Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

✔ Last-minute Malediven

De Malediven wordt gevormd door 1190 prachtige koraaleilanden en is daarmee dé droombestemming voor veel duikers, snorkelaars en andere bewonderaars van het zeeleven. Het water is warm en helderblauw, de koraalriffen zijn kleurrijk en onder water zie je schildpadden, murenen en met een beetje geluk ook walvishaaien. Bij FTI hebben we de beste last-minute en all-inclusive vakantie deals naar de Malediven, dus profiteer nu van de scherpste prijzen!

Hoe kom je op de Malediven?

Vanuit Nederland is het niet mogelijk om rechtstreeks naar de Malediven te vliegen. Er zal altijd een tussenstop gemaakt worden. In totaal, inclusief tussenstop, duurt de vlucht zo'n 13 à 14 uur. Houd er rekening mee dat het vliegveld van Malé niet op het eiland Malé ligt, maar op het eiland Hulhule. Dit vliegveld is tevens bedoeld voor binnenlands verkeer. Voor het zogenaamde 'eiland hoppen', worden ook watervliegtuigen en boten ingezet. Deze opties zijn minder aan een vaste planning gebonden, zoals het vliegverkeer. Op Malé is nog wel een minibus of een taxi te vinden, maar op de omringende eilanden zijn er geen wegen, daar is dus nauwelijks autoverkeer mogelijk. Hetzelfde geldt voor openbaar vervoer. Er wordt op de eilanden veel gebruik gemaakt van de fiets en van motorbootjes.

Klimaat op de Malediven

De Malediven is een eilandengroep in de Indische Oceaan met een tropisch klimaat. Dit betekent dat het er warm en vochtig is met het hele jaar door een gemiddelde temperatuur van ongeveer 30 graden. De zon schijnt acht uur per dag, maar vanuit zee is er continu een zacht, verkoelend briesje. Het zeewater met een temperatuur van rond de 28 graden, kan je gerust warm noemen. Het regenseizoen duurt van mei tot aan november. Het zal in die periode niet alleen opvallend veel regenen, ook onweersbuien en storm zullen enthousiast aanwezig zijn. Na dit natte seizoen komt....jawel, het droge seizoen.

Hoofdstad Malé

De hoofdstad Malé ligt op het eiland Malé. Het is een van de kleinste hoofdsteden ter wereld. Het eiland heeft meer dan 130.000 inwoners en heeft een oppervlakte van nauwelijks twee bij twee kilometer. De hectische hoofdstad heeft daardoor een totaal andere sfeer dan de omliggende eilanden met wuivende palmbomen, parelwitte stranden en weelderige natuur. In de hoofdstad zijn de belangrijkste overheidsinstelling te vinden evenals moskeeën, enkele leuke markten en het National Museum Maldives. In dit museum komt de geschiedenisliefhebber aan zijn trekken. Er zijn bijzondere eigendommen van de vroegere sultans te zien zoals meubels, kleding (kostuums) wapens, foto's en manuscripten.

Duikvakantie Malediven

De Malediven is voor duikers en snorkelaars het ultieme paradijs op Aarde. Banana Reef bijvoorbeeld is een populaire duikplek. Het is een beschermd rif met de vorm die aan een banaan doet denken. De plek met grotten, kloven en koraal is voor zowel ervaren als onervaren duikers een sprookjesachtige ervaring. De mooiste periode om Banana Reef te bezoeken, ligt tussen januari en april. Maar net als Banana Reef, zijn er honderden andere duikspots gelegen rondom alle Atollen die de Malediven rijk is.

Snorkelen

Veel toeristische accommodaties liggen op een eiland waar een koraalrif bij hoort. Als je naar het rif zwemt, kan je daarna snorkelend in stilte genieten van bijvoorbeeld zeeschildpadden die (hopelijk) onverstoorbaar hun gang blijven gaan. Om je heen zal je ook prachtige kleurrijke vissen en waterplanten ontdekken. Snorkelen bij een zandbank is ook populair, maar daarvoor moet eerst een snorkeltocht gereserveerd worden.

Het onderwatermuseum in Shaviyan

Kunstenaar Jason Decaires Taylor bouwt sculpturen en beelden van beton. Tot hier klinkt dat niet bijzonder voor een kunstenaar. Echter, deze kunstenaar heeft zijn kunst tentoongesteld op de bodem van de zee, waar de beelden samenvloeien met de waternatuur. De bodem van de zee is in dit geval niet heel diep, waardoor het museum onder water ook toegankelijk is voor bezoekers zonder duikervaring.

Tot slot, er kan gewinkeld worden

Op de Malediven kan elke bewonderaar van de onderwaterwereld zijn hart ophalen. Het leven vindt plaats in het water, aan het water en op het water. Mocht er ineens een dringende behoefte opduiken om te shoppen, dan kan daar het beste gehoor aan gegeven worden op Malé. Daar zijn de twee grote shopping malls. Eigenlijk zijn het maar twee winkelstraten: Chandhanee Magu en Majeedhee Magu. Tussen het winkelen door kan er uitgerust worden in een van de theehuisjes onder het genot van een klein hapje en heel veel thee.

Boek jouw vakantie naar de Malediven

Kortom; er is veel te zien en te beleven op de Malediven voor jong en oud. Boek daarom jouw last-minute vakantie naar de Malediven bij FTI!

Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again