Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

✔ Last-minute Malta

De kleine, autonome eilandengroep Malta in de zuidelijke Middellandse Zee is ideaal voor een last-minute vakantie. Watersporters beleven een fascinerende wereld boven of onder water en vooral duikers komen aan hun trekken, want de rotsachtige kust biedt spannende onderwatertochten, ook in grotten. De grandioze natuur en een heel bijzondere culturele mix maken Malta een waardevolle bestemming voor een korte trip. Boek nu jouw last-minute verblijf in Malta bij FTI en ervaar het eiland van dichtbij!

Bezienswaardigheden & highlights Malta

De eilandstaat bestaat uit een hoofdeiland, ook wel Malta genoemd, de twee kleinere bewoonde eilanden Comino en Gozo en andere onbewoonde eilanden. Alle drie de bewoonde eilanden zijn aantrekkelijk voor verschillende vakantiegangers. De meeste bezienswaardigheden bevinden zich in de huidige hoofdstad Valletta en de voormalige hoofdstad Mdina. Beiden gelegen op het hoofdeiland Malta. Voor snorkelaars en duikers is het eiland Gozo echter het meest aantrekkelijk. Er zijn zelfs wrakken voor de kust die tijdens een duik kunnen worden verkend. Gozo is ook populair bij wandelaars. Ze verkennen vooral het Dwejra-gebied, waar een zoutwatermeer ligt. In deze regio bevinden zich ook de overblijfselen van het Azure Window, voorheen een rotspoort die zo'n 40 meter uit de zee stak. Ook rustzoekers zijn op het eiland Comino in goede handen. Het is de kleinste met een oppervlakte van ongeveer drie vierkante kilometer en heeft een bijzonder mooie lagune, waarvan het water in turquoise tinten glinstert. Het wordt daarom de Blue Lagoon genoemd.

Een van de meest indrukwekkende gebouwen in de hoofdstad Valletta is het Grootmeesterspaleis, dat in de 16e eeuw door de Orde van Malta werd gebouwd. De Sint-Janscokathedraal is net zo prachtig, maar van buiten ziet het er nogal onopvallend uit. De belangrijkste bezienswaardigheid is de kathedraal van St. Paul in de voormalige hoofdstad Mdina. Oudere bouwwerken zijn te zien op het eiland Gozo. Er zijn de overblijfselen van de Ġgantija-tempel, waarvan de leeftijd wordt geschat op ongeveer 5600 jaar. Net als het centrum van Valletta staat het op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Boek nu jouw last-minute naar Malta

Bij FTI profiteer je van de scherpte aanbiedingen met de beste prijsgarantie, je hoeft alleen zelf nog maar je koffer in te pakken!

Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again