Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

✔ All-inclusive Side

Side, een van de beroemdste klassieke locaties in Turkije, is nu een mooie badplaats op slechts 30 minuten rijden van Antalya. Dit voormalige vissersdorp, dat wordt uitgesproken als 'sea day', is versterkt met oude muren en ligt op een kleine kaap met aan weerszijden lange zandstranden. Het wordt vaak vergeleken met een openluchtmuseum, maar maak je geen zorgen, want er zijn genoeg dingen te doen in Side, zelfs als je niet van oude geschiedenis houdt! Van golfen in het nabijgelegen Belek tot dwalen door de historische bezienswaardigheden, het is allemaal mogelijk in deze bruisende badplaats.

Bezienswaardigheden & highlights Side

Gebouwd in het midden van een oude Pamfylische stad, is het geen verrassing dat Side nog steeds zijn verleden te zien heeft in de laagbouw. Dwaal door de geplaveide straten om het goed bewaard gebleven amfitheater en de tempels van Apollo en Athene te zien. In het gerestaureerde Romeinse bad bevindt zich het Side museum, waar je meer kunt ontdekken over de geschiedenis van de stad en de archeologische overblijfselen kunt bekijken die in de buurt zijn gevonden.

Laten we eerlijk zijn, de kans is groot dat je graag een vakantie naar Side wilt boeken voor die fantastische stranden en dat kunnen we je niet kwalijk nemen! Side heeft twee hoofdstranden:een naar het oosten en een naar het westen. Hoewel ze allebei mooi zijn, zul je merken dat ze enorm verschillen in wat ze te bieden hebben. Omzoomd met vakantieoorden, biedt het westelijke strand veel watersporten voor het gezin, zoals bootverhuur, duiken en bananenboottochten. Bepaalde delen van het strand zijn eigendom van een aantal omliggende hotels, dus het kan zijn dat je moet uitkijken waar je je handdoek neerlegt.

Als je de voorkeur geeft aan iets rustigers, dan zul je merken dat het oostelijke strand minder druk is met slechts een paar ligstoelen, aangezien de archeologische ruïnes onder de zandduinen ervoor zorgen dat deze kant beschermd is tegen bebouwing. Om het strand te bereiken, loop je door de bibliotheekpoort en passeer je de omgevallen marmeren pilaren. Sorgun, Kumkoy en Colakli zijn andere fantastische stranden die slechts een wandeling of een korte taxirit verwijderd zijn.

Wat is er nog meer te doen in Side? Maak een reis van 10 minuten buiten de stad en je ziet de adembenemende waterval van Manavgat. Zo mooi dat het ooit op Turkse bankbiljetten stond, is dit een natuurwonder dat je niet mag missen en zeker op je lijst met dingen om te doen in Side moet staan. Er zijn cafés in de buurt voor hapjes en drankjes voor het gezin, koel water om in te zwemmen en tal van prachtige achtergrondplekken voor je foto’s. Het is ook zeker een avondbezoek waard; het is gratis na 20.00 uur en de watervallen worden verlicht.

Boek jouw all-inclusive Side

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, verveel je je geen moment tijdens een vakantie in deze Turkse badplaats. Toch even een middagje relaxen aan een zwembad of dichtbij je kamer eten? Kies voor een all-inclusive Side en geniet van heerlijke quality time.

Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again