Lijst.

Los Órganos: een bijzondere vulkanische klif vind je in het uiterste noordelijke puntje van La Gomera. De klif is uit reusachtige basaltzuilen opgebouwd die wel een beetje op orgelpijpen lijken. La Gomera is vroeger ooit ontstaan door een vulkaanuitbarsting. De magma is toen heel snel gestold en in deze onregelmatige vormen gebroken. De klif is niet heel groot (200 x 80 meter) maar wel absoluut een bezoek (per boot) waard.

Bezoek San Sebastián: het charmante historische centrum van de hoofdstad van La Gomera heeft veel bezienswaardigheden die met Christoffel Columbus te maken zouden hebben. Er zijn schaduwrijke pleinen en autovrije zones en een middeleeuwse vestiging.

Valle Gran Rey: zwemmen, zwarte stranden, gezellige terrasjes en hippies vind je in mooiste vallei van het eiland, die in een diepe kloof ligt tussen steile bergwanden. Ook vertrekpunt voor mooie wandelingen. Ga vanaf hier op walvissafari en ontmoet speelse dolfijnen voor de wilde kust. 

Roque de Agando: de 1251 meter hoge rotsformatie is het meest opvallende kenmerk van het eiland. Het lijkt alsof deze rotsformatie uit een fantasiewereld komt. Beslist je bezoek waard.

Boek jouw last-minute La Gomera

Houd rekening met het tijdsverschil van één uur. In vergelijking met andere Canarische bestemmingen bedraagt de reistijd het dubbele omdat een rechtstreekse chartervlucht niet mogelijk. De maanden mei, juni en september zijn de beste maanden om La Gomera te bezoeken. De heuvels zijn dan met fleurige bloemen bedekt en de temperatuur is aangenaam. Boek een last-minute La Gomera voor een verblijf op dit prachtige, paradijselijke eiland!

Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again