Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

✔ All-inclusive Formentera

Formentera is het kleinste bewoonde eiland van de Spaanse eilandengroep de Balearen en ligt naast het bruisende Ibiza. Formentera heeft de vakantieganger veel te bieden, witte zandstranden, gezellige dorpjes met fijne terrassen en vooral de mogelijkheid om heerlijk tot rust te komen. Dit eiland richt zich graag op toeristen die de authenticiteit en de natuur van het eiland weten te waarderen. Er zijn dan ook vele fiets- en wandelroutes om optimaal van de omgeving te kunnen genieten. Genoeg aanbod dus om je een all-inclusive Formentera vakantie-ervaring te bieden!

Bezienswaardigheden & highlights Formentera

Voor een dagje zonnebaden in paradijselijke stijl gaan je naar Playa de Ses Illetes, het bekendste, en mooiste strand van Formentera. Het zand is er poederfijn en parelwit, de zee is ongelooflijk blauw en helder. Dit strand is gelegen op het schiereiland Es Trucadors, het noordelijkste gedeelte van het eiland. Zoek de hoogte op en bezoek de Faro de Mola, deze witte vuurtoren is te vinden bij de kliffen la Mola en is een bekende plek om van het uitzicht te genieten. Op deze locatie is ook een monumentje voor Jules Verne omdat hij het gebied rond de vuurtoren heeft gebruikt als inspiratie.

Net als Ibiza heeft Formetera een ‘hippieverleden’. Dit is goed terug te zien op de zondagse hippiemarkt La Mola in het dorpje Pilar de la Mola waar de heuse flowerpower herleeft. Een bezoek aan de hoofdstad van Formentera mag natuurlijk niet ontbreken. Sant Francesc is een schilderachtig stadje met veel witgekalkte huizen en cafés, restaurants, winkeltjes, mooie pleinen, kerken en musea. Museo de Etnografía de Formetera herbergt een locomotief die vroeger het zout vanaf de zoutpannen naar de haven vervoerde.

Ook een bezoek waard is Iglesia de San Francisco, een kerk uit 1726 die oorspronkelijk als verdedigingsfort tegen piraten diende. Zoek het water op en maak een boottocht naar de eilandjes Espalmador en Espardell in de omgeving. Of maak een wat langere boottocht in de wateren rondom het eiland en spot dolfijnen.

Op zoek gaan naar de natuur hoeft op all-inclusive Formentera niet lang te duren, het nationale natuurpark Ses Salines, vermeld op de UNESCO werelderfgoedlijst, is zeer geschikt voor het spotten van talloze vogels. Er leven daar zelfs flamingo’s in het wild. Voorheen werd er in dit gebied zout gewonnen en de achtergebleven zoutheuvels geven door de aanwezige micro-organismen een rozige gloed af bij zonsondergang.

Liefhebber van de onderwaterwereld? Bezoek de westkust die een walhalla is voor snorkelaars en duikers. Een andere populaire wateractiviteit op Formentera is suppen, oftewel stand up paddleboarding waarbij je op een surfboard staat en je jezelf met een peddel voortbeweegt. De beste periode om Formetera te bezoeken is van juni tot en met september wanneer de zon zo’n 10 uur per dag schijnt en het een aangename 25 tot 29 graden is.

Boek jouw all-inclusive Formentera

Kortom… Formentera biedt je een verblijf in een prachtige omgeving die je uitnodigt om je ogen de kost te geven, om helemaal tot rust te komen én staat daarnaast garant voor een all-inclusive Formentera vakantie-ervaring!

Bekijk de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again