Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

✔ Last-minute Dominicaanse Republiek

De prachtige Dominicaanse Republiek trekt jaarlijks vele last-minute reizigers aan. Naast het perfecte weer waarderen vakantiegangers vooral het paradijselijke landschap en de turkooisblauwe zee. Ontdek zelf ook de Dominicaanse Republiek - bij FTI vind je de scherpste last-minute aanbiedingen!

Bezienswaardigheden Dominicaanse Republiek

De Dominicaanse Republiek is een eilandstaat die tot de Grote Antillen behoort. Het land, dat in totaal 48.730 vierkante kilometer beslaat, heeft 10,5 miljoen inwoners, waarvan bijna drie miljoen in de hoofdstad Santo Domingo. Het landschap wordt vooral gekenmerkt door vier grote bergen. In het Cordillera Central bevindt zich ook de grootste berg van het Caribisch gebied, de 3.175 meter hoge Pico Duarte. Bijna een derde van het hele land behoort tot verschillende natuurgebieden. De officiële valuta in de Dominicaanse Republiek is de Dominicaanse Peso. De officiële taal van het land is Spaans. De Dominicaanse Republiek bereikte haar onafhankelijkheid op 27 februari 1844, die jaarlijks in het hele land wordt gevierd als Onafhankelijkheidsdag. Toerisme is de belangrijkste economische factor voor de Dominicaanse Republiek. Maar het land staat ook bekend om de export van cacao en koffie.

De meest populaire attracties van de Dominicaanse Republiek zijn de talrijke droomstranden, die als de mooiste ter wereld worden beschouwd. Bijzonder populair bij vakantiegangers uit de hele wereld zijn de stranden aan de oostkust van Punta Cana en de noordkust rond de stad Puerto Plata. De kustgebieden hebben ook enkele van de mooiste duikgebieden ter wereld. Uitermate populair bij duikers en snorkelaars is het onderwater gelegen nationaal park La Caleta ongeveer 20 kilometer ten oosten van Santo Domingo. Hier kun je schildpadden, haaien en dolfijnen observeren en kleurrijke koraalriffen in hun natuurlijke omgeving. De hoofdstad Santo Domingo, waarvan de historische oude stad op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staat, heeft ook een aantal bezienswaardigheden. In Santo Domingo staat onder andere de oudste kerk van Amerika, de kathedraal Santa Maria de la Encarnacion. Ook het Christopher Columbus Monument is zeer de moeite waard. Ook niet te missen is een bezoek aan Los Haitises, het beroemdste nationale park van de Dominicaanse Republiek. In bijna ongerepte tropische regenwouden en grote druipsteengrotten kun je een verscheidenheid aan dieren en planten bewonderen.

Boek jouw last-minute naar de Dominicaanse Republiek

Reizen naar de Dominicaanse Republiek zijn ook mogelijk tegen lage prijzen. FTI biedt verschillende last-minute reizen naar het eilandparadijs aan. Als je op korte termijn een last-minute vakantie in de Dominicaanse Republiek boekt, kun je met een beetje geluk veel geld besparen.

Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again