Flexibel omboekenBagage altijd inclusiefGeen reserveringskostenMeer dan 35 jaar ervaring
FTI Homepage Logo

Menu

All-inclusive naar Yucatan

Het is de plek die in Mexico wereldberoemd is geworden in verband met het uitsterven van de dinosauriërs. Het schiereiland van het Mexicaanse Yucatán herbergt de grootste inslagkrater op aarde, voor zover bekend, en heeft een bijzonder landschap. Deze Chicxulubkrater is vandaag de dag amper meer te herkennen vanwege de vegetatie en andere begroeiing. Laat je verleiden om het beeldschone Yucatán te onderzoeken en geniet van een werkelijk uniek stukje aarde. Mede dankzij de inslag van een komeet van tien kilometer in doorsnede.

Maya

Een highlight tijdens je vakantie in Yucatán is de kennismaking met de oude Mayacultuur. Het zwaartepunt van de Mayabeschaving lag in het zuiden van Yucatán met Calakmul als grootste stad. In de vroege middeleeuwen zelfs de grootste stad ter wereld. Je bezoek aan de restanten van dit ooit zo machtige rijk zullen je van de ene verbazing in de andere laten vallen. De tempel Chichén Itzá behoort tot één van de zeven wereldwonderen. Deze moet je gezien hebben. Bijzonder zijn de zogenaamde cenotes gelegen aan de rand van de Chicxulubkrater. Deze mysterieuze water bevattende grotten waren ooit geliefd bij de Maya's en zijn al duikend te verkennen. Het kraakheldere zoete water wordt omgeven door uitgeslepen kalksteenformaties en gaat vele tientallen meters de diepte in, om uit te komen in ondergrondse rivieren.

Het Paradijselijke Tulum

Met een gehuurde auto zijn de vele stadjes die Yucatán rijk is, te bezoeken. De gastvrijheid is om van te genieten. Rij zéker door naar Tulum, voor een onvergetelijke dag aan het strand. Niet heel druk, maar het is een waar paradijs. Lange witte stranden en het mooiste blauwe water dat je ooit hebt gezien. Lekkere en gezonde vegan maaltijden zijn daar te verkrijgen. Tulum zelf is voor jou als toerist kleinschalig opgezet. Bescheiden hotels en gezellige eettentjes sieren het stadje.

Bekijk ons uitgebreide aanbod aan all-inclusive vakanties naar Yucatan en profiteer van scherpe prijzen. Fijne vakantie!

Bekijk nu de aanbiedingen

Connection to server was lost, trying to reconnect...

Connection to server was lost, please refresh the page to try again

Connection to server was refused, please refresh the page to try again