Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

✔ Last-minute Gambia

Gambia is een zonzekere Afrikaanse vakantiebestemming op slechts 6 uur vliegen vanaf Amsterdam. Omdat de temperatuur bijna niet onder de 30 graden komt is een last-minute Gambia naar de "Smiling Coast of Africa" ook tijdens onze wintermaanden een prima vakantiebestemming. Bezoekers vliegen naar de badplaatsen Kotu, Bakua, Brufut, Kololi en Bijilo en kiezen hierbij vaak voor een all-inclusive verblijf langs de kust van de Atlantische oceaan. Gambia loopt langs de Gambia rivier en is een tamelijk smalle strook met een lengte van 250 kilometer lang een breedte van slechts enkele tientallen kilometers. Door de Engelse voertaal is communicatie geen probleem.

Bezienswaardigheden & highlights in Gambia

Bezoekers komen graag voor de zonnige, lange en brede zandstranden. Kotu Beach of Cape Point zijn een goed voorbeeld. Palmbomen markeren het strand en door de aanwezigheid van de lokale bevolking is heeft het een bruisend karakter. Bars, fruitwinkels en souvenirshops maken de beleving compleet. Afdingen is de gewoonste zaak van de wereld, waar je ook souvenirs gaat kopen.

Gambia is een authentiek Afrikaans land. Via een excursie maak je kennis met het gewone leven van de inwoners en bezoek je enkele hoogtepunten van het land. Bij Sanyang Beach halen de vissers in de middag hun netten uit de zee en maken de vrouwen de vangst direct schoon. Het vissersdorpje Tanji is een goed voorbeeld van een traditioneel dorp buiten het toeristengebied.

Bijilo Nationaal Park is de verblijfplaats van vele soorten apen. Meerdaagse excursies brengen je naar het binnenland voor een combinatie van safari, natuur en authentieke lokale dorpen. Een uitstapje naar de hoofdstad Banjul mag niet ontbreken tijdens de vakantie. Deze kleinste hoofdstad van Afrika is kleurrijk en levendig. Vooral de Albert Market is hier een goed voorbeeld van.

Bezoek de Senegambia Strip, een levendige straat met talloze restaurants, bars en nachtclubs. Hier geniet je van een verkoelend drankje na een dag in de zon en proef je de lokale specialiteiten zoals kip of vis met een yassa kruidenmix, domoda pindasaus of benachin, waarbij de gerechten zijn gemixt met rijst. Hier proef je ook de lokale palmwijn, gemaakt uit het vocht van palmbladeren.

In Gambia leven meer dan 500, vaak kleurrijke vogelsoorten. Fotografen kunnen hier hun hart ophalen. Ontspannen is een boottocht over de Gambia rivier vanaf de kust tot aan de levendige plaatsje Georgetown. Misschien spot je onderweg wel enkele krokodillen.

Boek jouw last-minute Gambia

Een last-minute Gambia geeft je een zonnige en verrassende vakantie op het Afrikaanse continent. Vlieg rechtsreeks vanaf Schiphol naar dit prachtige land met zijn hartelijke bevolking.

Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again