Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

✔ Last-minute Italië

Italië staat bekend om lange stranden, levendige steden en mediterrane charme. Het land kent prachtige stranden, onontdekte gebieden en waanzinnige steden. Ontdek bijvoorbeeld het Caribbean van Europa in Calabrië, de bijzondere eilanden Sardinië en Sicilië en steden als Rome en Venetië. Een rondreis Italië is dan ook ontzettend populair. Maar, ook voor een zonvakantie ben je in Italië aan het juiste adres. Boek nu je last-minute Italië bij FTI en kijk uit naar jouw spontane droomvakantie. Of ga je liever voor een zonvakantie of all-inclusive vakantie Italië?

Bezienswaardigheden Italië

Diversiteit
Voor een spontane last-minute vakantie zijn de verschillende regio's van Italië ideaal. Heel het land is snel en gemakkelijk te bereiken zijn via de vele luchthavens van het land. Bovendien vindt elke vakantieganger in dit land een bestemming die past bij zijn smaak. Ben je geïnteresseerd in cultuur? Bezoek dan zeker steden als Rome of Florence, waar talloze bezienswaardigheden te vinden zijn. Wie daarentegen een korte romantische vakantie plant, is in goede handen in Venetië. Maar Italië is ook de perfecte bestemming voor een zonvakantie aan het strand. Aan de kusten zijn er prachtige zandstranden waar je kunt genieten van de heerlijke zee en de zon op je huid. Het binnenland van Italië laat ook niets te wensen over met schitterende landschappen en weidevelden. Perfect voor een rondreis! 

Toscane
Een van de meest populaire gebieden in Italië voor vakantiegangers is zeker Toscane, met zijn glooiende heuvels, waarop slanke cipressen in de lucht torenen. In deze regio zijn er bezienswaardige plaatsen zoals Luca, Siena en San Gimignano, die in de Middeleeuwen zijn gebouwd en tot op heden hun charme hebben behouden. Net zo mooi is het eiland Sicilië, dat door zijn ligging in het uiterste zuiden de beste omstandigheden biedt voor een ontspannen strandvakantie aan het begin van het jaar.

Rome
Degenen die graag bezienswaardigheden bewonderen, kunnen heel goed last-minute naar de Italiaanse hoofdstad vliegen. Een van de hoogtepunten van Rome is de Vaticaanstad met de Sint-Pietersbasiliek en de Sixtijnse Kapel, die door Michelangelo is geschilderd. Een andere stad waar bezoekers nauwelijks kunnen beslissen welke bezienswaardigheden ze als eerste willen bezoeken is Florence. Het heeft niet alleen gebouwen die het bekijken waard zijn zoals de kathedraal, maar ook zeer mooie pleinen en bruggen zoals de Ponte Vecchio.

Klimaat Italië

Het klimaat van Italië is ideaal voor een zonvakantie. Het grootste deel van het land kent een mediterraan klimaat met milde winters en warme zomers. In de zomer stijgen de temperaturen in het zuiden tot ruim boven de 30 graden, in het noorden blijft het aangenaam koeler. De wintermaanden in het noorden zijn vrij koud. Het gebied rondom de Alpen kan afkoelen tot ver onder het vriespunt terwijl het in het zuiden van Italië tussen de 10 en 15 graden blijft.

De beste tijd om Italië te bezoeken is afhankelijk van wat je wilt. Het land ontdekken kan uitstekend in de lente en begin van de herfstmaanden. Wie een ontspannen zonvakantie wilt, kan vanaf het voorjaar tot en met de zomer terecht aan de lange kust van Italië.

Vervoer naar Italië

Het voordeel van een vakantie Italië is dat het heel goed bereikbaar is. Vanaf Nederland, maar ook Duitsland, kun je regelmatig naar verschillende delen van Italië vliegen. In Italië zelf doe je goed aan het huren van een auto voor optimale flexibiliteit. Uiteraard kun je ook met je eigen auto op ontdekking in dit prachtige land. Vanaf Nederland rijd je in ongeveer 16 uur naar het midden van Italië over goed onderhouden wegen. Een vakantie Italië met eigen vervoer is dan ook populair onder Nederlanders.

Boek nu jouw last-minute naar Italië

Italië is op elk moment van het jaar een bezoek waard. Als je wilt ontspannen op het strand, kan je in de zomermaanden het beste op het laatste moment naar de Adriatische kust van Italië of naar Sicilië vliegen. Vakantiegangers die de steden en hun bezienswaardigheden willen zien, kunnen echter net zo goed in het voor- of najaar naar Italië reizen. In deze tijd is het niet zo warm in de steden, dus wandelingen door de centra zijn leuker. Italië is dus op elk moment geschikt voor jouw last-minute!

Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again