Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Menu

All-inclusive naar Istanbul

Istanbul is wél de grootste stad van Turkije, maar niet de hoofdstad. De westelijke oever van Istanbul bevindt zich op Europees grondgebied, terwijl het oosten deel uitmaakt van Azië. Istanbul of Istanboel voor veel Europeanen, is zo een stad van twee continenten.

Highlights

De Hagia Sophia of Aya Sofia is een van de bekende highlights van de stad. Het museums werd opgenomen op de lijst van UNESCO-musea. Het is niet voor niets één van de grootste archeologische sites ter wereld en een van de meest waardevolle attracties van Istanbul. Met zijn imposante koepels, zijn ontelbare ramen en kleurrijke versieringen is dit een opmerkelijk bouwwerk. Langs deze Hagia Sophia en het pittoreske Sultan Ahmed-plein, bereik je de gelijknamige moskee, ook de Blauwe Moskee genoemd. De naam van dit gebouw komt van de beschilderde tegels die het interieur van de moskee sieren. De moskee heeft niet de klassieke vier, maar zes minaretten, die nog steeds in gebruik zijn en open zijn voor het publiek. In de buurt van het Sultanahmet-plein ligt de Cathedral Cisterne, een grondwater opslagplaats gebouwd in de zesde eeuw. Istanbul heeft veel van soortgelijke opslagplaatsen. Het opgeslagen water wordt via het hoge bergaquaduct de stad binnengebracht. Het Valence Aquaduct is zo'n voormalig Byzantijns aquaduct, dat het voormalige Constantinopel in Istanbul van zoet water moest voorzien. Het bestaat uit een compleet systeem van kanalen en bruggen die leiden naar de belangrijkste ondergrondse reservoirs van de stad, zoals de Cathedral Cisterne. Andere toeristische hoogtepunten hier zijn de kleurrijke Joodse wijk Bharat, de Umbrella Street en de toten van Galato. Je bezoek aan het stadscentrum van Istanbul sluit je best af met een heuse boottocht op de Bosporus.

Klimaat Istanbul

Istanbul kent een mediterraan klimaat, met hete en droge zomers en zachte winters. De gemiddelde jaartemperatuur schommelt er rond de  17 graden. Het is er 236 dagen per jaar droog.  De beste reistijd voor Istanbul situeert zich tussen begin mei en eind september. Je geniet dan zowel van aangename als van warme temperaturen met weinig of geen neerslag. Juli is er met een gemiddelde temperatuur van 28 graden, de warmste maand. Januari kent met een gemiddelde temperatuur van negen graden de laagste temperatuur. Dan is het gemiddeld toch nog altijd 9 graden.

De keuken

De Turkse keuken kent een grote verscheidenheid, van culinair verfijnd tot de regionale keuken van Anatolië, stevige regionale gerechten afhankelijk van het klimaat en de levensomstandigheden. Zo vind je in steden als Istanbul een culinaire mengelmoes van bijvoorbeeld kebab en pilav, zoet gebak van filodeeg en gevulde groenten (dolma).

Ben jij geïnteresseerd in een zorgeloze all-inclusive vakantie naar Istanbul? Bekijk dan ons uitgebreide aanbod en profiteer van scherpe prijzen. Fijne vakantie!

Bekijk nu de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again